Συμβουλές για την αποκωδικοποίηση κηπουρικής | Το Myth Busting με τον Jeff Gillman

2
Συμβουλές για την αποκωδικοποίηση κηπουρικής |  Το Myth Busting με τον Jeff Gillman

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες των εκπαιδευτικών κηπουρικής να απομυθοποιήσουν τις κακές συμβουλές κηπουρικής, κακές πληροφορίες συνεχίζουν να μοιράζονται στο διαδίκτυο και αλλού από καλοπροαίρετους, αν και κακώς ενημερωμένους, κηπουρούς. Για να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στις κακές συμβουλές κηπουρικής που επιμένουν, αυτή την εβδομάδα μοιράζομαι για άλλη μια φορά τη συζήτησή μου σχετικά με την αποκωδικοποίηση των συμβουλών κηπουρικής, με τον Δρ. Jeff Gillman, έναν επιστήμονα κηπουρικής που δοκιμάζει κοινές συστάσεις κηπουρικής για να προσδιορίσει τι υποστηρίζεται πραγματικά από επιστήμη και ποιες συμβουλές είναι χάσιμο χρόνου — ή ακόμη και επιζήμιες.

Ο Τζεφ είναι διευθυντής του Βοτανικού Κήπου Charlotte του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και είναι πρώην αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα κηπουρικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Είναι κάτοχος προχωρημένων πτυχίων τόσο στην εντομολογία (η μελέτη των εντόμων) όσο και στη φυτοκομία και είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων για την κηπουρική και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του βιβλίου που ενέπνευσε αυτό το επεισόδιο, Συμβουλές για την αποκωδικοποίηση κηπουρικής: Η επιστήμη πίσω από τις 100 πιο κοινές συστάσεις

Τζεφ Γκίλμαν

Ο Δρ Τζεφ Γκίλμαν είναι ο διευθυντής του Βοτανικού Κήπου του UNC Charlotte και συγγραφέας του βιβλίου «Αποκωδικοποίηση Συμβουλών Κηπουρικής: Η Επιστήμη πίσω από τις 100 πιο κοινές συστάσεις». (φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Jeff Gillman)

Από τη χρήση υφάσματος τοπίου, λιπάσματος και μυκόρριζων, στην επικάλυψη δέντρων και στις βέλτιστες πρακτικές για την έναρξη των σπόρων, το πότισμα και τον έλεγχο παρασίτων, στη συζήτησή μας, ο Jeff εκθέτει Οι συμβουλές κηπουρικής είναι συζητήσιμες, στην καλύτερη περίπτωση, και απλά λάθος, στη χειρότερη.

Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα αυτό το επεισόδιο, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κύλιση στη σελίδα και κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στην πράσινη γραμμή. Για μια πλήρη ανακεφαλαίωση του επεισοδίου, δείτε το εμφάνιση σημειώσεων από την αρχική εκπομπή.

Ποιες κοινές συμβουλές κηπουρικής βρίσκετε αμφισβητήσιμη; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Επεισόδιο 007: Οργανικός έλεγχος ζιζανίων με τον Τζεφ Γκίλμαν

Επεισόδιο 008: Οργανικός έλεγχος παρασίτων με τον Τζεφ Γκίλμαν

Επεισόδιο 009: Έλεγχος οργανικών ασθενειών με τον Τζεφ Γκίλμαν

Επεισόδιο 034: Gardening Myths BUSTED, Pt. 1 με τη Linda Chalker-Scott

Επεισόδιο 039: How to Start Seeds Indoors: Digging Deeper, Pt. 3

Επεισόδιο 048: The Simple Science Behind Great Gardening, με τον Lee Reich

Επεισόδιο 053: Waterwise Gardening With Nan Sterman

Επεισόδιο 067: Predatory Beneficial Insects: Feared Foes of Garden Pests, Pt. 1

Επεισόδιο 068: Κορυφαία αρπακτικά ευεργετικά έντομα και πώς να τα προσελκύσετε, Pt. 2

Επεισόδιο 069: Τα συναρπαστικά γεγονότα πίσω από τα φυτά που τρώμε, με τον Τζεφ Γκίλμαν

Επεισόδιο 070: Συμβουλή αποκωδικοποίησης κήπου: Καλή, αμφισβητήσιμη ή απλά λάθος, με τον Τζεφ Γκίλμαν

Επεισόδιο 162: Βασικές αρχές της νόσου των φυτών – Κατανόηση των βασικών και πέρα

joegardener Blog: The Numbers on Fertilizer Labels, What They Mean

joegardenerTV YouTube: Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη αποστράγγιση για το δοχείο σας – Γιατί αυτό που σας έχουν διδαχθεί είναι λάθος

joegardener Online Gardening Academy: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Essential Gardening Fundamentals: Τα βασικά για υγιές έδαφος, φύτευση, τεχνικές ποτίσματος, κομποστοποίηση, υπερυψωμένο κρεβάτι και άλλες μέθοδοι κηπουρικής, λίπασμα, τα πολλά οφέλη του σάπια φύλλα και πολλά άλλα.

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

GGW Επεισόδιο 314: Ακριβώς επειδή είναι βιολογικό

GGW Επεισόδιο 419: Garden Myths 2.0

GGW Επεισόδιο 618: Η αλήθεια για τη βιολογική κηπουρική

Η αλήθεια για τη βιολογική κηπουρική: οφέλη, μειονεκτήματα και η κατώτατη γραμμή» του Τζεφ Γκίλμαν

The Truth About Garden Remedies: What Works, What Doesn’t, and Why» του Τζεφ Γκίλμαν

„Αποκωδικοποίηση κηπουρικών συμβουλών: Η επιστήμη πίσω από τις 100 πιο κοινές συστάσεις“, από τους Jeff Gillman και Meleah Maynard

Το podcast The Plants We Eat

Exmark – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com

πουλί της βροχής® – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com

Park Seed® – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com – Χρησιμοποιήστε τον κωδικό Joe20 για έκπτωση 20% στην επόμενη παραγγελία σας

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Park Seed και Exmark. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners του joegardener.com ή/και διαφημίζονται στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar