6 Συμβουλές για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο με την υγιεινή διατροφή

0
6 Συμβουλές για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο με την υγιεινή διατροφή

***Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Με άλλα λόγια, οι εταιρείες θα μας αποζημιώσουν εάν αγοράσετε τα προτεινόμενα προϊόντα. Αυτή η αποζημίωση παρέχεται χωρίς κόστος για τον πελάτη, αλλά βοηθά στην πληρωμή για τη συντήρηση αυτού του ιστότοπου. Όλες οι απόψεις που δηλώθηκαν εξακολουθούν να είναι δικές μου. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στην καρτέλα αποκαλύψεις στο παραπάνω μενού.***

Ας το παραδεχτούμε. Μερικές φορές απλώς ξεφεύγουμε από την υγιεινή διατροφή.

Ίσως ήταν καλοκαίρι. Ή τις διακοπές. Ή διακοπές.

Μπορεί να ήταν επίτηδες (πρέπει να φάτε σε μια κρουαζιέρα για να λάβετε την αξία των χρημάτων σας!) ή ίσως η ζωή απλώς εμπόδισε.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Όποια και αν είναι η περίπτωση, κάνατε κλικ σε αυτήν την ανάρτηση επειδή είστε εκτός πορείας με την υγιεινή διατροφή και πρέπει να οδηγήσετε το πλοίο πίσω στην πορεία του.

Συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Και όσο πιο γρήγορα διορθώσετε την πορεία μετά το συμβάν, τόσο λιγότερη ζημιά θα υπάρξει.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο καιρό τρώτε «εκτός πορείας», μπορείτε να επιστρέψετε στην υγιεινή διατροφή με αυτές τις 6 συμβουλές.

γυναίκα στην κουζίνα τεμαχίζοντας λαχανικά σε ξύλινο τραπέζι

6 Συμβουλές για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο με την υγιεινή διατροφή

1. Βάλτε έναν στόχο

Ο καθορισμός στόχων είναι τεράστιος. Θα πρέπει να προσέχετε τι προσπαθείτε να πετύχετε όταν επικεντρώνεστε ξανά στην υγιεινή διατροφή.

Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 • Χάνω βάρος
 • Τρώτε λιγότερο γρήγορο φαγητό
 • Τρώτε λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα
 • Κόψτε το σνακ μεταξύ των γευμάτων
 • Τρώτε περισσότερα διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών καθημερινά

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, θα πρέπει να τον γράψετε και να τον τοποθετήσετε κάπου που να μπορείτε να βλέπετε κάθε μέρα. Αυτός μπορεί να είναι ο καθρέφτης του μπάνιου σας, το ψυγείο σας ή στην πόρτα του ντουλαπιού σας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά λειτουργεί. Θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να τρώτε χωρίς σκέψη και θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στον τελικό σας στόχο.

2. Ορίστε μια ανταμοιβή για μίνι στόχους

Τώρα που έχετε αποφασίσει για τον κύριο στόχο σας, ας βάλουμε μερικούς μίνι στόχους για να ενθουσιαστείτε.

Εάν ο μεγάλος σας στόχος είναι η απώλεια βάρους, χωρίστε αυτόν τον μεγάλο στόχο σε μικρά μέρη. Ίσως 5 ή 10 λίβρες, ανάλογα με το μέγεθος του μεγάλου στόχου.

Στη συνέχεια, δώστε στον εαυτό σας μια μικρή ανταμοιβή που δεν σχετίζεται με τα τρόφιμα όταν πετύχετε αυτόν τον στόχο.

Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 • ένα πεντικιούρ
 • ένα νέο φόρεμα
 • ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια
 • ένα καινούργιο μαγιό
 • ραντεβού με το σημαντικό σας άλλο

Εάν ο στόχος σας δεν είναι συνδεδεμένος με το βάρος, δεν πειράζει. Ίσως μπορείτε να φτιάξετε ένα γράφημα και να ανταμείψετε τον εαυτό σας εάν:

 • Μην τρώτε γρήγορο φαγητό για μια εβδομάδα
 • Πηγαίνετε όλη την εβδομάδα χωρίς να τρώτε σνακ μεταξύ των γευμάτων
 • Τρώτε 5 διαφορετικά είδη φρούτων/λαχανικών καθημερινά για μια εβδομάδα
 • Προσέξτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα για μια εβδομάδα και κρατήστε τα μακριά από τα γεύματά σας όσο το δυνατόν περισσότερο

Οι μικρές ανταμοιβές βοηθούν τόσο πολύ όταν προσπαθείς να πετύχεις έναν μεγάλο στόχο. Μην αναγκάζεστε να περιμένετε μήνες για να κάνετε τον χαρούμενο χορό! Κάντε το αυτή την εβδομάδα!

γυναίκα τρώει σαλάτα έξω στο γρασίδι

3. Δοκιμάστε κάτι νέο

Κάθε φορά που δοκιμάζω κάτι νέο, ενθουσιάζομαι και έχω κίνητρο να το κάνω, τουλάχιστον για λίγο.

Αυτό μπορεί να είναι μια νέα δίαιτα, να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή ή ακόμα και απλώς μια νέα συνταγή.

Η καινοτομία σας βοηθά να προχωρήσετε και να εξερευνήσετε.

Φυσικά η καινοτομία εξαφανίζεται μετά από λίγο, αλλά δεν πειράζει. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε κάτι άλλο για να σας προχωρήσει πιο μπροστά.

Δοκιμάστε λοιπόν μια νέα δίαιτα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φριτέζα αέρα ή Instant Pot, αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει πριν.

Δοκιμάστε ένα νέο μάθημα άσκησης ή ένα κομμάτι του εξοπλισμού άσκησης.

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή ή έναν νέο τρόπο προγραμματισμού γευμάτων.

Δεν έχει μεγάλη σημασία τι είναι, αρκεί να σε οδηγεί στον κύριο στόχο σου.

4. Κάντε ένα σχέδιο

Είμαι σχεδιαστής. Μου αρέσει να προγραμματίζω πράγματα. Προγραμματισμός γευμάτων. Προγραμματισμός διακοπών. Δεν πειράζει.

Ο προγραμματισμός σας βοηθά να εστιάσετε στους στόχους σας και στο πώς θα φτάσετε εκεί.

Πάρτε λοιπόν όσα μάθατε παραπάνω και κάντε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τον στόχο της υγιεινής διατροφής σας.

Γράψτε το και προσπαθήστε να το τηρήσετε για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αφού τελειώσει η εβδομάδα, μπορείτε να αξιολογήσετε το σχέδιο και να δείτε ποιες τροποποιήσεις χρειάζεται για να το βελτιώσετε.

Συνεχίστε να βελτιώνετε μέχρι να βρείτε το σχέδιο που μπορείτε να ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, οι υγιείς στόχοι δεν πρόκειται να επιτευχθούν από τη μια μέρα στην άλλη.

ζευγάρι τρώει σαλάτα μαζί

5. Πάρε σύντροφο

Οι στόχοι είναι πάντα πιο εύκολο να επιτευχθούν αν έχετε κάποιον να τους πετύχει μαζί σας.

Είτε πρόκειται για σύζυγο, αδερφό, γονέα ή φίλο, είναι σημαντικό να ζητήσετε από έναν σύντροφο να σας βοηθήσει και να σας λογοδοτήσει.

Πάντα τα καταφέρνω καλύτερα με ένα πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης, αν ο σύζυγός μου το κάνει μαζί μου. Φυσικά, συνήθως το κάνει πολύ καλύτερα από μένα, αλλά δεν πειράζει. Απλώς με παρακινεί να κάνω το καλύτερο δυνατό και να γίνω καλύτερος.

6. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο παρακολούθησης

Όταν προσπαθείς να πετύχεις έναν στόχο, είναι πάντα καλό να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να βάλετε στο τηλέφωνό σας για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Αυτό που αγαπώ είναι το Happy Scale.

Το Happy Scale είναι μια δωρεάν εφαρμογή που παίρνει τον μεγάλο σας στόχο και τον χωρίζει σε μίνι στόχους (όπως προτείνεται παραπάνω) και σας ενημερώνει πότε επιτυγχάνετε κάθε στόχο.

Για άλλες συνήθειες προτείνω το δωρεάν εφαρμογή Strides. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε σχεδόν οποιαδήποτε συνήθεια ή στόχο θέλετε.

Το Strides έχει πρότυπα για τους περισσότερους στόχους παρακολούθησης και θα σας στέλνει υπενθυμίσεις για να σας κρατά σε καλό δρόμο όλη την ημέρα.

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική. Ολοι το ξέρουμε αυτό.

Αλλά μερικές φορές η ζωή είναι απασχολημένη ή συμβαίνουν μεγάλα πράγματα που μας βάζουν εκτός πορείας.

Ελπίζω ότι αυτές οι 6 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στον σωστό δρόμο με την υγιεινή διατροφή αυτή τη στιγμή.

Μην περιμένετε! Όσο πιο γρήγορα επιστρέψετε στην πορεία σας, τόσο λιγότερος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσετε τον στόχο σας.

Το έχεις!

καρφίτσα για υγιεινή διατροφή

Ποιος είναι ο στόχος σας για την υγιεινή διατροφή; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Και αν βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη, κοινοποιήστε. Ευχαριστώ!

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

Schreibe einen Kommentar