6 λόγοι για τους οποίους δεν θα ανθίσουν τα My Morning Glories;

2
6 λόγοι για τους οποίους δεν θα ανθίσουν τα My Morning Glories;

Οι πρωινές δόξες μπορούν να είναι η τέλεια προσθήκη στον όμορφο κήπο σας, αν θέλετε ένα ποπ χρώμα σε αυτόν. Ο όρος πρωινή δόξα αναφέρεται σε πάνω από χίλια είδη που παράγουν πολύχρωμα λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας. Όποια ποικιλία κι αν φυτεύετε, είναι γνωστή για τα όμορφα λουλούδια της.

Αν και οι πρωινές δόξες είναι αρκετά χαμηλής συντήρησης, και πάλι ορισμένοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την κανονική ανάπτυξή τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία της άνθισης των φυτών σας.

Εάν συμβαίνει αυτό και ανησυχείτε ότι γιατί δεν θα ανθίσουν οι πρωινές μου δόξεςτότε σταματήστε να ανησυχείτε γιατί, ευτυχώς, μερικά απλά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν το λουλούδι σας να ανθίσει.

Αυτό το άρθρο περιγράφει το πρόβλημά σας γιατί δεν θα ανθίσουν οι πρωινές μου δόξες και να σας παρέχει κάθε δυνατή λύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τις πιθανές αιτίες πίσω από αυτό το πρόβλημα και πώς να το λύσετε.

Γιατί Wont My Morning Glories Bloom 1
Οι πρωινές δόξες δεν θα ανθίσουν. – μέσω Reddit

Σχετικά με το Morning Glories

Οι πρωινές δόξες αρχίζουν να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού. Ανάλογα με τον τύπο της ποικιλίας που φυτεύεται, τα χρώματα των λουλουδιών τους ποικίλλουν από ροζ, μωβ, μπλε και λευκό, έως ματζέντα. Τα όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια τους δεν προσελκύουν μόνο τους ανθρώπους αλλά και τις πεταλούδες και άλλα έντομα.

Αυτό το λουλούδι παίρνει τη μοναδικότητά του από τη συμπεριφορά του να ανθίζει το πρωί και να κλείνει καθώς πλησιάζει το απόγευμα. Για να αναπτυχθεί κανονικά και να ανθίσει, χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως και χώμα, μαζί με πέργκολα για να σκαρφαλώσει.

Γιατί δεν θα ανθίσουν τα My Morning Glories;

Αν ανησυχείτε ότι οι πρωινές σας δόξες δεν άνθισαν αυτή τη σεζόν, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημά σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας αρχίζει να ανθίζει:

1. Πολύ πλούσιο έδαφος

Σε αντίθεση με άλλα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα σε έδαφος με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, οι πρωινές δόξες μπορεί να μην ανθίσουν εάν παρέχετε πολύ πλούσιο έδαφος. Παραδόξως, χρειάζονται χώμα κακής ποιότητας και ακατάλληλο πότισμα και λίγα θρεπτικά συστατικά για να σας προσφέρουν όμορφα πολύχρωμα λουλούδια.

2. Περίσσεια αζώτου

Το άζωτο μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την αδυναμία του φυτού σας να ανθίσει, καθώς είναι ένας πολύ συνηθισμένος λόγος σε πολλές περιπτώσεις. Οι πρωινές δόξες χρησιμοποιούν άζωτο για την ανάπτυξή τους, αλλά όταν υπάρχει σε περίσσεια, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Οι μίσχοι, οι μίσχοι και τα αμπέλια των πρωινών δοξασιών αναπτύσσονται παρουσία αζώτου. Όταν όμως απορροφάται πολύ άζωτο από το φυτό και το επίπεδο του αζώτου αυξάνεται, τα αμπέλια δεν θα παράγουν μπουμπούκια ανθέων. Μάλλον το φυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Εάν η αποτυχία άνθισης προκαλείται από πολύ άζωτο, μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Τα φυτά που έχουν περισσότερο από το απαιτούμενο άζωτο θα έχουν έντονο ζωηρό πράσινο χρώμα, υπερβολική ανάπτυξη αμπέλου και δεν σχηματίζουν μπουμπούκια.

3. Πάρα πολύ ηλιακό φως

Ένας πολύ σημαντικός εξωτερικός παράγοντας που απαιτείται από το φυτό για να αναπτυχθεί και να ανθίσει τέλεια είναι το φως του ήλιου. Οι πρωινές δόξες χρειάζονται πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσουν στο φως του ήλιου και να αναπτυχθούν. Έξι έως επτά ώρες άμεσου ηλιακού φωτός απαιτούνται από μια πρωινή δόξα για την ανάπτυξή του.

Εξετάστε το ενδεχόμενο μεταφύτευσης του νεαρού φυτού εάν πιστεύετε ότι δεν λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως, καθώς θα αποτύχει να ανθίσει στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο μεταφύτευσης ή μεταφύτευσης του φυτού που εμποδίζει το φως του ήλιου για να προσφέρει την πρωινή σας δόξα με άμεσο ήλιο.

4. Υπερβολική υγρασία

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να είναι ο λόγος που οι πρωινές σας δόξες δεν ανθίζουν. Όταν ποτίζετε το φυτό σας, ποτίζετε συνειδητά. Φροντίστε να μην υπερποτίζετε εάν θέλετε το φυτό σας να ανθίσει.

Μια συνεδρία βαθιού ποτίσματος την εβδομάδα είναι αρκετή για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η πρωινή σας δόξα. Εάν ποτίζετε το φυτό σας πολύ συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε επιφανειακή ριζοβολία στο φυτό σας.

Πάρτε έναν μετρητή υγρασίας εδάφους ή ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους τοποθετώντας τα δάχτυλά σας. Ποτίστε μόνο αν παρατηρήσετε ξηρότητα στο χώμα.

5. Ανεπάρκεια φωσφόρου

Τα φυτά πρωινής δόξας μπορεί να μην ανθίσουν εάν υπάρχει έλλειψη φωσφόρου στο φυτό. Μπορείτε να ελέγξετε το έδαφος για ανεπάρκεια φωσφόρου.

Το χαμηλό επίπεδο φωσφόρου σχετίζεται με το υψηλό επίπεδο αζώτου. Το φυτό δεν είναι σε θέση να απορροφήσει φώσφορο εάν υπάρχει άζωτο σε περίσσεια. Εάν το επίπεδο του αζώτου είναι υψηλότερο από το επίπεδο του φωσφόρου, το φυτό θα παράγει πολλά φύλλα αλλά λίγα ή καθόλου άνθη.

Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ανεπάρκεια, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο λίπασμα για το πρωινό σας φυτό. Προσθέστε τέφρα ξύλου στο έδαφος εάν θέλετε να διορθώσετε το έδαφος φυσικά.

6. Ωρίμανση

Η πρωινή δόξα δεν ανθίζει έως ότου το φυτό φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία. Να είστε υπομονετικοί όταν τα φυτεύετε γιατί απαιτούν χρόνο για την ανάπτυξή τους.

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος γιατί δεν θα ανθίσουν οι πρωινές μου δόξες. Μπορεί να χρειαστούν επιπλέον ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά καταλήγουν να παράγουν όμορφα λουλούδια.

Θεραπευτική αγωγή

  • Εάν λιπάνετε υπερβολικά το έδαφος, σταματήστε αμέσως. Ίσως είναι το πρόβλημα που ψάχνετε.
  • Φυτέψτε τις πρωινές δόξες στο άμεσο ηλιακό φως. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια ή φυτά που προκαλούν σκίαση.
  • Μην το ποτίζετε υπερβολικά καθώς η υγρασία μπορεί να είναι ο εχθρός του φυτού σας. Ποτίζετε μόνο όταν το χώμα είναι ξηρό.
  • Το πολύ άζωτο στο έδαφος που απορροφάται από το φυτό μπορεί να είναι ο λόγος. Εάν λιπάνετε το φυτό σας, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το λίπασμα ή αλλάξτε το σύμφωνα με τις ανάγκες του φυτού.
  • Εάν το φυτό υποφέρει από έλλειψη φωσφόρου, ενεργήστε ανάλογα και προσθέστε λιπάσματα πλούσια σε φώσφορο για να βοηθήσετε το φυτό να ανθίσει.
  • Επιτέλους, αν τίποτα δεν φαίνεται να είναι ο λόγος, περιμένετε να γεράσει το φυτό αρκετά ώστε να παράγει λουλούδια και να ανθίσει. Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος και υπομονή.


συμπέρασμα

Η καλλιέργεια πρωινών δόξας δεν είναι πολύ δύσκολη καθώς είναι φυτό με χαμηλή συντήρηση. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η έλλειψη γνώσης σχετικά με το πώς να φροντίσετε μια πρωινή δόξα μπορεί να μην ανθίσει τα λουλούδια του φυτού.

Αυτό το άρθρο σας δίνει μια λεπτομερή απάντηση για γιατί δεν θα ανθίσουν οι πρωινές μου δόξες. Αφού διαβάσετε το άρθρο, πρέπει απλώς να βρείτε τον σωστό λόγο και να ενεργήσετε ανάλογα.

Schreibe einen Kommentar