Πώς να προετοιμάσετε φυτά και δοχεία για το χειμώνα | βίντεο

2
Πώς να προετοιμάσετε φυτά και δοχεία για το χειμώνα |  βίντεο

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, είναι καιρός να αρχίσετε να φέρνετε αυτά τα λιγότερο ανθεκτικά φυτά μέχρι να ζεσταθεί ξανά την επόμενη άνοιξη. Τι γίνεται όμως με εκείνα τα ογκώδη δοχεία που είναι πολύ μεγάλα και βαριά για να μπαίνουν και να βγαίνουν κάθε χρόνο; Σε αυτό το βίντεο, μοιράζομαι πώς να προετοιμάζετε φυτά και δοχεία για να τα προστατεύετε όλο το χειμώνα.

Τα φυτά σε μικρότερα δοχεία μπορούν να μετακινηθούν σε εσωτερικούς χώρους και να τοποθετηθούν ιδανικά μπροστά από φωτεινά, ηλιόλουστα παράθυρα. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε φυτά σε γκαράζ ή υπόγειο όπου θα προστατεύονται από τον άνεμο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Εκεί θα μείνουν αδρανείς ή ημιαδρανείς και καλό θα είναι να ξαναπάνε την άνοιξη.

Τα δοχεία γεμάτα χώμα που αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους για το χειμώνα μπορεί να μαζέψουν νερό και στη συνέχεια να σπάσουν όταν το έδαφος παγώσει και διαστέλλεται, ασκώντας πίεση προς τα έξω στα τοιχώματα του δοχείου. Είναι πραγματικά κρίμα να χάνεις όμορφες, συχνά ακριβές γλάστρες με αυτόν τον τρόπο — αλλά μπορεί να αποφευχθεί.

Ο λόγος που τα δοχεία ραγίζουν είναι επειδή είναι άκαμπτα και δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε διογκούμενο περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με περιτύλιγμα με φυσαλίδες. Ξεκινώντας με ένα άδειο δοχείο, στρώστε το εσωτερικό με δύο στρώσεις μεμβράνης με φυσαλίδες και μετά γεμίστε με χώμα. Το περιτύλιγμα με φυσαλίδες θα προσφέρει τη δοτικότητα και την ευελιξία που δεν έχει μόνο το δοχείο.

φούσκα περιτύλιγμα επένδυση ένα δοχείο φύτευσης

Η επένδυση του εσωτερικού ενός δοχείου με μεμβράνη με φυσαλίδες πριν γεμίσει με χώμα θα προσφέρει ευελιξία όταν το χώμα παγώνει το χειμώνα.

Τι βήματα κάνετε για να προετοιμάσετε τα φυτά και τις γλάστρες για το χειμώνα; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 113: Designing Abundant Container Gardens: Pro Tips for Healthy Plants & Beautiful Combinations

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Στέμμα® Εργαλεία – Χορηγός βίντεο και Brand Partner της joegardener.com

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark και Wild Alaskan Seafood Box. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar