9 Συμβουλές για να ευημερήσετε στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

0
9 Συμβουλές για να ευημερήσετε στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

***Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Με άλλα λόγια, οι εταιρείες θα μας αποζημιώσουν εάν αγοράσετε τα προτεινόμενα προϊόντα. Αυτή η αποζημίωση παρέχεται χωρίς κόστος για τον πελάτη, αλλά βοηθά στην πληρωμή για τη συντήρηση αυτού του ιστότοπου. Όλες οι απόψεις που δηλώθηκαν εξακολουθούν να είναι δικές μου. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στην καρτέλα αποκαλύψεις στο παραπάνω μενού.***

Η ζωή είναι λίγο διαφορετική αυτή τη στιγμή. Η διαφορά εξαρτάται από το πόσο απασχολημένη και κοινωνική ήταν η ζωή σας πριν από την καραντίνα και πόσο μένετε σπίτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Για εμάς, η οικογενειακή μας ζωή είναι πολύ διαφορετική τώρα. Αντί για παιχνίδια μπέιζμπολ, συναντήσεις στίβου, σχολικά παιχνίδια και προετοιμασία για την αποφοίτηση, μένουμε σπίτι και κάνουμε σχολείο online.

Ο σύζυγός μου είναι εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οπότε αντί να απογειωθεί για το Spring Break, ακυρώθηκε όλη η άδεια του.

Όσο για μένα, προτιμώ να είμαι σπίτι για να μην με πειράζει πολύ.

Αλλά δεν θέλουμε απλώς να επιβιώσουμε από αυτήν την καραντίνα, θέλουμε να ευδοκιμήσουμε.

Έγραψα πριν από μερικές εβδομάδες για τον φόβο του κορωνοϊού και τι είχα μάθει μέχρι τώρα. Μπορείτε να διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση εδώ —> 7 πράγματα που έμαθα από τον τρόμο του κορωνοϊού.

Ακόμα και τότε, δεν ήξερα πόσο θα άλλαζε ο κόσμος σε λίγες μόνο εβδομάδες. Πώς θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μείνουν σπίτι και να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση.

Αλλά δεν θέλουμε απλώς να κρυβόμαστε στα σπίτια μας και να φοβόμαστε συνέχεια.

Θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τις ευλογίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Άλλωστε, αυτή είναι μια μοναδική στιγμή στην ιστορία. Μια από αυτές τις φορές που οι άνθρωποι θα κοιτάξουν πίσω και θα πουν «Θυμάμαι πότε. . .» ή «Παππού, πες μας για το πότε όλος ο κόσμος ήταν σε καραντίνα. . .»

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε εκατό χρόνια και τυχαίνει να είμαστε εδώ, να το βιώνουμε τώρα.

Σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα πράγματα που κάνει η οικογένειά μας για να ευδοκιμήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω και να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τα καταφέρουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε.

9 Συμβουλές για να ευημερήσετε στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

1. Μένοντας σπίτι

Εδώ στο Κολοράντο, βρισκόμαστε κάτω από εντολή παραμονής στο σπίτι από τον κυβερνήτη. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είσαι βασικός εργαζόμενος, δεν πας στη δουλειά. Μπορείς να πας στο μπακάλικο, να βγάλεις τον σκύλο σου βόλτα και μέχρι εκεί.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος που έκανε την παραγγελία, γιατί διευκόλυνε τους έφηβους μου να πάρουν στα σοβαρά την καραντίνα. Δεν ήταν χαρούμενοι που έλειπαν από τους φίλους τους για εβδομάδες κάθε φορά. Αυτό ήταν τραχύ.

Αλλά απολαμβάνω τον χρόνο στο σπίτι, αφού μετακομίσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Είχα χρόνο να τακτοποιήσω τα πράγματα για να κάνω αυτό το μέρος να νιώθει περισσότερο σαν το σπίτι μου.

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, παρακαλούμε μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Ξέρω ότι είναι πόνος και μερικές φορές μπορεί να νιώθουμε ότι μας αφαιρέθηκε η ελευθερία. Ξέρω ότι μπορεί να είναι μια δυσκολία για τα οικογενειακά οικονομικά και τις κοινωνικές σχέσεις.

Αλλά ας το τσιμπήσουμε αυτό το πράγμα στην αρχή πριν χειροτερέψει, ώστε να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας (ελπίζουμε) και να συνεχίσουμε τη ζωή μας νωρίτερα.

2. Περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί ως οικογένεια

Ένα καλό με αυτή την καραντίνα είναι ότι η ζωή μας έχει επιβραδυνθεί.

Έχοντας 3 παιδιά στο γυμνάσιο, δεν τα είδα σχεδόν ποτέ, ειδικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου οδηγούν και έχουν δραστηριότητες πριν και μετά το σχολείο και δουλειές τα Σαββατοκύριακα.

Και ενώ είμαι πολύ λυπημένος που χάνουν αυτές τις δραστηριότητες (ειδικά ο ηλικιωμένος μου), είναι ωραίο να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Εξακολουθούν να εργάζονται (προς το παρόν), αλλά είναι σπίτι τις περισσότερες φορές. Μπορούμε να δούμε ταινίες, να τρώμε γεύματα μαζί και να κάνουμε μελέτη γραφών το βράδυ. Ήταν μια ευλογία (ακόμα κι αν δεν το βλέπουν ως ένα αυτή τη στιγμή).

λαχανικά στο παντοπωλείο

3. Τρώγοντας φρέσκα τρόφιμα

Όταν ξεκίνησε ο φόβος του κορωνοϊού εδώ, ο κόσμος τρελάθηκε και αγόρασε τα πάντα στο κατάστημα.

Τα ράφια ήταν άδεια από χαρτί υγείας, αυγά, ψωμί, προμήθειες ψησίματος και τόσα άλλα. Ήταν πολύ περίεργο.

Αλλά τώρα που παραγγέλνουμε παραμονή στο σπίτι, ο κόσμος δεν είναι τόσο πολύ στο κατάστημα.

Πήγα για το εβδομαδιαίο μου ταξίδι για ψώνια τη Δευτέρα το πρωί και τα ράφια ήταν σχεδόν κανονικά. Ένιωθε καλά.

Έτσι τρώμε όσο πιο φρέσκα τρόφιμα μπορούμε. Και όσο μπορούμε (δεν είμαστε άρρωστοι και τα μανάβικα είναι ανοιχτά) θα συνεχίσουμε να ψωνίζουμε ως συνήθως και να τρώμε από το μπακάλικο.

4. Να μην τρώμε την αποθήκευση των τροφίμων μας

Όπως είπα παραπάνω, μέχρι στιγμής ψωνίζουμε και τρώμε τακτικά. Αυτό είναι ευλογία.

Δεν έχουμε αρχίσει να τρώμε έξω από την αποθήκευση τροφίμων μας. Μάλιστα είναι σε κουτιά (μετακομίσαμε πριν 2 εβδομάδες) πάνω από ένα μήνα και δεν το έχουμε ξεπακετάρει ακόμα.

Αποθηκεύω αυτήν την αποθήκευση τροφίμων για όταν δεν υπάρχει φρέσκο ​​φαγητό, είτε επειδή αρρωσταίνουμε είτε επειδή κλείνουν τα παντοπωλεία. Ενώ η αποθήκευση τροφίμων μας περιέχει κάποια πραγματική τροφή, περιέχει επίσης επεξεργασμένα τρόφιμα που το σώμα μας δεν έχει συνηθίσει να τρώει σε τακτική βάση.

Επομένως, αναμένουμε να το φάμε μέχρι να το χρειαστούμε. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μέρα δεν θα έρθει ποτέ.

2 άτομα που περπατούν σκυλί

5. Πηγαίνοντας βόλτες κάθε απόγευμα

Κάνω CrossFit πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα και το απολαμβάνω πολύ. Είναι μια δύσκολη προπόνηση που πάντα εκτιμώ (όταν τελειώσει!).

Αλλά με τα γυμναστήρια κλειστά και τη μετακόμισή μας στην πόλη, ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να αρχίσουμε να κάνουμε νυχτερινές βόλτες με τον σκύλο.

30 λεπτά περπάτημα γύρω από τη γειτονιά μας και το κοντινό πάρκο ήταν υπέροχες στιγμές για να χαλαρώσετε και να επανασυνδεθείτε ο ένας με τον άλλο.

Ως εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, η δουλειά του συζύγου μου τον έχει υπό υψηλό άγχος αυτή τη στιγμή. Απολαμβάνουμε και οι δύο αυτή τη στιγμή μαζί και καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, θα είναι ακόμα πιο ευχάριστος.

Έτσι, αν μπορείτε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε βόλτες ή τρέξιμο για άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας. Το σώμα και το μυαλό σας θα το εκτιμήσουν. Και το ίδιο θα κάνει και ο σκύλος σας!

δύο άτομα που βλέπουν τηλεόραση

6. Περιορισμός της επιρροής των μέσων ενημέρωσης

Φαίνεται ότι οπουδήποτε κι αν στραφείτε σήμερα, οι άνθρωποι δίνουν συστάσεις και προτάσεις για το πώς να ενεργήσετε ή τι να κάνετε κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού.

Υπάρχουν τρομακτικές ιστορίες στις ειδήσεις σχετικά με τους θανάτους που αυξάνονται στις ΗΠΑ και ότι δεν υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες υγείας ή εξοπλισμός για να κυκλοφορήσουν.

Είτε πρόκειται για Facebook, Instagram, βραδινές ειδήσεις ή εφημερίδα, τα μέσα είναι παντού. Και μπορεί να γίνει λίγο συντριπτικό αν το αφήνετε συνεχώς αναμμένο.

Στο σπίτι μας, περιορίζουμε τα μέσα ενημέρωσης μας σε ένα πρόγραμμα 30 ειδήσεων το βράδυ. Αυτές οι παγκόσμιες ειδήσεις μας δίνουν μια καλή ιδέα για το τι συμβαίνει χωρίς να είμαστε συνεχώς ανοιχτοί, όλη την ημέρα.

Εκτός από αυτό, παρακολουθούμε πιο ξεσηκωτικά (ή αποσπώντας) προγράμματα στην τηλεόραση και βρίσκουμε άλλους τρόπους για να περάσουμε τον χρόνο μας.

Εάν αισθάνεστε άγχος ή φόβο για το τι συμβαίνει στον κόσμο, η πρώτη μου πρόταση θα ήταν να μειώσετε την πρόσληψη πολυμέσων. Σίγουρα μπορεί να είναι τοξικό.

7. Λήψη βιταμινών

Παίρνω βιταμίνες όλο το χρόνο, οπότε για μένα αυτό δεν είναι πραγματικά μια αλλαγή.

Αλλά από τότε που χτύπησε ο φόβος του κορωνοϊού, ενθαρρύνω την υπόλοιπη οικογένεια να πάρει και μια πολυβιταμίνη. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να καταπολεμήσει οτιδήποτε προκύψει.

Έγραψα μια ανάρτηση στο blog σχετικά με τη λήψη πολυβιταμινών πριν από μερικά χρόνια —> Σειρά Healthy Living #11: Πάρτε μια πολυβιταμίνη καθημερινά.

καλάθι με λαχανικά

8. Συμμετοχή σε CSA

Το CSA σημαίνει κοινοτική υποστηριζόμενη γεωργία και είναι ένας τρόπος για τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα, κρέατα, γάλα κ.λπ. απευθείας από τους αγρότες.

Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε εάν ή πώς θα λειτουργήσουν οι αγορές των αγροτών φέτος, θέλω να βεβαιωθώ ότι η οικογένειά μας μπορεί να προμηθευτεί φαγητό απευθείας από τους ντόπιους αγρότες μας.

Η CSA στην οποία συμμετέχουμε παραδίδει λαχανικά κατευθείαν στην πόρτα μας για 22 εβδομάδες το χρόνο. Είναι κατά μέσο όρο περίπου 30 $ την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης.

Η συμμετοχή σε ένα CSA με βοηθά να υποστηρίξω τους ντόπιους αγρότες μας, να παραλάβω φρέσκα προϊόντα στην πόρτα μου και να συμπληρώσω τη δική μου συγκομιδή στον κήπο, η οποία δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο οι κήποι στο παρελθόν. Είναι νίκη, νίκη για όλους!

9. Σχεδιασμός του κήπου

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο σχεδιασμός του κήπου μας θα είναι λίγο διαφορετικός από ό,τι ήταν στο παρελθόν.

Ξεκινήσαμε την κηπουρική σε ένα μεγάλο οικόπεδο της πόλης, πριν από περίπου 13 χρόνια. Είχαμε πολλά κρεβάτια κήπου και μαθαίναμε και μεγαλώναμε όσο πηγαίναμε.

Στη συνέχεια μετακομίσαμε στο σπίτι μας 4 στρεμμάτων πριν από 8 χρόνια και επεκτείναμε τον κήπο μας αρκετά. Είχαμε υψωμένα κρεβάτια και παραδοσιακές σειρές κήπων. Κάποια χρόνια ήταν καλύτερα από άλλα, αλλά παράγαμε πολύ φαγητό για την οικογένειά μας.

Φέτος, μετακομίσαμε πίσω στην πόλη και έχουμε μια πολύ μικρή αυλή. Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας μέθοδος κηπουρικής στο νερό πάλι, μαθαίνοντας από τα περσινά λάθη.

Θα είναι μικρό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Μου αρέσει να σκάβω στο χώμα και να βλέπω τα πράγματα να μεγαλώνουν. Είναι θεραπευτικό, ανεξάρτητα από το μέγεθος.

Συνολικά, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το καλύτερο από αυτήν την απογοητευτική περίοδο στη ζωή μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα περάσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας.

Έτσι, ενώ μια εβδομάδα μοιάζει με μήνα αυτή τη στιγμή, ελπίζω να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας στην καραντίνα.

Προσεύχομαι για την υγεία και την ασφάλειά σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Καλή τύχη σε εσάς και την οικογένειά σας. Θα το ξεπεράσουμε αυτό!

Πώς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την καραντίνα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Και αν βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη, κοινοποιήστε. Ευχαριστώ!

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

Schreibe einen Kommentar