Τροφοδοτήστε το γκαζόν σας φυσικά κάνοντας Topdressing με κομπόστ – joe gardener®

1
Τροφοδοτήστε το γκαζόν σας φυσικά κάνοντας Topdressing με κομπόστ – joe gardener®

Ένα πιο υγιές γκαζόν συνοδεύεται από πιο υγιές έδαφος και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του εδάφους από την προσθήκη κομπόστ. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε το γκαζόν σας φυσικά, επικαλύπτοντάς το με λίπασμα.

Το κομπόστ περιέχει τα κύρια θρεπτικά συστατικά – άζωτο, φώσφορο και κάλιο – και μια σειρά μικροθρεπτικών συστατικών για τη φυσική τροφοδοσία ενός χλοοτάπητα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα οφέλη.

Η επικάλυψη ενός χλοοτάπητα με λίπασμα προσθέτει οργανική ύλη στο έδαφος, η οποία παρέχει σωστή αποστράγγιση και καλύτερη αναρρίχηση. Αυτή η οργανική ύλη φιλοξενεί επίσης ωφέλιμους μικροοργανισμούς που μετατρέπουν τα οργανικά λιπάσματα και τα μέταλλα στο έδαφος σε θρεπτικά συστατικά διαθέσιμα από τα φυτά που μπορούν να προσληφθούν από τις ρίζες.

Μπορείτε να ντύνετε με κομπόστ οποιαδήποτε στιγμή που το έδαφος δεν είναι παγωμένο, αλλά αν κάνετε τοπ ντύσιμο αμέσως μετά τον αερισμό ενός γκαζόν, θα δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μια άλλη εξαιρετική στιγμή για να ντύνεστε με λίπασμα είναι όταν φυτεύετε ένα γκαζόν. Η εφαρμογή κομπόστ και σπόρων ταυτόχρονα θα βελτιώσει τη βλάστηση και τη συγκράτηση της υγρασίας.

Ο Joe Lamp'l ντύνει το γκαζόν του με λίπασμα

Ακολουθώντας τη σωστή διαχείριση του χλοοτάπητα, όπως η επικάλυψη με λίπασμα και η εφαρμογή οργανικών λιπασμάτων, οι χώροι του γκαζόν μου παραμένουν υγιείς και πράσινοι όλο το χρόνο. Ποτέ δεν τα αντιμετωπίζω με χημικά και δεν χρειάζεται να παρέχω συμπληρωματικό νερό.

Βήμα 1: Προσδιορίστε πόση ποσότητα κομπόστ χρειάζεστε

Όταν επικαλύπτετε ένα γκαζόν με λίπασμα, θέλετε να χρησιμοποιήσετε αρκετό λίπασμα για να είναι αποτελεσματικό, αλλά όχι τόσο ώστε το λίπασμα να πνίγει το γρασίδι. Επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε στρώμα κομπόστ μεταξύ 1/4 και μισής ίντσας. Για το μέγιστο βάθος, αυτό είναι ένα κυβικό πόδι κομπόστ για κάθε 25 τετραγωνικά πόδια γκαζόν.

Το ένα κυβικό πόδι είναι ένα δημοφιλές μέγεθος για το κομπόστ σε σακούλες, αλλά οι σακούλες μπορεί να είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες. Αλλά ανεξάρτητα από το μέγεθος της τσάντας, όταν διαπιστώνετε ότι χρειάζεστε περισσότερες από 10 σακούλες κομπόστ για ένα έργο, γενικά είναι πιο λογικό να αγοράζετε χύμα κομπόστ. Το χύμα κομπόστ πωλείται ανά κυβική αυλή και υπάρχουν 27 κυβικά πόδια σε μια κυβική αυλή.

Βήμα 2: Επιλέξτε το Κομποστ

Επιλέξτε κομπόστ που παρήχθη μέσω μιας διαδικασίας θερμής κομποστοποίησης, κατά την οποία η θερμότητα που εκπέμπεται από τη βιολογική δραστηριότητα των μικροβίων έφτασε περισσότερο από 140°. Η υψηλή θερμοκρασία διασφαλίζει ότι οι σπόροι των ζιζανίων και τα παθογόνα που βρίσκονταν στις εισροές κομπόστ έχουν εξουδετερωθεί. Εάν αγοράζετε εμπορικό κομπόστ ή χρησιμοποιείτε δημοτικό κομπόστ, θα πρέπει να είστε έτοιμοι ως προς αυτό. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το σπιτικό κομπόστ σας, δοκιμάστε το σωρό κομποστοποίησης με ένα θερμόμετρο εδάφους ενώ είναι ακόμα ενεργό.

Θα πρέπει να δείτε και να αγγίξετε μόνοι σας το κομπόστ πριν κάνετε μια παραγγελία. Είναι απαλλαγμένο από πέτρες, γυαλί και πλαστικό. Έχει αυτή τη γήινη μυρωδιά; Όταν πιέζετε το κομπόστ στο χέρι σας, συσσωματώνεται καλά αλλά και διασπάται εύκολα; Εάν το κομπόστ δεν περάσει αυτές τις δοκιμές, μην το αγοράσετε.

Βήμα 3: Διανομή του κομπόστ

Γεμίστε ένα καρότσι με σακούλες ή χαλαρό λίπασμα και βάλτε στο γρασίδι μικρούς σωρούς κομπόστ, ομοιόμορφα κατανεμημένους. Οι σωροί δεν πρέπει να είναι μεγαλύτεροι από τρία ή τέσσερα φτυάρια το καθένα. Η ιδέα είναι να τοποθετήσετε τους σωρούς έτσι ώστε μόλις απλωθεί το λίπασμα, ο χλοοτάπητας να έχει πλήρη κάλυψη, χωρίς κενά.

επικάλυψη με κομπόστ

Το γκαζόν μου δεν φαινόταν ποτέ καλύτερο από τότε που προσθέτω με συνέπεια μια λίπανση κοπριάς αλόγων και πιστοποιημένο κομπόστ κάθε φθινόπωρο.

Βήμα 4: Ρίξτε το κομπόστ στο γκαζόν

Μπορείτε να απλώσετε το κομπόστ με σχεδόν οποιαδήποτε τσουγκράνα, αλλά μια μεταλλική τσουγκράνα με γερά δόντια θα λειτουργήσει καλύτερα για να χαράξει την επιφάνεια του εδάφους και να ενσωματώσει το λίπασμα. Σε κάθε σωρό, αφαιρέστε το κομπόστ προς όλες τις κατευθύνσεις, 360°. Τσιγαρίστε μέχρι το σημείο που οι λεπίδες του γρασιδιού είναι σχεδόν πλήρως ορατές μέσα από το λίπασμα.

Βήμα 5: Εισαγωγή νερού

Νερό στο κομπόστ με ψεκαστήρα. Μια απαλή εφαρμογή νερού θα βοηθήσει το κομπόστ να κατέβει στο έδαφος και θα εκθέσει τις λεπίδες του γρασιδιού που καλύπτονται, ώστε να μην πνιγούν. Είναι σημαντικό να μην εφαρμόζετε μεγάλη ποσότητα νερού για σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί αυτό θα πρέπει να προκαλέσει το κομπόστ να τρέξει αντί να μείνει εκεί που το χρειάζεται ο χλοοτάπητας.

άρδευση γκαζόν μετά από επικάλυψη με κομπόστ

Μετά την εφαρμογή κομπόστ, φροντίστε να το ποτίσετε με ψεκαστήρα.

Άλλα φυσικά θρεπτικά συστατικά για να ταΐσετε το γκαζόν σας

Μία από τις καλύτερες πηγές θρεπτικών συστατικών για το γρασίδι στο γρασίδι σας είναι το ίδιο το γρασίδι. Η ανακύκλωση των αποκομμάτων χόρτου μπορεί να προσφέρει το 25% των αναγκών του χλοοτάπητά σας σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια ενός έτους. Είναι προφανές όταν το σκεφτείς: Τα κομμένα χόρτα περιέχουν την ακριβή αναλογία θρεπτικών συστατικών που απαιτεί το γρασίδι. Επιπλέον, τα αποκόμματα βοηθούν το γρασίδι να διατηρεί την υγρασία ενώ σκιάζει τους σπόρους των ζιζανίων, γεγονός που εμποδίζει αυτούς τους σπόρους να βλαστήσουν.

Η ανακύκλωση των αποκομμάτων χόρτου είναι στην πραγματικότητα λιγότερο απαιτητική εργασία από την εναλλακτική. Ενώ το σάκκο και η απόρριψη ή η κομποστοποίηση των αποκομμάτων χόρτου απαιτεί επιπλέον δουλειά, η χρήση ενός χλοοκοπτικού χλοοκοπτικού σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταφέρετε και να αδειάζετε βαριές σακούλες με αποκόμματα. Τα αποκόμματα παραμένουν στη θέση τους, ακριβώς εκεί που μπορούν να τεθούν σε λειτουργία τροφοδοτώντας το γκαζόν.

Μπορεί ήδη να στραγγίζετε το γρασίδι σας στο γρασίδι, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χλοοκοπτικό στα φύλλα; Όταν τα φύλλα πέφτουν στο γρασίδι το φθινόπωρο, ακόμη και ένα μέσο χλοοκοπτικό μπορεί να τα ψιλοκόψει σε μέγεθος που θα αποσυντεθεί γρήγορα, τροφοδοτώντας το γκαζόν όπως κάνουν. Ένα παχύ στρώμα φύλλων θα χρειαστούν αρκετά περάσματα με το χλοοκοπτικό πριν τα φύλλα μειωθούν σε μέγεθος που εξαφανίζεται στο γρασίδι, αλλά αν κουρεύετε συχνά, τα φύλλα που πέφτουν θα είναι ευκολότερο να τα διαχειριστείτε. Θα γλιτώσετε επίσης από πολλή δουλειά για την τσουγκράνα!

αποκόμματα χόρτου και κομπόστ

Όταν ενσωματώνετε αποκόμματα γρασιδιού στο σωρό κομπόστ σας, θα μετατραπούν σε μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον κήπο σας.

Πότε να συμπληρώσετε με βιολογικό λίπασμα

Αν και η προσθήκη κομπόστ και η σάρωση αποκομμάτων και φύλλων γρασιδιού θα μειώσει την ανάγκη για συμπληρωματικό λίπασμα, αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το λίπασμα. Ένα οργανικό λίπασμα αργής απελευθέρωσης όπως ο Milorganite θα τροφοδοτεί το γρασίδι συνεχώς για πολλές εβδομάδες, χωρίς καμία από τις ανησυχίες σχετικά με την καύση θρεπτικών συστατικών που συνοδεύουν τα συνθετικά λιπάσματα.

Το λίπασμα θα βοηθήσει να αναπτυχθεί το γρασίδι και θα δώσει στο γρασίδι αυτό το βαθύ, σμαραγδένιο πράσινο χρώμα. Το γκαζόν θα είναι πιο πυκνό, το οποίο αντέχει την κυκλοφορία των πεζών και εμποδίζει τα ζιζάνια να πιάσουν.

Στις βόρειες περιοχές, όπου κυριαρχούν τα χόρτα της δροσερής εποχής, εφαρμόστε το Milorganite μία ή δύο φορές μεταξύ της Ημέρας της Εργασίας και της Ημέρας των Ευχαριστιών, περιμένοντας 10 εβδομάδες μεταξύ των εφαρμογών. Εφαρμόστε ξανά, μία ή δύο φορές, μεταξύ της Ημέρας Μνήμης και της Τέταρτης Ιουλίου.

Στις νότιες περιοχές, όπου ευδοκιμούν τα χόρτα της θερμής εποχής, εφαρμόστε την άνοιξη αφού το γρασίδι σπάσει τον χειμερινό λήθαργο και μετά πάλι γύρω από την Ημέρα Μνήμης. Το φθινόπωρο, κάντε αίτηση μία ή δύο φορές μεταξύ της Εργατικής Πρωτομαγιάς και των αρχών Οκτωβρίου.

Γκαζόν

Το λίπασμα θα βοηθήσει το γρασίδι να αναπτυχθεί και θα δώσει στο γρασίδι αυτό το βαθύ, σμαραγδένιο πράσινο χρώμα.

Ταΐζετε το γκαζόν σας φυσικά με την επικάλυψη με λίπασμα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε περισσότερες από τις ερωτήσεις σας για το γκαζόν και τον κήπο; Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πόρους κηπουρικής, ηλεκτρονικά βιβλία και ενημερώσεις μέσω email στο podcast του joegardener και πολλά άλλα.

Σύνδεσμοι & Πόροι

074-Πώς να έχετε και να φροντίζετε για ένα υγιές γκαζόν: 7 κορυφαία μη διαπραγματεύσιμα

joegardener Blog: Backyard Composting: A Simple Recipe for Making Great Compost

joegardener Blog: Οργανική ανακαίνιση χλοοτάπητα για την άνοιξη: 5 βήματα για το καλύτερο γκαζόν ποτέ

joegardenerTV YouTube: Πώς να εφαρμόσετε φυσικά λιπάσματα γκαζόν και τι να χρησιμοποιήσετε

joegardener Online Gardening Academy: Δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. εκκίνηση σπόρων και πολλά άλλα.

joegardener Online Gardening Academy Master Class συνταγής Perfect Soil: Μάθετε πώς να δημιουργείτε το τέλειο εδαφικό περιβάλλον για ακμάζοντα φυτά.

joegardener Online Gardening Academy Growing Epic Tomatoes: Ο εμπειρογνώμονας της τομάτας Craig LeHoullier συνοδεύεται από εμένα στην καθοδήγηση αυτού του μαθήματος σχετικά με το πώς να καλλιεργήσετε πιο υγιή, παραγωγικά φυτά τομάτας και πώς να ξεπεράσετε τις προκλήσεις της καλλιέργειας ντομάτας.

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει και η αποζημίωση δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark, Greenhouse Megastore, Territorial Seed Company και TerraThrive. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar