7 λόγοι για τους οποίους η γιόγκα είναι ωφέλιμη για την ψυχική σας υγεία

1
7 λόγοι για τους οποίους η γιόγκα είναι ωφέλιμη για την ψυχική σας υγεία

Το να ρέει μέσα από έναν κάτω σκύλο και σε μια στάση σε δέντρο είναι κάτι περισσότερο από μια απλή σωματική άσκηση. Αυτές οι κινήσεις ωφελούν το μυαλό, το πνεύμα και την ψυχή, ενισχύοντας την πρόθεσή σας. Ακολουθούν αρκετοί λόγοι που βασίζονται σε στοιχεία για να ενσωματώσετε καθημερινές συνεδρίες γιόγκα στη ζωή σας.

1. Καλλιεργήστε μια αντίληψη χωρίς άγχος με καθημερινή ροή

Πρόσφατα, η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία μοιράστηκε ότι το 84% των ενηλίκων είναι αγχωμένοι. Δεδομένου ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του στρες είναι σωρευτικές, η εκμάθηση της χαλάρωσης είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, πολλοί ενήλικες δεν γνωρίζουν τη σημασία της αποδυνάμωσης.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν γιόγκα είναι η ανακούφιση από το στρες. Ευτυχώς, η επιστήμη υποστηρίζει τα αποτελέσματα της γιόγκα για την ανακούφιση από το άγχος, ειδικά το στυλ asana

Εκτός από τη γιόγκα, ο διαλογισμός, η αναπνοή και τα ακουστικά τελετουργικά καταπολεμούν το χρόνιο στρες.

2. Yoga Asana και Nidra Crush Anxious Thoughts

Η απελευθέρωση κορτιζόλης σχετίζεται με το στρες και το άγχος, αλλά οι καθημερινές ροές γιόγκα βοηθούν. Οι αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές μπορεί να είναι τα πιο κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τα ισχυρά αποτελέσματα της γιόγκα asana.

Η πνευματικά ανυψωτική φύση αυτών των τεχνικών είναι κάτι περισσότερο από απλά λόγια. Η Yoga asana και η Nidra υποστηρίζονται από έρευνες, που δείχνουν πραγματικά αποτελέσματα μείωσης του άγχους. Εάν κάνετε μια συνεπή σάρωση σώματος και καθοδηγούμενο διαλογισμό, θα μειώσει τα συμπτώματα. Κατά συνέπεια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι τόσο ανήσυχοι, αγχωμένοι ή αναστατωμένοι μετά από μια συνεδρία.

3. Εμφανίστε καλύτερη ισορροπία και ευελιξία σε κάθε τομέα

ΕΝΑ παγκόσμια μελέτη Διεξήχθη από το Yoga Journal και τη Yoga Alliance το 2016. Μόλις ολοκλήρωσαν τη συλλογή δεδομένων, τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν βελτιωμένη ευελιξία ως αποτέλεσμα της άσκησης της γιόγκα. Ιδιαίτερα, αυτές οι βελτιώσεις είναι αισθητές σε άτομα άνω των 65 ετών. Επιβραδύνοντας τις φυσικές συνέπειες της γήρανσης, οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται νεότεροι. Επιπλέον, θα αισθάνονται πιο υγιείς και πιο ικανοί αφού βελτιώσουν την ευελιξία τους.

4. Ανυψώστε τη νοοτροπία, τη διάθεσή σας και την αυτοεκτίμησή σας

Οποιοσδήποτε μπορεί να συμπληρώσει α 200 ώρες εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα σε 2 εβδομάδες και βιώστε μια ανεβασμένη διάθεση. Το 2017, μια μετα-ανάλυση εξέτασε τα αποτελέσματα της θεραπείας που βασίζεται στη γιόγκα στην MDD. Επομένως, η μείζονα καταθλιπτική διαταραχή μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας γιόγκα και παρόμοιες τεχνικές.

Οι θεραπείες που βασίζονται στην κίνηση και η προπόνηση με βάση την αναπνοή είναι και οι δύο αναζωογονητικές για το μυαλό και το σώμα. Δεδομένου ότι η εικόνα του σώματος εμπλέκεται στην αυτοεκτίμηση, τα αποτελέσματα της γιόγκα σε αυτήν μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Η βελτιωμένη αυτο-αποτελεσματικότητα θα συνοδεύει τη συνεπή πρακτική, ώστε να αισθάνεστε καλύτερα.

5. Εξαλείψτε τις δυσκολίες ύπνου και βελτιώστε την ποιότητα της ξεκούρασης

Μελέτες έχουν εντοπίσει έναν παχύτερο εγκεφαλικό φλοιό σε ασκούμενους της γιόγκα. Επομένως, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναφέρουν βελτιωμένο ύπνο και ποιότητα ζωής. Επιπλέον, αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνήθως συρρικνώνονται με την ηλικία και γίνονται μικρότερες με την πάροδο του χρόνου. Εάν εφαρμόζετε μια τακτική πρακτική, δεν θα βιώσετε τόσο πολύ αυτές τις πτώσεις.

Επιπλέον, θα αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα και θα κοιμηθείτε περισσότερο. Η εξάσκηση αυτής της άσκησης μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση γάμμα-αμινοβουτυρικού οξέος, μειώνοντας τα αγχώδη συστήματα. Ομοίως, θα παρατηρήσετε βελτίωση της διάθεσης, που οδηγεί σε ποιοτικότερη ξεκούραση.

6. Διεγείρει την Απελευθέρωση Ενδορφινών και Νευροδιαβιβαστών

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος απελευθερώνει ντοπαμίνη, σεροτονίνη και νορεπινεφρίνη όταν αισθάνεστε καλά. Με την ενσωμάτωση της γιόγκα στην καθημερινή ζωή, απελευθερώνονται περισσότερες από αυτές τις χημικές ουσίες που προκαλούν καλή αίσθηση. Ως συνέπεια, θα καλλιεργηθεί μια πνευματικά ανυψωμένη νοοτροπία, εκδηλώνοντας καλύτερες σκέψεις.

Συχνά, οι άνθρωποι παρατηρούν μειώσεις των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις ενδορφίνες. Οι κινήσεις γιόγκι είναι αργές, ελεγχόμενες και στοχαστικές, βελτιώνοντας την αίσθηση ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι είναι αργά, εξακολουθούν να ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό, δουλεύοντας τους μύες σας. Ως αποτέλεσμα, το μυαλό και το σώμα σας επωφελούνται από αυτές τις τεχνικές.

7. Βελτιστοποιήστε τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώστε τα αισθήματα εξάντλησης

Η γιόγκα ενώνει το σώμα και το μυαλό σε μια ενιαία επιδίωξη, εξαλείφοντας τους περισπασμούς. Εστιάζοντας σε αυτή την ενότητα νου-σώματος, θα βελτιώσετε τη νευροπλαστικότητα. Επιπλέον, αυτές οι επιπτώσεις θα αυξήσουν τα κίνητρα, την εκτελεστική λειτουργία και την προσοχή.

Εάν δυσκολεύεστε να δώσετε προσοχή, μια καθημερινή συνεδρία γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Στις μέρες μας, η επαγγελματική εξουθένωση και η υπερβολική εξάντληση είναι πιο διαδεδομένες από ποτέ. Ωστόσο, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην εκδήλωση βελτιωμένης επίγνωσης της ενδοδεκτικότητας και στη μείωση της εξουθένωσης. Με άλλα λόγια, αυτή η άσκηση βελτιώνει την ικανότητά σας να παρακολουθείτε τις εσωτερικές καταστάσεις, κάνοντάς σας πιο συντονισμένους.

Πώς η γιόγκα ωφελεί την πρόθεση, το ταλέντο και τη διάθεσή σας

Το να γίνεις κύριος της γιόγκα είναι γενικά θέμα πρόθεσης και χρόνου. Εφόσον ακολουθείτε την πρακτική, θα ωφελήσει πάρα πολύ το μυαλό και το σώμα σας.

Schreibe einen Kommentar