Συμβουλές για τη μείωση της υπερφόρτωσης του κήπου | Μάργκαρετ Ρόουτς

5
Συμβουλές για τη μείωση της υπερφόρτωσης του κήπου |  Μάργκαρετ Ρόουτς

Μεταξύ του να συμβαδίζουν με το μάζεμα των καλλιεργειών και την καταπολέμηση των ζιζανίων, των ασθενειών των φυτών και των παρασίτων, είναι σύνηθες οι κηπουροί να αισθάνονται καταπονημένοι, ειδικά στην κορυφή του καλοκαιριού – ή οποιαδήποτε στιγμή της καλλιεργητικής περιόδου. Αλλά δεν χρειάζεται να αφήσετε τον κήπο να κατακλύσει για να σας βοηθήσει.

Αυτή την εβδομάδα ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια παρουσίαση στο encore της συζήτησής μου σχετικά με τη μείωση της υπερφόρτωσης στον κήπο Ένας τρόπος για τον κήπο‚μικρό Margaret Roach, η αρθρογράφος κηπουρικής, συγγραφέας και παρουσιάστρια podcast. Η Μάργκαρετ ήταν ανώτερο στέλεχος εκδόσεων προτού εγκαταλείψει την εταιρική ζωή το 2007 για να γίνει υπέρμαχος της βιολογικής κηπουρικής και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην κηπουρική στην ιδιοκτησία της δύο στρεμμάτων στα βόρεια της Νέας Υόρκης, και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Μάργκαρετ Ρόουτς

Η Μάργκαρετ Ρόουτς ασχολείται με την κηπουρική στο σπίτι της στα βόρεια της Νέας Υόρκης για περισσότερα από 30 χρόνια – και χειρίζεται μόνη της τις περισσότερες από τις ευθύνες αυτών των 2,3 στρεμμάτων.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κήπο, η Margaret έχει καταπολεμήσει την υπερκάλυψη του κήπου περισσότερο από τους περισσότερους. Στην πραγματικότητα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως εκδότης κήπου του New York Newsday, η Margaret μεταγλωττίστηκε κήπος κατακλύζει την επιθυμία να «ρίξτε το μυστρί.» Αλλά λέει ότι το μυστικό για να ξεπεράσεις αυτό το συναίσθημα είναι να μάθεις πώς να το κάνεις προσδιορίστε και διαχειριστείτε τις προτεραιότητές σας.

Η Margaret είναι μια τέλεια δημιουργός λιστών και δεν απέχει ποτέ από το πρόχειρό της όσο βρίσκεται στον κήπο της. Ένα πρόχειρο ή ένα σημειωματάριο είναι χρήσιμο όχι μόνο για να αφαιρείτε τις δουλειές του κήπου από τη λίστα σας καθώς πηγαίνετε, αλλά και για να σημειώνετε γρήγορα μελλοντικές εργασίες καθώς τις παρατηρείτε. (Η αγαπημένη σας εφαρμογή οργανισμού μπορεί να το πετύχει και αυτό.) Η λίστα μπορεί να δημιουργηθεί εν κινήσει και στη συνέχεια να οργανωθεί αργότερα κατά προτεραιότητα, περιοχή κήπου και τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Εάν ο καιρός καθιστά δύσκολη την ολοκλήρωση μιας εργασίας υψηλής προτεραιότητας που γίνεται μια δεδομένη ημέρα, μπορεί να αναληφθεί μια άλλη ομάδα εργασιών.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε την πρόοδό σας και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι κάθε προσπάθεια βοηθάει. Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε την πίεση που επιβάλλεται από τον εαυτό σας αποφασίζοντας συνειδητά να αφήσετε μέρος του κήπου σας να ξεφύγει — μπορεί να γίνει λίγη ακαταστασία στον κήπο βιότοπος για επικονιαστές, πουλιά, βατράχους και άλλα ευεργετικά πλάσματα. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα ενός από αυτούς τους ανθισμένους χώρους στον κήπο της Margaret ένα επεισόδιο του Growing a Greener World® από μερικά χρόνια πριν.

Εστιάζοντας πρώτα στις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση, όπως τα κρεβάτια φύτευσης γύρω από την εξώπορτά σας, θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τον περιορισμένο χρόνο. Το να κόψετε μια καθαρή άκρη γύρω από τα κρεβάτια και να προσθέσετε ένα παχύ στρώμα σάπιας επιφάνειας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των περιοχών με τις περισσότερες προβολές της αυλής σας και μερικές ώρες που αφιερώνετε απλώνοντας σάπια θα εξοικονομήσουν αμέτρητες ώρες βοτάνισης αργότερα και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το έδαφος υγρό — ένα τεράστιο όφελος εάν δυσκολεύεστε να βρείτε χρόνο για νερό. Μιλώντας για πότισμα, στάγδην άρδευση, εύκαμπτοι σωλήνες εμποτισμού ή σωλήνες εκπομπών μπορεί να κάνει το πότισμα παιχνιδάκι. Και επειδή αυτά τα εργαλεία στοχεύουν τα φυτά που θέλετε αντί να ποτίζουν αδιάκριτα ολόκληρη την περιοχή, δεν θα ποτίζετε τα ζιζάνια και δεν θα ενθαρρύνετε την ανάπτυξή τους.

Το βοτάνισμα είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της κηπουρικής, αλλά η ίδια μέθοδος ελέγχου που λειτουργεί σε ένα ζιζάνιο μπορεί να κάνει λίγα για να σταματήσει ένα άλλο. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ζιζάνια σας και πώς αναπαράγονται. Το να αφαιρέσετε την κορυφή ενός ζιζανίου που απλώνεται με ριζώματα σημαίνει ότι το ζιζάνιο θα ζήσει για να αναπτυχθεί άλλη μια μέρα. Εν τω μεταξύle, ένα ζιζάνιο που εξαπλώνεται με σπόρο μπορεί να ελεγχθεί κόβοντάς το πριν σπαρθεί. Η Margaret δίνει προτεραιότητα στην αφαίρεση της μουστάρδας σκόρδου την άνοιξη πάνω από όλα τα άλλα ζιζάνια, επειδή η μουστάρδα σκόρδου είναι αλλοπαθητική, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνει μια χημική ουσία που εμποδίζει τη βλάστηση άλλων φυτών.

Tub Trug γεμάτο ζιζάνια

Το βοτάνισμα είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της κηπουρικής που πραγματικά απολαμβάνω. Υπάρχει κάτι σχετικά με την απομάκρυνση αυτών των ανεπιθύμητων ζιζανίων που είναι διαλογιστικό και ικανοποιητικό.

Καθώς οι πολυάσχολες ζωές των ανθρώπων γίνονται πιο πολυάσχολες ή καθώς βιώνουν αλλαγές στην υγεία τους, αυτό που κάποτε ήταν ένας διαχειρίσιμος κήπος μπορεί να μην είναι πλέον έτσι. Ενώ το ένστικτο ενός κηπουρού είναι να μεγαλώνει, να μεγαλώνει, να μεγαλώνει, μερικές φορές είναι η σωστή κίνηση να μειώσει το μέγεθος ενός κήπου μέχρι να είναι για άλλη μια φορά ευχαρίστηση να διατηρηθεί.

Υπάρχουν προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν πριν από το καλοκαίρι για να μειωθεί ο φόρτος εργασίας. Η επένδυση στην υγεία του εδάφους είναι πάντα η σωστή κίνηση σε κήπο οποιουδήποτε μεγέθους. Αν εσύ τροφοδοτήστε το χώμα σας με τα οργανικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο κάθε χρόνο στη διαχείριση ασθενειών και παρασίτων. Μπορεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για τη συγκομιδή βαρύτερων καλλιεργειών, αλλά αυτό είναι ένα ανταλλάξιμο που θα κάνω! Το μάδημα των ζιζανίων ενώ είναι νεαρά και η επιθεώρηση για ζημιές από παράσιτα και ασθένειες των φυτών συχνά μπορεί να βοηθήσει να τεθούν υπό έλεγχο πολλά προβλήματα πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Είναι εύκολο να περπατήσετε στον κήπο και να αποσπαστείτε από άλλες εργασίες, αλλά το να θέσετε μικρούς, επιτεύξιμους στόχους και να εστιάσετε αποκλειστικά στις υποχρεώσεις σας, θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τις εργασίες ως ολοκληρωμένες και να απολαύσετε τα επιτεύγματά σας. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τις νίκες σας, μεγάλες και μικρές. Όπως λέει η Margaret, οποιαδήποτε πρόοδος στον κήπο είναι «καλύτερη από πριν».

συγκομιδή ντομάτας

Η υπεράφθονη συγκομιδή ντομάτας δεν είναι κακό. Αλλά μπορεί να αισθάνεται συντριπτικό να τα συντηρήσετε ή να τα φάτε όλα πριν χαλάσουν.

Ποια είναι τα μυστικά σας για τη μείωση της υπερφόρτωσης στον κήπο; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.

Και φροντίστε να ελέγξετε το προβάλετε σημειώσεις από την αρχική προβολή αυτού του επεισοδίου για πολλές περισσότερες συμβουλές για να μην πνιγείτε στον κήπο.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Επεισόδιο 015: Μαθήματα ζωής για την κηπουρική και το σχέδιο με τη Margaret Roach

Επεισόδιο 020: Gardening for the Birds with Margaret Roach

Επεισόδιο 042: Raised Bed Gardening, Pt. 1

Επεισόδιο 046: Organizing Your Gardening Life

Επεισόδιο 048: The Simple Science Behind Great Gardening, με τον Lee Reich

Επεισόδιο 065: Συμβουλές για τη μείωση της υπερφόρτωσης στον κήπο, με τη Margaret Roach

Επεισόδιο 080: Βάζοντας τον κήπο στο κρεβάτι: Συμβουλές για το τέλος της σεζόν από τη Margaret Roach

Επεισόδιο 101: A Way to Garden: Observations and Lessons, with Margaret Roach

Επεισόδιο 157: How to Prevent Weed Overwhelm: A Practical Organic Approach for Real Results, With Margaret Roach

joegardener Blog: Πώς να ποτίζετε και τι να χρησιμοποιείτε: Επαγγελματικές συμβουλές – Μέρος 3 από 5

joegardenerTV YouTube: Εύκολα κόλπα για λιγότερα ζιζάνια

joegardener Online Academy Τρία δημοφιλή διαδικτυακά μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Academy: Master Pests, Diseases and Weeds – Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardenerTV YouTube

joegardener Newsletter

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGW Επεισόδιο 418: Garden with Margaret Roach

GGW Επεισόδιο 506: Gardening with Nature

GGW Επεισόδιο 526: Backyard Birds

GGW Επεισόδιο 1010: Creating a Bird-friendly Garden, with Margaret Roach

Margaret Roach – A Way to Garden

The New York Times: In The Garden

The Backyard Paraables: Lessons on Gardening, and Life, της Margaret Roach

And I Shall Have Some Peace There: Trading in the Fast Lane for My Own Dirt Road, της Margaret Roach

A Way to Garden: A Hands-On Primer For Every Season, της Margaret Roach

Park Seed® – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com – Χρησιμοποιήστε τον κωδικό Joe20 για έκπτωση 20% στην επόμενη παραγγελία σας

Schreibe einen Kommentar