Πώς να τραβήξετε μοναδική φωτογραφία για τις ιδέες σας στο WhatsApp DP

0
Πώς να τραβήξετε μοναδική φωτογραφία για τις ιδέες σας στο WhatsApp DP

Ανεξάρτητα από τις εικόνες Whatsapp DP που ορίζουμε ως εικόνα προφίλ, η πρώτη εντύπωση είναι πάντα οπτική. Όταν κοιτάμε ένα προφίλ, όλοι γνωρίζουμε ότι η εικόνα προφίλ είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουμε. Ας υποθέσουμε ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιείτε δεν είναι ενδεικτική ή εντυπωσιακή στη σημερινή εποχή της αποκλίνουσας προσοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, κινδυνεύετε να χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη φωτογράφηση:

• Μια κάμερα, η οποία μπορεί να είναι και κάμερα smartphone. Ωστόσο, συνιστάται η χρήση μιας DSLR για το καλύτερο DP για το Whatsapp.

• Ένα τρίποδο – όσο πιο ψηλά και πιο σταθερά, τόσο το καλύτερο! Θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλό για να νιώθετε άνετα όταν ποζάρετε.

• Ένα τηλεχειριστήριο – αυτό θα τραβήξει τις λήψεις σας για εσάς, εξοικονομώντας σας χρόνο να τρέχετε πέρα ​​δώθε για να αποκτήσετε τη σωστή εικόνα.

• Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Lightroom ή το Photoshop, είναι ιδανικό για ελαφρύ ρετούς στο Whatsapp DP για κορίτσια.

Διαβάστε περισσότερα: Μάθετε Τεχνικές Βιομηχανικής Φωτογραφίας

Συμβουλές για τη λήψη μοναδικών dp whatsapp:

Αποφύγετε να κοιτάτε κενά:

Ένα κενό βλέμμα φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό: κενό. Ασχοληθείτε με την κάμερα και κάντε τα μάτια σας λαμπερά. Θα φαίνεστε πιο ελκυστικός αμέσως και λιγότερο σαν τη δική σας φωτογραφία προφίλ στο Whatsapp.

Αποφύγετε μια σοκαριστική έκφραση:

Η πράξη του μανιακού διεύρυνσης των ματιών σας θα σας κάνει να φαίνεστε λίγο τρελοί. Αντίθετα, χαλαρώστε το πρόσωπο της εικόνας προφίλ σας στο Whatsapp και χαρίστε ένα γνήσιο χαμόγελο.

Κάντε μια προσπάθεια για τη φυσική σας εμφάνιση:

Ας είμαστε ειλικρινείς: αν φαίνεστε μπερδεμένοι και/ή επικρινόμενοι, είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι δεν είστε άνετα. Μετατρέψτε αυτό το συνοφρύωμα σε χαμόγελο!

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές και τεχνικές φωτογραφίας πορτρέτου

Φέρτε το πηγούνι σας μπροστά:

Στις φωτογραφίες, πολλοί αυτοσυνείδητοι άνθρωποι σχετικά με το πηγούνι τους συχνά σηκώνουν το πηγούνι τους προς τα πάνω. Δυστυχώς, αυτό απλώς δίνει έμφαση στο πηγούνι σας και ποτέ δεν φαίνεται πραγματικά φυσικό. Εάν ανησυχείτε για το πηγούνι σας, σταθείτε ευθεία μπροστά στην κάμερα, σπρώξτε το πηγούνι σας προς τα εμπρός μερικές ίντσες και, στη συνέχεια, κάντε γωνία με το πρόσωπό σας πολύ ελαφρώς προς τα κάτω για όμορφο DP για το Whatsapp.

Σπρώχνοντας το πηγούνι σας προς τα εμπρός σφίγγει το δέρμα του λαιμού σας σταδιακά και παρέχει μια πιο καθορισμένη σκιά κάτω από το πηγούνι σας. Τα μάτια σας θα φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά ως αποτέλεσμα της μικρής προς τα κάτω κλίσης του προσώπου σας.

Από την άλλη, μην γέρνετε το πηγούνι σας πολύ χαμηλά (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα), καθώς αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Θυμηθείτε να κρατάτε το πηγούνι σας προς τα εμπρός και (ελαφρώς) προς τα κάτω.

Διαβάστε περισσότερα: Top 10 Photography Techniques

Αποφύγετε τη στάση της τσαγιέρας:

Πολλές κυρίες έχουν αναπτύξει μια αγάπη για να κάνουν «την τσαγιέρα», που περιλαμβάνει το να βάζουν το ένα χέρι στο ισχίο και να αδυνατίζουν τα μπράτσα. Ωστόσο, επειδή τόσα άτομα το έχουν υιοθετήσει, έχει γίνει σχεδόν κλισέ και φαίνεται ασαφές.

Αντίθετα, ακουμπήστε το βάρος σας στο πίσω πόδι σας ενώ τραβάτε τους ώμους σας προς τα πίσω και τοποθετείτε τα χέρια σας στο πάνω μέρος των μηρών σας με τους αγκώνες σφιγμένους.

Μην υπερβάλλετε με τη σεξουαλικότητα:

Υπάρχει σέξι, και μετά υπάρχει ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ σκληρά για να είσαι σαγηνευτικός. Μειώστε την ένταση του σιγαστήρα αν τα μάτια σας αρχίσουν να πονάνε από την προσπάθεια. Χαλαρώστε το πρόσωπό σας διατηρώντας την ίδια στάση που μοιάζει με το πηγούνι πάνω από τον ώμο για τη φωτογραφία προφίλ του Whatsapp.

Όταν φωτογραφίζετε απαλά θέματα, μην χρησιμοποιείτε ποτέ έντονο φωτισμό:

Τα σκληρά φώτα θα σας κάνουν να στραβοπατήσετε και θα προσθέσουν υπερβολική υφή στις εικόνες σας. Μην βγάζετε φωτογραφίες έξω στη μέση της ημέρας. Αντίθετα, βγείτε έξω όταν ο ήλιος δεν λάμπει πολύ. Οι αυτοπροσωπογραφίες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας είναι ζεστές και καλά φωτισμένες.

Το δέρμα και οι εκφράσεις του προσώπου σας θα είναι πιο λείες με απαλό και ατμοσφαιρικό φωτισμό! Φωτογραφία της στάσης του κοριτσιού DP για το Whatsapp μπροστά από ένα παράθυρο με κουρτίνα αν είστε μέσα. Το καλύτερο φως για κλασικές φωτογραφίες προφίλ είναι το διάχυτο φως παραθύρου.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές φωτογραφίας για αρχάριους

Ρυθμίστε την κάμερά σας σε αυτόματη εστίαση αντί να μαντεύετε πού θα σταθείτε. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα φαίνεστε επαγγελματίας από οποιαδήποτε γωνία. Όταν τραβάτε αυτοπροσωπογραφίες σε περιοχές με πολλά προσκήνια, να είστε προσεκτικοί. Οι εικόνες σας μπορεί να φαίνονται ασαφείς εάν κάτι καλύπτει τον φακό σας. Εάν η φωτογραφική μηχανή σας δεν μπορεί να σας βρει για οποιοδήποτε λόγο, σηκώστε το χέρι σας πάνω από το κεφάλι σας για να τραβήξετε την προσοχή της.

Αφαιρέστε οποιοδήποτε εμπόδιο από τη διαδρομή σας:

Το παρακάτω στιγμιότυπο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός όμορφου DP για το Whatsapp. Ωστόσο, αυτή δεν θα ήταν καλή εικόνα προφίλ. Το πρόσωπο και το συναίσθημα του θέματος δεν είναι σχεδόν εμφανή. Αυτό περιλαμβάνει μαλλιά, χέρια, γυαλιά ηλίου και άλλα πράγματα στο προσκήνιο. Η φωτογραφία του προφίλ σας δεν θα ξεχωρίσει εάν το πρόσωπό σας είναι δύσκολο να αναγνωριστεί.

Ορισμένες ρυθμίσεις κάμερας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αυτών των εικόνων:

Ο φακός απαιτεί:

Η βασική απάντηση είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν σύντομο τηλεφακό για να επαινέσετε το θέμα σας. Ένας φακός με εστιακή απόσταση 85-100mm είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δοκιμάστε έναν φακό 135-150 mm εάν φωτογραφίζετε με κάμερα πλήρους κάδρου.

Ένας τηλεφακός θα σας βοηθήσει να συμπιέσετε την προοπτική αλλά το φόντο εκτός εστίασης, εάν το επιθυμείτε και να διατηρήσει το πρόσωπο του θέματος παραμορφωμένο. Αν και η χρήση ενός ευρυγώνιου φακού δεν είναι πάντα κακή ιδέα, θα παραμορφώσει το πρόσωπο του θέματός σας και θα το κάνει να φαίνεται άβολα σε αναλογίες και παραμορφώσεις. Δεν είναι κάτι που γενικά θέλεις.

Τεχνικές φωτογράφησης γάμου που πρέπει να γνωρίζετε

Χρησιμοποιώντας ένα τρίποδο:

Όταν οι ειδικοί το λένε αυτό στους ανθρώπους στην τάξη, συχνά αντιτίθενται στη χρήση τρίποδου.

Πολλοί φωτογράφοι πιστεύουν ότι περιορίζει τη δημιουργικότητά τους, καθώς και ότι είναι άβολο και ενοχλητικό. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, θα σας δώσει δύο λόγους για τους οποίους το υποστηρίζουν και μπορείτε να πάρετε τη δική σας απόφαση.

Η χρήση τρίποδου, για αρχή, απαιτεί από εσάς να επιβραδύνετε.

Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε ξανά όλες τις ρυθμίσεις σας, να αξιολογήσετε τον φωτισμό και να τραβήξετε μια εξάσκηση. Πιστέψτε με όταν οι ειδικοί λένε ότι θα λάβετε καλύτερα αποτελέσματα εάν αφιερώσετε χρόνο και σκεφτείτε πριν κάνετε κλικ στο κουμπί.

Δεύτερον, μπορείτε να βγείτε πίσω από την κάμερα και να κοιτάξετε το θέμα στα μάτια.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποκτήσετε τα πιο απίστευτα συναισθήματα και να δημιουργήσετε μια σχέση με το άτομο που φωτογραφίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας είναι δύσκολο να το κάνετε αν δεν μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια για το Whatsapp DP για κορίτσια.

Χρησιμοποιήστε μια απομακρυσμένη σκανδάλη.

Αποφεύγοντας οποιοδήποτε κούνημα της κάμερας όταν πατάτε το κουμπί, η χρήση μιας απομακρυσμένης σκανδάλης ή απελευθέρωσης θα σας βοηθήσει να τραβήξετε πιο ευκρινείς φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου μόλις ρυθμίσετε το τρίποδο σας (υποθέτοντας ότι φωτογραφίζετε έναν ενήλικα).

Ενεργοποίηση χειροκίνητης λειτουργίας:

Η λήψη λήψεων με αγκύλες HDR, η νυχτερινή φωτογραφία και άλλες μεγάλες εκθέσεις απαιτούν τη χρήση τρίποδου. Πρέπει να τραβήξετε σε προτεραιότητα διαφράγματος για τις πιο περιστασιακές λήψεις, όπως η φωτογραφία δρόμου και τα ταξίδια. Τώρα που βρίσκεστε σε χειροκίνητη λειτουργία, ένας ειδικός θα σας εξηγήσει γιατί είναι καλή ιδέα. Η χρήση τρίποδου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σας αναγκάζει να επιβραδύνετε.

Κατά κάποιο τρόπο, η λήψη σε Manual Mode κάνει το ίδιο πράγμα, οπότε αλληλοσυμπληρώνονται όμορφα. Από την άλλη πλευρά, το Shooting in Manual σάς επιτρέπει να επιλέξετε όλες τις ρυθμίσεις σας και να παραμείνουν σταθερές και μοναδικές DP για το Whatsapp ακόμα κι αν ο φωτισμός ή άλλες συνθήκες αλλάξουν γύρω σας.

Θα χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να τραβήξετε τις φωτογραφίες σας, αλλά μπορείτε να κρίνετε καλύτερα πώς πρέπει να φαίνεται η τελική εικόνα από τη φωτογραφική μηχανή σας.

Μάθετε Τεχνικές Βιομηχανικής Φωτογραφίας

Επιλέξτε το ISO σας, το οποίο είναι ότι το φυσικό φως είναι συνήθως η χαμηλότερη ρύθμιση, ISO 100 στις περισσότερες κάμερες. Ορισμένες κάμερες με την επωνυμία Nikon έχουν χαμηλότερο ISO και σας επιτρέπουν να επιλέξετε ISO 64 ως εγγενή ρύθμιση. Ρυθμίστε το επίπεδο ISO όσο το δυνατόν χαμηλότερα για να αποφύγετε τον υπερβολικό θόρυβο και την κοκκώδη εμφάνιση που παράγουν οι υψηλότερες ρυθμίσεις ISO.

Το δεύτερο βήμα είναι να επιλέξετε ποιο διάφραγμα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε διάφραγμα f/1,4 για φόντο εκτός εστίασης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιλογή ενός διαφράγματος δύο έως τριών στάσεων υψηλότερο από το ελάχιστο διάφραγμα θα είναι το πιο ευκρινές σημείο του φακού, εάν θέλετε περισσότερο σκηνικό εστιασμένο ή μια πιο ευκρινή εικόνα.

Αφού καθορίσετε το ISO και επιλέξετε το διάφραγμα, χρησιμοποιήστε το μετρητή της κάμερας για να προσαρμόσετε την ταχύτητα κλείστρου μέχρι να λάβετε μια ένδειξη στη μέση. Στη συνέχεια, τραβήξτε μια δοκιμαστική φωτογραφία και εξετάστε την οθόνη LCD και το ιστόγραμμα στη φωτογραφική μηχανή σας.

Αυτός ο κανόνας δεν είναι χωρίς εξαιρέσεις. Μπορείτε να φωτογραφίζετε με χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου εάν χρησιμοποιείτε τρίποδο, έχετε σταθεροποίηση στην κάμερα (όπως κάνουν ορισμένες κάμερες χωρίς καθρέφτη) ή χρησιμοποιείτε φακό με ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας.

Συμπέρασμα:

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, αν είστε νέος στη λήψη σε χειροκίνητη λειτουργία. Αλλά με λίγη εξάσκηση, θα πυροβολείτε σαν επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν. Μια στάση DP για αγόρια που φορούν τις τρέχουσες τάσεις σε ένα λαμπερό σκηνικό θα μπορούσε να είναι το μυστικό για μια φανταστική φωτογραφία προφίλ στο Instagram για fashion bloggers. Μια φωτογραφία σας σε μια εκδήλωση όπως η εβδομάδα μόδας, από την άλλη, δείχνει την ενεργό συμμετοχή σας.

Schreibe einen Kommentar