Ρύπανση από ορυκτά καύσιμα: Παραπληροφόρηση και πολιτική διαφθορά

1
Ρύπανση από ορυκτά καύσιμα: Παραπληροφόρηση και πολιτική διαφθορά

Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων είναι ο κύριος μοχλός της κλιματικής αλλαγής, μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε, επίσης ανατρέπουν τη δημοκρατία και εξαπατούν τους ανθρώπους με έξυπνες εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Η διαρροή στα ανοικτά των ακτών της παραλίας Χάντινγκτον στην Καλιφόρνια είναι άλλη μια απτή υπενθύμιση της καταστροφικής επίδρασης των ορυκτών καυσίμων. Αυτή η παραβίαση του αγωγού μπορεί να μην είναι ίση με την κλίμακα της καταστροφής του Exxon Valdez στην Αλάσκα ή τον συνεχιζόμενο φόρο στην άγρια ​​ζωή από την καταστροφή Deepwater Horizon της BP στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά έχει καταστρέψει ευαίσθητους υγροτόπους και σκότωσε χιλιάδες ψάρια και πουλιά.

Χιλιάδες διαρροές συμβαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και η νότια Καλιφόρνια δεν αποτελεί εξαίρεση. Στη Σάντα Μπάρμπαρα υπήρξαν δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες τα τελευταία χρόνια, νωρίτερα φέτος μια παρόμοια διαρροή στο Ισραήλ κατέστρεψε τμήματα της ακτογραμμής της Μεσογείου. Αυτά τα γεγονότα απεικονίζουν τους κινδύνους από διαρροές και πιο συγκεκριμένα τους κινδύνους από τη μεταφορά ορυκτών καυσίμων. Η διαρροή του Χάντινγκτον Μπιτς δεν είναι παρά η τελευταία οικολογική καταστροφή που ισοδυναμεί με έναν μακρύ κατάλογο οικοκτονιών που χορηγούνται από πετροχημικά.

Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε το λαχταριστό συμφέρον μιας βιομηχανίας που δίνει προτεραιότητα στο κέρδος πάνω από την ιερότητα της ζωής. Ακόμη και χωρίς διαρροές, τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν κίνδυνο για πολλές μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Τα σωματίδια από την καύση ορυκτών καυσίμων σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και Το fracking μολύνει το νερό που πίνουμε με γνωστές καρκινογόνες ουσίες.

Όπως τα σωματίδια μολύνουν τον αέρα μας και οι υδρογονάνθρακες γεμάτοι με χημικά μολύνουν το νερό μας, η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων μολύνει την πολιτική μας. Ρίχνουν εκατομμύρια στα ταμεία των νομοθετών που αγοράζουν ουσιαστικά νομοθέτες για να σκοτώσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Μετά από δεκαετίες καθυστέρησης της δράσης για το κλίμα, στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην υπονόμευση των κλιματικών διατάξεων στο σχέδιο υποδομής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν Build Back Better.

Η παραπληροφόρηση είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν στην ανίερη σταυροφορία τους ενάντια στην αλήθεια. Οι προσπάθειες παραπληροφόρησης της βιομηχανίας πετρελαίου είναι θέμα δημόσιας ιστορίας και το API βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της συσκευής παραπληροφόρησης. Έχουν ξεκινήσει μια σειρά διαφημιστικών εκστρατειών σε περιφέρειες του Κογκρέσου σε μια προσπάθεια να εξοντώσουν την υποστήριξη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει την πρόβλεψη του προγράμματος απόδοσης καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας 150 εκατομμυρίων δολαρίων στο σχέδιο του Μπάιντεν.

«Χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να δουλέψουμε ενάντια σε αυτές τις προτάσεις», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της API, Mike Sommers. CNN. Σύμφωνα με έκθεση του InfluenceMap Η API έχει ξοδέψει 423.000 δολάρια σε διαφημίσεις Facebook από τις 11 Αυγούστου. Η ίδια πηγή λέει ότι η ExxonMobil έχει ξοδέψει 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αναφέρουν επίσης ότι αυτές οι διαφημιστικές δαπάνες εντάθηκαν καθώς οι νομοθέτες φαινόταν να πλησιάζουν σε μια συμφωνία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μαζί αυτές οι διαφημίσεις έχουν προβληθεί περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές.

Οι εκστρατείες παραπληροφόρησης του κλάδου έχουν παραπλανήσει το κοινό για δεκαετίες και πέτυχαν να καθυστερήσουν τη δράση για το κλίμα. Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων όχι μόνο ανατρέπει την αλήθεια, αλλά παρεμβαίνει ενεργά στη λειτουργία της δημοκρατίας. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο διακινούν παραπληροφόρηση, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ο κύριος προμηθευτής παραπληροφόρησης για τα ορυκτά καύσιμα. Η Big Oil αγοράζει πολιτικούς και πολιτικά αποτελέσματα και Οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχονται από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων κατάφεραν να σκοτώσουν τη δράση για το κλίμα. Η εξαγορά νομοθετών είναι βασικό μέρος της στρατηγικής τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της κλιματικής δράσης.

Αν ακολουθήσετε το ίχνος του χρήματος, θα διαπιστώσετε ότι η βιομηχανία πετρελαίου χρησιμοποιεί τον πλούτο της για να επηρεάσει τους πολιτικούς, ειδικά το GOP. Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν λάβει τη μερίδα του λέοντος από αυτά τα χρήματα, ορισμένοι Δημοκρατικοί νομοθέτες είναι επίσης στο έπακρο. Αυτό περιλαμβάνει τους δύο γερουσιαστές (Joe Manchin και Kyrsten Sinema) που στέκονται εμπόδιο στην ατζέντα του Biden για το κλίμα.

Ο Manchin είναι ο γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους. Έλαβε περισσότερες δωρεές εκστρατείας από τις βιομηχανίες πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου από οποιονδήποτε άλλο Γερουσιαστή σύμφωνα με το OpenSecrets. Ο Manchin κατέχει επίσης μετοχές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε μια εταιρεία μεσιτείας άνθρακα (Enersystems Inc) που ίδρυσε το 1988. Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών γνωστοποιήσεων της Γερουσίας, αυτή η εταιρεία του πλήρωσε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε μερίσματα πέρυσι. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο η Manchin όσο και η API επικεντρώνονται στην εξάλειψη της διάταξης του Προγράμματος απόδοσης καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρεται από Αλεσμα, μια ανάλυση των αποκαλύψεων της εκστρατείας από τον λόμπι της Exxon Mobil Corp., Keith McCoy, αποκάλυψε ότι ο Manchin και ο Sinema συγκαταλέγονται σε μια χούφτα δημοκρατικών βουλευτών που αναφέρονται ως σύμμαχοι. Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, η Sinema είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης χρημάτων από πετρέλαιο. Άλλοι είναι οι Mark Kelly (Αριζόνα), Maggie Hassan (New Hampshire), Chris Coons (Delaware) και Jon Tester (Montana).

Μητέρα Τζόουνς αναφέρει ότι μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Sinema κέρδισε χιλιάδες δολάρια κατά κεφαλήν σε εράνους που χρηματοδοτούνται από εταιρικά συμφέροντα που αντιτίθενται στην ατζέντα του Μπάιντεν. ΕΝΑ κρυφά ηχογραφημένο βίντεο με τσίμπημα από την Greenpeace UK αποκάλυψε ότι η Exxon αγοράζει νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένων τόσο του Manchin όσο και του Sinema για να αποτρέψει το να γίνουν νόμοι οι νόμοι για το κλίμα.

Δεν είναι πολύ αργά για να αποτρέψουμε μια κλιματική καταστροφή, αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα για να περιορίσουμε το μεγάλο πετρέλαιο και την επιρροή του. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εργαστούμε για την εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων. Η κατάρρευση των λανθάνοντων περιουσιακών στοιχείων της KXL και η μείωση της οικονομικής υποστήριξης προμηνύουν τον θάνατο της Big Oil. Το τέλος είναι κοντά για τη βρώμικη ενέργεια και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προσπάθειες παραπληροφόρησης του GOP παραπαίουν. Ωστόσο, πολιτικοί που αγοράστηκαν από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων απειλούν να επιβραδύνουν αυτή την κατάρρευση και να σκοτώσουν και πάλι τη δράση για το κλίμα στις ΗΠΑ

Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων καταστρέφει εσκεμμένα τη ζωή στον πλανήτη. Ήδη σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, καταστρέφουν επίσης τη βιοποικιλότητα και καταστρέφουν ολόκληρα οικοσυστήματα. Θα γίνει πολύ χειρότερο εάν αποτύχουμε να κυριαρχήσουμε στην κλιματική αλλαγή που προκαλεί εκπομπές.

Η αυθάδεια και η υποκρισία της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων δεν γνωρίζουν όρια, στοχεύουν ακόμη και σε παιδιά για να εμποδίσουν την κλιματική εκπαίδευση. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων είναι σάπια μέχρι το μεδούλι και ένοχη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αν θέλουμε να επιβιώσει η ζωή στον πλανήτη, πρέπει να τερματίσουμε τα ορυκτά καύσιμα.

Σχετιζομαι με

Schreibe einen Kommentar