Πώς να αισθάνεστε πιο σίγουροι ως εσωστρεφής, σύμφωνα με έναν θεραπευτή

2
Πώς να αισθάνεστε πιο σίγουροι ως εσωστρεφής, σύμφωνα με έναν θεραπευτή

Κάθε άτομο είναι μοναδικό με γνώσεις, συνήθειες, δεξιότητες και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες συνέλεξαν πληροφορίες για τα συνήθη πρότυπα συμπεριφοράς μεταξύ των ανθρώπων και αντιπροσώπευαν τη διαίρεση μεταξύ δύο ψυχοτύπων. Με δύο λόγια, οι άνθρωποι είναι εσωστρεφείς και εξωστρεφείς. Τώρα μπορούμε να εξηγήσουμε τις περίεργες πράξεις και καταστάσεις μας με αυτά.

Οι όροι εσωστρεφής και εξωστρεφής εμφανίστηκαν στα αγγλικά λεξικά το 1755. Ωστόσο, εμφανίστηκαν στους επιστημονικούς κύκλους στις αρχές του 20ού αιώνα. Ας πούμε χάρη στον Ελβετό ψυχίατρο Carl Gustav Jung. Στο βιβλίο του Psychological Types, έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή του καθενός από αυτούς. Σύμφωνα με τον τόμο, εσωστρεφείς (από το λατινικό intro – inside) είναι άνθρωποι των οποίων η ενέργεια ζωής στρέφεται προς τα μέσα. Τι σημαίνει να είσαι εσωστρεφής;

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους εσωστρεφείς και τον μοναδικό τρόπο τους να είναι ήρεμοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ευτυχία. Θα βρείτε θεραπευτικές συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ελα μαζί!

1. Σκεφτείτε γιατί

Υπάρχει η σκέψη ότι οι εσωστρεφείς δεν χρειάζονται θορυβώδεις παρέες. Φανταζόμαστε έναν ήσυχο άνθρωπο που κάθεται στον καναπέ και διαβάζει ένα βιβλίο. Την ίδια ώρα έξω πέφτει χιόνι. Χαλαρώνει μόνος του ή με στενούς φίλους. Όμως οι κοινωνικές εκδηλώσεις, τα πάρτι και οι διακοπές με πλήθος κόσμου δεν εξαφανίζονται πουθενά. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί ένας εσωστρεφής, μπορεί να υπάρχουν φεστιβάλ που πρέπει να παρακολουθήσει. Σε περίπτωση που νιώθετε την απουσία επιθυμίας και σας είναι υπερβολική, προσπαθήστε να κάνετε τα εξής για να επιβιώσετε μέσα από θορυβώδεις διακοπές με ένα σωρό κόσμο. Σε ένα θορυβώδες πλήθος, οι εσωστρεφείς αισθάνονται ένα ρεύμα εξωτερικών ερεθισμάτων που τους είναι υπερβολικό. Τους μπερδεύει και τους κάνει να νιώθουν δυστυχισμένοι. Έτσι, θα πρέπει να καταλήξετε σε μερικές αναζητήσεις για τον εαυτό σας και θα έχετε τουλάχιστον κάποιο νόημα να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους στο πάρτι. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να πάτε σε πάρτι γενεθλίων ενός φίλου, δώστε του μεγαλύτερη προσοχή. Σε τι μπορείτε να βοηθήσετε; Και αν θέλετε να διαφοροποιήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο (ή να τον ξεκινήσετε), επιλέξτε τους πιο ελκυστικούς αγνώστους και προσπαθήστε να συνομιλήσετε μαζί τους. «Ένας συγκεκριμένος στόχος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ξεκάθαρα γιατί «κάνω εδώ». Και το πιο σημαντικό, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι», λέει ο Willian Bander, εσωστρεφής και διευθυντής μάρκετινγκ στο Δικαστής γραφής υπηρεσία γραφής κριτικής.

2. Ξεκουραστείτε όπως συνηθίζετε πριν και μετά τη συνάντηση

Οι εσωστρεφείς αποκαθιστούν την ενέργεια στη μοναξιά και την ξοδεύουν στην κοινωνία. Πριν ξοδέψεις την ενέργειά σου σε επικοινωνία και νέες γνωριμίες, πρέπει να την αποκτήσεις. Προσπαθήστε να μείνετε μόνοι για λίγο και κάντε κάποια πράγματα που αγαπάτε: διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική ή παρακολουθήστε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς. Σε περίπτωση που πρέπει να πάτε και να μην γνωρίζετε κανέναν στη συνάντηση, αυτό θα ανακουφίσει κάποιο άγχος και θα σας κάνει να χαλαρώσετε. Μετά το πάρτι, προσπαθήστε επίσης να αφιερώσετε χρόνο στις αγαπημένες σας δραστηριότητες για να αναπληρώσετε τα ενεργειακά σας αποθέματα και μην προγραμματίζετε κοινωνικές εκδηλώσεις για την επόμενη μέρα. Εάν περιμένετε σημαντικά γεγονότα το επόμενο πρωί, μπορείτε να φύγετε από το πάρτι νωρίτερα. Έτσι, έχετε μερικές ώρες ησυχίας πριν τον ύπνο.

Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε, αλλά θα σας επιτρέψει επίσης να αλλάξετε τη στάση σας απέναντι στις θορυβώδεις συγκεντρώσεις. Άλλωστε, αν προέρχεστε από ένα γεγονός χωρίς τη συνηθισμένη κατάθλιψη και κούραση, τότε το πιο πιθανό είναι να περιμένετε το επόμενο τέτοιο γεγονός, και να μην το φοβηθείτε.

3. Φροντίστε τον εαυτό σας

Μερικοί άνθρωποι πρέπει να ακούσουν τις πολιτείες τους. Δεν πρόκειται για ναρκισσισμό ή κάποιο είδος ευαλωτότητας. Εάν απαιτείται, οι εσωστρεφείς είναι καλοί επικοινωνιακοί αρκεί να είναι καλοί ακροατές. Εφόσον προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι τους, αφιερώνουν αυτόν τον χρόνο στα πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Έτσι, γνωρίζουν περισσότερα ή έχουν κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες που θα ήταν ενδιαφέρον να τις μοιραστούν με άλλους. Το πρόβλημα προκύπτει όταν μαζεύονται πάρα πολλοί φίλοι ή άγνωστοι στο ίδιο δωμάτιο. Ας πούμε ότι έχετε γεμίσει με ενέργεια πριν από το πάρτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δύναμή σας είναι αρκετή για ολόκληρη την εκδήλωση. Έτσι, μόλις φτάσετε στο χώρο, βρείτε ένα «καταφύγιο» για τον εαυτό σας, όπου μπορείτε να κρυφθείτε και να ξεκουραστείτε αν χρειαστεί. Λίγα λεπτά και μόνο θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα διάλειμμα από τα εξωτερικά ερεθίσματα που επηρεάζουν τόσο πολύ τους εσωστρεφείς. Μπορεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο γράφοντας σελίδες. Παρεμπιπτόντως, οι εσωστρεφείς είναι συνήθως καλοί συγγραφείς όπως οι ειδικοί BestWritersOnline.

Είναι ακόμα πιο εύκολο αν είσαι στο πάρτι σου. Εδώ δεν μπορείτε να αναζητήσετε ένα μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά να το κανονίσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, να κάνετε ένα μπαλκόνι ή ένα υπνοδωμάτιο ένα ξεχωριστό μέρος για εσωστρεφείς, όπου εσείς και άτομα με παρόμοιο τύπο συμπεριφοράς μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα. Μην κρίνετε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σας. Να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται καλά στην παρέα σας επειδή οι εσωστρεφείς είναι οι καλύτεροι ακροατές και οι ευαίσθητοι σύμβουλοι.

4. Ακολουθήστε φίλους

Είναι χαρά να έχω ειλικρινείς συζητήσεις με στενούς ανθρώπους. Μπορεί να είναι άνετο να μιλήσετε αν είστε δύο, ωστόσο, υπόσχεται κάποια δυσφορία όταν έρχονται νέοι άνθρωποι. Ωστόσο, μην φοβάστε να επεκτείνετε τη ζώνη άνεσής σας. Είτε σας καλέσει ο φίλος σας σε ένα νέο μέρος, μην βιαστείτε να το αρνηθείτε. Οι εσωστρεφείς συχνά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα επικοινωνίας, ειδικά με νέα άτομα. Εάν δεν μπορείτε απλώς να γνωρίσετε κάποιον, οι φίλοι θα σας βοηθήσουν. Για παράδειγμα, αφήστε έναν εξωστρεφή φίλο να ξεκινήσει έναν διάλογο με ένα νέο άτομο και τότε μπείτε στη συζήτηση. Ή με άλλο τρόπο: μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με έναν φίλο και στη συνέχεια να εμπλέξετε αγνώστους στη συζήτησή σας. Μερικά αποτελέσματα αυτών των νέων γνωριμιών θα σας εκπλήξουν! Μπορείτε να τα μετατρέψετε σε κάτι νέο και μακροχρόνιο. Δεν είναι κακό αν έχετε λίγους εξωστρεφείς φίλους. Κατά κανόνα, δεν κάθονται σε ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, επικοινωνήστε συνεχώς με τη μια εταιρεία στην άλλη, κάνοντας νέες γνωριμίες. Κάνοντας αυτόν τον τρόπο κάθε φορά θα συλλέγετε θετικά σχόλια για την προσωπικότητά σας και δεν θα αισθάνεστε πολύ άγχος. Θα είστε πιο σίγουροι ότι θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα παρέα σε κάθε περίπτωση.

5. Αποδεχτείτε τις μικρές κουβέντες ως μέρος της ζωής

Είναι απίθανο να γνωρίσετε νέα άτομα χωρίς απλές συζητήσεις. Μπορείτε να μιλάτε για ώρες για θέματα που σας ενδιαφέρουν, αλλά οι περισσότεροι θα πουν ότι αυτό είναι βαρετό. Η κουβέντα φέρνει κοντά ανθρώπους που είναι αρκετά απομακρυσμένοι μεταξύ τους. Μπορείτε να ρωτήσετε ποιος εργάζεστε, πού ζείτε, ποιον γνωρίζετε, τι πιστεύετε για κάποια εκδήλωση κ.λπ. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν πριν προχωρήσετε σε πιο ενδιαφέροντα θέματα για εσάς. Μην επιμένετε στον εαυτό σας αν δεν θέλετε να μιλήσετε. Η απόσταση στην οποία οι εσωστρεφείς κρατούν τους ανθρώπους δεν είναι ένδειξη αλαζονείας. Η ικανότητα να εστιάζουν στον εσωτερικό τους κόσμο, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους επιτρέπει στους εσωστρεφείς να κατανοούν τους άλλους. Άλλωστε, αυτό είναι γεγονός ότι οι εσωστρεφείς είναι επιδέξιοι ηγέτες με α μοναδικό στυλ διαχείρισης. Εάν σιωπήσετε, μπορεί να ενθαρρύνετε άλλους ανθρώπους να μιλήσουν και να σας δείξετε την ικανότητα να ακούτε καλά. Εξάλλου, για την άτυπη επικοινωνία στη δουλειά, οι ειδικοί συνιστούν στους εσωστρεφείς να αφιερώνουν 30 λεπτά την ημέρα. Και τον υπόλοιπο χρόνο, αποσυρθείτε με ακουστικά και την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής.

Νιώστε ελεύθεροι και σίγουροι σε οποιαδήποτε συγκέντρωση. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές και απολαύστε οποιοδήποτε πάρτι. Σας ευχόμαστε να περάσετε καλά!

Φωτογραφία από Tanner Boriack επί Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar