Σημασία του Mulch | Παρουσίαση Encore

2
Σημασία του Mulch |  Παρουσίαση Encore

Αν υπάρχει ένα θέμα κηπουρικής που αναφέρω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, αυτό είναι μάλλον το σάπια φύλλα. Πολλοί κηπουροί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πρωταρχικός σκοπός του σάπια φύλλα είναι ως αισθητικό στοιχείο – να κάνει τα κρεβάτια κήπου να φαίνονται πιο τακτοποιημένα. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όταν χρησιμοποιείται το σωστό υλικό και όταν εφαρμόζεται σωστά, το σάπια φύλλα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία των φυτών και του εδάφους σας.

Το σάπια φύλλα είναι επίσης ένα ισχυρό όπλο κατά των ζιζανίων. Αν χάσατε το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τη βιολογική διαχείριση ζιζανίων, φροντίστε να το ελέγξετε. Εν τω μεταξύ, αυτή η εβδομάδα φάνηκε να είναι η τέλεια στιγμή για να μοιραστώ μια παρουσίαση του επεισοδίου μου στο podcast που εμβαθύνει στο θέμα του σάπια φύλλα – για τη διαχείριση των ζιζανίων και πολλά άλλα.

σάπια φύλλα στο GardenFarm

Αυτή η εικόνα από το GardenFarm δείχνει το σάπια φύλλα σκληρού ξύλου που χρησιμοποιώ σε μονοπάτια (μια τεράστια βοήθεια για τον έλεγχο των ζιζανίων) και το λεπτοαλεσμένο ξύλο που χρησιμοποιώ μερικές φορές στα κρεβάτια λαχανικών μου ως εφεδρικό στην αγαπημένη μου επιλογή – ημικομποστοποιημένα τεμαχισμένα φύλλα.

Σε αυτό το επεισόδιο, εξηγώ τους διαφορετικούς τύπους υλικών επικάλυψης, γιατί μερικά είναι καλύτερα από άλλα, πώς να το εφαρμόσετε και όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τα σωστά υλικά και τη σωστή εφαρμογή. Μοιράζομαι επίσης ορισμένα κοινά λάθη που κάνουν συχνά οι κηπουροί (ακόμη και οι επαγγελματίες του χώρου) όταν πρόκειται για σάπια φύλλα και πού να βρω μερικά από τα αγαπημένα μου υλικά δωρεάν.

Ακόμα κι αν προλάβατε αυτό το επεισόδιο όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο, σας ενθαρρύνω να συμμετάσχετε μαζί μου για αυτήν την ανανέωση. Υπάρχουν σημαντικές υπενθυμίσεις εδώ που αξίζει να ακούσετε ξανά.

Εάν είστε ένας από τους πολλούς που μόλις δοκιμάζουν αυτό το πράγμα για την κηπουρική για πρώτη φορά, αυτό είναι ένα υπέροχο επεισόδιο για να σας κάνει να βάλετε το σωστό πόδι και σας ενθαρρύνω να το ακολουθήσετε με δύο άλλα βασικά επεισόδια. Το podcast μου σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία της κηπουρικής και ένα επεισόδιο που εξηγεί τον συναρπαστικό κόσμο του τροφικού ιστού του εδάφους (και πώς όλη η ζωή κάτω από Το χώμα σας επηρεάζει όλη τη ζωή πάνω από η επιφάνεια).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις αρχικές σημειώσεις εκπομπής για αυτό το επεισόδιο, επίσης, για φωτογραφίες και συνδέσμους σε πολλούς πρόσθετους πόρους σχετικά με το θέμα.

Έχω να ζητήσω μια χάρη. Θα μοιραστείτε αυτό το επεισόδιο με έναν φίλο που ασχολείται με τον κήπο ή που μόλις ξεκινά; Θα ήθελα περισσότεροι καλλιεργητές φυτών να έχουν μια σταθερή κατανόηση αυτών των σημαντικών αρχών, ώστε να είναι πιο επιτυχημένοι (και να απολαμβάνουν περισσότερη απόλαυση από τον κήπο!). Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό κοινοποιώντας το μέσω email ή στο κανάλι σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στην αριστερή πλευρά αυτής της σελίδας ή στον σύνδεσμο «Κοινή χρήση» στο κινητό. Ευχαριστώ! Θα τα πούμε αμέσως εδώ την επόμενη εβδομάδα!

Σύνδεσμοι & Πόροι

Επεισόδιο 048: The Simple Science Behind Great Gardening, με τον Lee Reich

Επεισόδιο 097: Ανοιξιάτικες συμβουλές για την επιτυχία στον κήπο λαχανικών

Επεισόδιο 110: Γιατί το Mulch Matters in Every Garden: What You Need to Know

Επεισόδιο 155: Managing Weeds Organically: Latest Research, Prevention and Control του Rodale Institute

joegardener Online Academy Τρία δημοφιλή διαδικτυακά μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Academy: Master Pests, Diseases and Weeds – Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardener Online Academy: Master Seed Starting – Το νεότερο διαδικτυακό μου μάθημα που σας διδάσκει πώς να εξοικειωθείτε με την τέχνη να ξεκινάτε τα δικά σας φυτά από τη φροντίδα των σπόρων και των σπορών! Οι εγγραφές κλείνουν σύντομα, οπότε μην το χάσετε!

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Twitter

GGWTV YouTube

Pete and Gerry’s Organic Eggs – Χορηγός επεισοδίου Podcast και Brand Partner του joegardener.com

Schreibe einen Kommentar