The Science of Lighting Plants Indoors, με τη Leslie Halleck

1
The Science of Lighting Plants Indoors, με τη Leslie Halleck

Η επιστήμη πίσω από τη σχέση μεταξύ φυτών και φωτός είναι περίπλοκη, αλλά ο καλεσμένος μου στο επεισόδιο encore αυτής της εβδομάδας το εξηγεί με έναν προσιτό και κατανοητό τρόπο. Το όνομά της είναι Η Leslie Halleck, και είναι ειδικός στον φωτισμό για εσωτερική καλλιέργεια. Στη συζήτησή μας, η Leslie εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζουν οι κηπουροί για το φως για να μεγαλώσουν φυτά εσωτερικού χώρου καθώς και βότανα και λαχανικά σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Leslie είναι ο συγγραφέας του „Gardening Under Lights: The Complete Guide for Indoor Growers“. Τόσο οι βετεράνοι κηπουροί όσο και εκείνοι που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία καλλιέργειας μπορούν να επωφεληθούν από τις συμβουλές αυτού του βιβλίου για το πώς να καλλιεργούν με επιτυχία διακοσμητικά και φαγώσιμα σε εσωτερικούς χώρους. Έκτοτε κυκλοφόρησε το βιβλίο „Ανατροφή φυτών», και τον Απρίλιο του 2021 το νέο της βιβλίο, «Μικροσκοπικά Φυτά,“ Θα δημοσιευθεί.

Λέσλι Χάλεκ

Η Leslie Halleck είναι λάτρης των φυτών, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, και σίγουρα γνωρίζει τα πράγματα της όσον αφορά την επιστήμη του φωτός και πώς σχετίζεται με την υγεία των φυτών. (φωτογραφία: Stacey Jeminson)

Η Leslie είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας φυτοκόμος με Bachelor of Science στη βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, όπου επικεντρώθηκε στη βοτανική και την οικολογία των φυτών, και με Master of Science στη φυτοκομία από το Michigan State University, όπου η μεταπτυχιακή της έρευνα επικεντρώθηκε σε φυτά θερμοκηπίου παραγωγή με χρήση περιβαλλοντικών ελέγχων όπως φωτισμός, φωτοπερίοδος, εαρινοποίηση και θερμοκρασία. Έχει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας κηπευτικών και σήμερα διευθύνει τη Halleck Horticultural, μια εταιρεία συμβούλων και μάρκετινγκ για την πράσινη βιομηχανία.

Η ποσότητα φωτός που λαμβάνουν τα φυτά οδηγεί τη φωτοσύνθεση, εξηγεί ο Leslie, αλλά τα φυτά δεν μετρούν το φως από την άποψη της φωτεινότητας. Αντιθέτως, ποσοτικοποιούν το φως ως προς τον όγκο. Τα φυτά είναι τα ηλιακά πάνελ της φύσης, που μετατρέπουν το φως σε ενέργεια, την οποία αποθηκεύουν και στη συνέχεια μετατρέπουν σε καύσιμο για διαφορετικές διαδικασίες ανάπτυξης.

Το λευκό φως των κοινών λαμπτήρων είναι πλήρους φάσματος, ενώ πολλά φώτα καλλιέργειας στην αγορά φαίνονται ροζ ή μοβ επειδή είναι φώτα διπλής ζώνης που παρέχουν το πιο αποτελεσματικό φως για να απορροφήσουν τα φυτά: κόκκινο και μπλε. Ο Leslie λέει ότι το μπλε φως γενικά οδηγεί σε περισσότερη βλαστική ανάπτυξη, ενώ το κόκκινο φως διεγείρει τις ρίζες, τους βλαστούς, την ανθοφορία και την καρποφορία – και γι‘ αυτό ορισμένοι λαμπτήρες ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν έλεγχο στις διαφορετικές ζώνες φωτός.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τη σημασία του φωτός, από το πώς επηρεάζει τα φυτά σε κυτταρικό επίπεδο έως την επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ των περιόδων φωτός και των περιόδων σκότους, ρίξτε μια ματιά σημειώσεις της εκπομπής από την αρχική προβολή της συνομιλίας μου με τη Λέσλι.

Τα αμπέλια τομάτας που αναπτύσσονται σε θερμοκήπιο με συμπληρωματικά φώτα είναι ένα παράδειγμα φωτισμού φυτών σε εσωτερικούς χώρους

Αυτά τα αμπέλια τομάτας επωφελούνται από τον φυσικό όγκο φωτός που παρέχουν τα παράθυρα του θερμοκηπίου καθώς και από τον συμπληρωματικό όγκο από τα φώτα καλλιέργειας. (φωτογραφία: Leslie F. Halleck)

Αν δεν έχετε ήδη ακούσει τη συνομιλία μου με Λέσλι Χάλεκ σχετικά με την επιστήμη πίσω από τον φωτισμό φυτών σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να το κάνετε τώρα κάνοντας κύλιση στην κορυφή της σελίδας και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Αναπαραγωγή στην πράσινη γραμμή κάτω από τον τίτλο της σελίδας.

Πώς παρέχετε συμπληρωματικό φως στα φυτά εσωτερικού χώρου σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 037: Starting Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 1

Επεισόδιο 038: How to Start Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 2

Επεισόδιο 039: How-to Start Seeds Indoors: Digging Deeper, Pt. 3

Επεισόδιο 083: Gardening Indoors: The Science of Light, with Leslie Halleck

Επεισόδιο 108: Εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, λαχανικά και λουλούδια

joegardenerTV YouTube: Βλάστηση σπόρων – Εύκολα κόλπα για περισσότερη επιτυχία

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και η έναρξη των σπόρων.

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

joegardenerTV YouTube

joegardener Newsletter

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

LeslieHalleck.com

Gardening Under Lights: The Complete Guide for Indoor Growers» της Leslie Halleck

Ανατροφή φυτών: Εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, λαχανικά και λουλούδιααπό τη Leslie Halleck

Μικροσκοπικά φυτά: Ανακαλύψτε τις χαρές της καλλιέργειας και της συλλογής φυτών εσωτερικού χώρου Itty-Bittyαπό τη Leslie Halleck

Exmark – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com

Θερμοκήπιο Megastore – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com – Εισαγάγετε τον κωδικό JOEGARDENER για έκπτωση 10% στην παραγγελία σας

Βιολογικοί σπόροι υψηλής κοπής – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com – Εισαγάγετε τον κωδικό JGSEEDS για 10% έκπτωση σε παραγγελίες 50 $ και άνω

Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή της συγγραφής αυτής της έκθεσης, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark, Greenhouse Megastore, High Mowing Organic Seeds και Κουτί άγριας αλάσκας θαλασσινών. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar