Πώς να φροντίσετε τις τελευταίες πινελιές σε μια τοποθεσία εργασίας

0
Πώς να φροντίσετε τις τελευταίες πινελιές σε μια τοποθεσία εργασίας
Πώς να φροντίσετε τις τελευταίες πινελιές σε ένα εργοτάξιο

Ως εργολάβος δαπέδων, το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να μπείτε και να βγείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα επειδή θέλετε να αντιμετωπίσετε την επόμενη δουλειά το συντομότερο δυνατό.

Αυτό είναι κατανοητό, καθώς όσο πιο γρήγορα μπορείτε να ολοκληρώσετε μια δουλειά, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα σας. Αλλά αν θέλετε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, ως μέρος της προσφοράς υπηρεσιών υψηλότερης ποιότητας, μην παραμελείτε τις τελευταίες πινελιές.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι οι τελευταίες πινελιές δεν θα εξεταστούν και ότι τελικά θα λαμβάνετε περισσότερες παραπομπές από στόμα σε στόμα:

Δωρεάν διαφήμιση

Βεβαιωθείτε ότι οι οπές εξαερισμού, τα καλούπια και η επένδυση φαίνονται καλά. Είναι εύκολο να ξεχάσετε τα μικρά πράγματα όταν εγκαθιστάτε ή φινιρίζετε ένα ολόκληρο ξύλινο δάπεδο. Αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες έχουν σημασία.

Η χρήση καλαφατίσματος όπου είναι απαραίτητο μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνει το τελείωμά σας να δείχνει επαγγελματικό. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν κενά γύρω από τους γύρους των τετάρτων. Συμπληρώστε τυχόν κενά γύρω από τους γύρους των τετάρτων με α καλαφατίστε πιστόλι, και κάντε το ίδιο όπου δύο κομμάτια καλουπώματος συναντώνται στις γωνίες. Σκουπίστε την περίσσεια καλαφατίσματος με ένα υγρό πανί. Χρησιμοποιήστε ξύλινο στόκο για να καλύψετε τις τρύπες των νυχιών και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να το εξομαλύνετε πριν το τελειώσετε με τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιήσατε στο πάτωμα.

Χρήση πτυσσόμενοι αεραγωγοί και τελειώστε τα με το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιήσατε για να τελειώσετε το υπόλοιπο πάτωμα για να δώσετε στην εργασία μια επαγγελματική, ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Καθάρισε. Αυτό είναι ένα απλό βήμα και μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανές, αλλά αφθονούν ιστορίες τρόμου για εργολάβους από διάφορα επαγγέλματα που αφήνουν τα εργοτάξια σε άθλια κατάσταση μετά την ολοκλήρωση μιας δουλειάς (ή ακόμα χειρότερα, δεν ολοκληρώνουν καθόλου μια δουλειά και «φαντάζουν» τον πελάτη). Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει όσο το δυνατόν περισσότερο (αν χρησιμοποιείτε μια διαδικασία λείανσης χωρίς σκόνη, είστε ήδη στα μισά του δρόμου!) και κάντε μια ενδελεχή αναζήτηση πριν τα μαζέψετε οριστικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει σκουπίδια, εργαλεία ή οτιδήποτε άλλο πίσω.

Αφήστε τους πελάτες σας με καλές πληροφορίες. Δώστε στους πελάτες σας μερικά αποχωριστικά δώρα με τη μορφή εκπαίδευσης για το πώς να φροντίζουν τα νέα ή πρόσφατα ανανεωμένα δάπεδά τους. Ορισμένες καλές ιδέες περιλαμβάνουν οδηγούς περιποίησης δαπέδου, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τα σωστά προϊόντα καθαρισμού που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, πληροφορίες σχετικά με τη σχετική υγρασία και την επίδρασή της στο δάπεδο και οδηγίες για το πόσο καιρό μπορούν να μετακινήσουν τα έπιπλά τους ξανά στα δάπεδα.

Ακόμη και να εκτυπώνετε ή να τους στέλνετε με email ένα απλό έγγραφο με κουκκίδες είναι πολύ καλύτερο από το να αφήνετε στους πελάτες σας προφορικές οδηγίες που πιθανότατα θα ξεχάσουν. Εάν θέλετε πραγματικά να ενισχύσετε το παιχνίδι σας, θα μπορούσατε να τους αφήσετε ακόμη και με ένα προϊόν όπως το Κιτ περιποίησης δαπέδου από σκληρό ξύλο Bona Pro για να βεβαιωθείτε ότι ξεκινούν με το δεξί πόδι.

Μερικές φορές η προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Η καταβολή προσπάθειας για τις τελευταίες πινελιές στις θέσεις εργασίας σας μπορεί πραγματικά να σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας και να σας εξασφαλίσει περισσότερες παραπομπές από στόμα σε στόμα μακροπρόθεσμα!

Schreibe einen Kommentar