Πώς η Κηπουρική εμπλούτισε τις ζωές μας το 2020 | Φωτεινά σημεία

3
Πώς η Κηπουρική εμπλούτισε τις ζωές μας το 2020 |  Φωτεινά σημεία

Από μια μεγάλη πίσω αυλή μέχρι το πιο μικροσκοπικό μπαλκόνι, ο κήπος είναι ένα καταφύγιο και ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό από το 2020. Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, νέοι και παλιοί κηπουροί έχουν συνειδητοποιήσει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η κηπουρική εμπλουτίζει τη ζωή τους και πώς αυτή η χαρά και η ικανοποίηση συνδυάζονται όταν μοιράζονται τη γενναιοδωρία τους και την αγάπη τους για την κηπουρική με άλλους. Στο podcast αυτής της εβδομάδας, επισημαίνω μερικές ιστορίες σχετικά με το φωτεινό σημείο που παρείχε η κηπουρική το 2020.

Στα τρεισήμισι χρόνια που σας μεταφέρω το podcast „The joe gardener Show“ κάθε εβδομάδα, είδα το ενδιαφέρον για την κηπουρική να αυξάνεται και το 2020 μόλις εξερράγη. Μαζί με την ομάδα μου εδώ που παράγει το podcast και την εκπομπή μου στην εθνική δημόσια τηλεόραση «Growing a Greener World», προσπάθησα να εξηγήσω το «γιατί να κάνεις» πίσω από το «πώς να» ώστε να μπορείς να γίνεις πιο σίγουρος κηπουρός. Πιστεύω ακράδαντα ότι ανεξάρτητα από το πόσα ξέρεις, υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθεις.

Δίσκος για σπορόφυτα Joe Lamp'l

Τα τελευταία χρόνια, παρακολούθησα το ενδιαφέρον για την κηπουρική να έχει αυξηθεί στα ύψη. Δεν είναι περίεργο που τα διαδικτυακά μαθήματα κηπουρικής όπως το μάθημά μου Master Seed Starting έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή.

Ήταν περίπου αυτή την περίοδο πριν από δύο χρόνια που ξεκίνησα Βασικές αρχές κηπουρικής αρχήςτο πρώτο μάθημα που προσφέρεται από το joegardener Online Gardening Academy™. Διαπιστώσαμε ότι πολλοί από τους εγγεγραμμένους ήταν πιο προχωρημένοι από τους αρχάριους που είχαμε σχεδιάσει: Μερικοί ήταν κηπουροί, Master Gardeners, ακόμη και εκπαιδευτικοί σε επίπεδο κολεγίου.

Ανησυχούσα ότι οι εγγεγραμμένοι που είχαν μεγάλη εμπειρία στην κηπουρική θα έχαναν το ενδιαφέρον τους για ένα μάθημα που κάλυπτε τα βασικά, αλλά αυτό που βρήκα αντ ‚αυτού ήταν ότι οι αρχάριοι και οι προχωρημένοι κηπουροί εκτιμούν μια διεξοδική ανασκόπηση των βασικών αρχών της κηπουρικής.

Σήμερα ετοιμάζομαι για την επανεκκίνηση του Εκκίνηση Master Seed στις 27 Ιανουαρίου 2021 — μπορείτε εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ξεκινά η εγγραφή — και μετά η επιστροφή του Κύρια παράσιτα, ασθένειες και ζιζάνια κάποια στιγμή τον Μάιο. Τρία νέα μαθήματα βρίσκονται υπό ανάπτυξη για να ξεκινήσουν το 2021 — θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση των θεμάτων και των τίτλων σύντομα — και εν όψει του 2022, έχουμε ακόμη περισσότερα νέα μαθήματα στα σκαριά που θα αναπτυχθούν τον επόμενο χρόνο.

Gardeners Rising to The Challenge

Σε συνέχεια με μαθητές από τα τρία μαθήματα Online Gardening Academy, ερευνήσαμε τους κηπουρούς σχετικά με το τι κάνουν με τις νέες γνώσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί είπαν ότι τελειοποιούσαν τις δεξιότητές τους και περνούσαν περισσότερο χρόνο έξω. Κάποιοι είπαν ότι ήθελαν να μάθουν πώς να καλλιεργούν τροφή όχι μόνο για να τρέφονται, αλλά για να μπορούν να μοιραστούν τις δεξιότητές τους με άλλους – μέλη της κοινότητάς τους και τους ανταποκριτές στην πρώτη γραμμή που δεν μπορούσαν να βγουν στους κήπους τους.

Για το φινάλε της 11ης σεζόν του „Growing a Greener World“ φέτος, ζητήσαμε από μια χούφτα κηπουρούς να καταγράψουν τον εαυτό τους να μοιράζεται τι έκαναν στον κήπο φέτος και πώς η κηπουρική τους βοήθησε να στηρίξουν και να συνδεθούν με άλλους.

Joe και Crew

Καθώς η κρίση του COVID σταμάτησε το ταξιδιωτικό μου πρόγραμμα για την εκπομπή, γυρίσαμε περισσότερα επεισόδια στο σπίτι και απευθυνθήκαμε στην κοινότητα για να αναδείξουμε τις ιστορίες τους στον κήπο.

Ο Evan Naismith Santa Rosa, Καλιφόρνια, λέει ότι ποτέ δεν είχε πράσινο αντίχειρα πριν από τον COVID, αλλά ασχολήθηκε με τα podcast κηπουρικής για να μάθει. Ένα από τα επεισόδια που άκουσε ήταν Η συνομιλία μου με τον Craig LeHoullier ξεκινάει με πυκνό σπόρο, στο οποίο φυτεύονται πολλοί σπόροι σε κάθε κελί ενός δίσκου έναρξης σπόρων. Ο Έβαν αποφάσισε να χαρίσει το επιπλέον λουλούδι του και τα βρώσιμα σπορόφυτα στους γείτονές του – και πήγαν γρήγορα.

Ο Έβαν συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν κάτι για το οποίο οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν πραγματικά, γι‘ αυτό αγόρασε περισσότερους σπόρους, χώμα και γλάστρες για να καλλιεργήσει σπορόφυτα στα οποία οι γείτονές του θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι ίδιοι. Έτρεξε πάλι σε κοντέινερ, έφτιαξε ένα σημείο όπου οι γείτονες μπορούσαν να επιστρέψουν γλάστρες για να τις χρησιμοποιήσει ξανά. Τη στιγμή που ο Evan κατέγραψε την υποβολή του, είχε ήδη χαρίσει 1.100 φυτά.

Δώρο για σπορόφυλλο του Evan Naismith

Ο Έβαν Νέισμιθ χρησιμοποίησε τα επιπλέον σπορόφυτα του δίνοντάς τα δωρεάν στους γείτονες. Παρείχε μάλιστα έναν τρόπο για τη γειτονιά να ανακυκλώσει τα χρησιμοποιημένα δοχεία και δίσκους.

Ο MJ Ramos από το West Sayville στο Long Island στη Νέα Υόρκη λέει ότι έγινε σαφές τον Μάρτιο ότι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή ήταν υπερφορτωμένοι και πλησίαζαν σε οριακό σημείο. Ο MJ είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν «κήπο κουζίνας σε μια τσάντα» που θα ήταν έτοιμος να διανεμηθεί τον Ιούνιο, όταν τα πράγματα χαλάρωσαν λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ξεκινήσουν τους δικούς τους σπόρους θα μπορούσαν να απολαύσουν την περίοδο της κηπουρικής.

Ο MJ Ramos με τσάντες καλλιέργειας

Ο MJ Ramos δημιούργησε 48 κήπους κουζίνας σε σακούλες καλλιέργειας για νοσοκόμες στην πρώτη γραμμή ενός τοπικού νοσοκομείου στο Λονγκ Άιλαντ. (φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του MJ Ramos)

Ο MJ μοίρασε 48 σακούλες σε τέσσερα νοσοκομεία, όπου έτυχαν καλής υποδοχής και εκτίμησης.

Νοσοκόμες με τσάντες καλλιέργειας

Νοσοκόμες στο Good Samaritan Hospital στο Λονγκ Άιλαντ παραλαμβάνουν τους κήπους της κουζίνας τους από τον MJ. (φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του MJ Ramos)

Η April Dodge στο Gilbert της Αριζόνα, ξεκίνησε έναν κήπο δύο χρόνια πριν από την πανδημία, ενώ ο γιος της πάλευε με λευχαιμία. «Χρειαζόμασταν ένα μέρος για να βρούμε χαρά», λέει η April, και η Μητέρα Φύση παρείχε τροφή και τροφή όταν τη χρειαζόταν. Σήμερα, η April μοιράζεται τη γενναιοδωρία της με τους νέους της γείτονες και τα αγόρια της απολαμβάνουν να παίζουν με τα νέα τους κοτόπουλα και να μαζεύουν αυγά.

Νεαρά αγόρια κρατούν λαχανικά που καλλιεργήθηκαν την περίοδο κηπουρικής του 2020.

Ο κήπος της April Dodge ήταν πηγή διασκέδασης και απόλαυσης για τα αγόρια της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. (φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του April Dodge)

Οι μανιώδεις κηπουροί John και Maureen Lalley στο Ράξτον του Μέριλαντ – λίγο έξω από τη Βαλτιμόρη – στράφηκαν στον κήπο τους για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν μια αγχωτική και δύσκολη περίοδο. Η κόρη τους και ο γαμπρός τους έχουν μια επιχείρηση catering που ακυρώθηκαν όλες οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις της, αλλά όταν είδαν τι φύτεψε ο Γιάννης, εμπνεύστηκαν. Παρέδωσαν φρέσκα γεύματα σε νοσοκομεία και πελάτες και πρόσφεραν επίσης «πακέτα κήπου» με βότανα, μαρούλια, ντομάτες και άλλα που μπορούσαν να καλλιεργήσουν οι παραλήπτες στο σπίτι.

Ο κήπος του John και της Maureen τους έδωσε επίσης την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν με γείτονες που περπατούσαν περισσότερο από ποτέ. Ο John και η Maureen πρόσφεραν συμβουλές για τον κήπο, και μάλιστα δημιούργησε μια περιήγηση στον κήπο.

Ο κήπος του John and Maureen Lalley

Ο κήπος του John και της Maureen Lalley ήταν ένα καταφύγιο για αυτούς και μια πηγή έμπνευσης για την οικογένεια και τους γείτονες. (φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του John Lalley)

Η Lynn Shelton είναι ειδικός στον οικολογικό γραμματισμό στο The Bright School στο Chattanooga του Τενεσί. Πέρυσι, το σχολείο ξεκίνησε έναν βιολογικό λαχανόκηπο, αλλά η πανδημία έκοψε την καλλιεργητική περίοδο των μαθητών το 2020. Η Lynn ανέλαβε να φυτέψει τον κήπο και να χαρίσει επιπλέον δενδρύλλιο σε μέλη της σχολικής κοινότητας. Λέει ότι ο πιο σημαντικός λόγος για να συνεχιστεί ο κήπος είναι ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα δωρίζονται στην τοπική τράπεζα τροφίμων.

Παιδιά που μαθαίνουν στον κήπο του Bright School

Πριν κλείσει η κρίση του COVID-19 την προσωπική μάθηση, η Lynn Shelton και άλλοι δάσκαλοι ξεκίνησαν έναν βιολογικό λαχανόκηπο για μαθητές. (φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Lynn Shelton)

Ο John Malanchak, Master Gardener στο Madison του Μισισιπή, ασχολείται με την κηπουρική εδώ και τρεισήμισι χρόνια με 250 ενήλικες με ειδικές ανάγκες, δείχνοντάς τους πώς να ξεκινούν τους σπόρους κάτω από τα φώτα ανάπτυξης. Ωστόσο, τρεις εβδομάδες μετά το φετινό πρόγραμμα, ο COVID έκλεισε την πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Γεωργίας και Δασοπονίας του Μισισιπή, όπου τα σπορόφυτα προορίζονταν να πάνε. Ο John έσωσε τα σπορόφυτα και τα έφερε στο σπίτι του, όπου μοιράστηκε την πρόοδο των φυτών με τους συμμετέχοντες του προγράμματος μέσω του Zoom.

Ο John Malanchak συνεργάζεται με έναν μαθητή

Ο John Malanchak εργάζεται με έναν μαθητή στον κήπο πριν από την κρίση του COVID. (φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του John Malanchak)

Μαρία Φάιλλα, οικοδέσποινα του Bloom & Grow Radio podcast, ζούσε στο μικροσκοπικό της διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μαρία λέει ότι ήταν τρομακτικό να ζει στην πόλη τους πρώτους δύο μήνες εν μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά ο σχεδιασμός και η φύτευση του κήπου του μπαλκονιού 9 τετραγωνικών ποδιών τη έσωσε.

Η Μαρία Φάιλα στο μπαλκόνι της με το έργο κηπουρικής εδώ 2020.

Η Μαρία είπε ότι ο σχεδιασμός και η φύτευση του μπαλκονιού της 9 τετραγωνικών ποδιών στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη τη έσωσε κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

Καλλιέργησε βότανα, μούρα, μπιζέλια και ντομάτες σε εκείνο το μπαλκόνι και λέει ότι δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση ή καλύτερη γεύση από αυτή της πρώτης συγκομιδής ντομάτας της εποχής.

Η Μαρία Φάιλα στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη

Η Maria Failla στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη με τα πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που φροντίζει.

Αγορές σπόρων για το νέο έτος

Λάβετε αμέσως αυτές τις παραγγελίες σπόρων. Οι εταιρείες σπόρων έχουν ήδη αρχίσει να ξεπουλούν τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες που προσφέρουν, καθώς το νέο κύμα ενδιαφέροντος για την κηπουρική που υποκινήθηκε από την πανδημία δεν έχει εξασθενίσει.

Για να σας βοηθήσω να λάβετε αποφάσεις αγοράς σπόρων, μπορείτε να ακούσετε τα πρόσφατα επεισόδια podcast μου στο ενημερωμένη αγορά σπόρων και τη σημασία της αγοράς βιολογικών σπόρων.

Για να οργανωθείτε καλύτερα και να κάνετε τον απολογισμό των σπόρων που έχετε ήδη, έχω ετοιμάσει δύο δωρεάν πόρους για εσάς: ένα γράφημα αποθέματος σπόρων που μπορεί να προσαρμοστεί στα Φύλλα Google, συν ένα γράφημα μακροζωίας σπόρων για να προσδιορίσετε σε ποιους παλιούς σπόρους θα κρεμάσετε και σε ποιους μπορεί να απορριφθεί. Μπορείς κατεβάστε και τα δύο γραφήματα ως PDFή στείλτε το SEEDGUIDES στο 44222 για να λάβετε τους συνδέσμους δωρεάν λήψης.

Και όπως σημείωσα παραπάνω, μου joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting Το μάθημα ξεκινά ξανά στα τέλη Ιανουαρίου 2021. Το μάθημα καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους. Μπορείς εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Πώς σας βοήθησε η κηπουρική να συνδεθείτε με άλλους το 2020; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 37: Starting Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 1

Επεισόδιο 47: Λάθη σπορόφυτων ντομάτας με τον Craig LeHoullier

Επεισόδιο 187: The Informed Seed Shopper: What to Know Before You Buy

Επεισόδιο 188: Γιατί να αγοράσετε βιολογικούς σπόρους, με τον Tom Stearns των High Mowing Organic Seeds

joegardener Seed Starting Charts

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επανεκκίνηση στις 28 Ιανουαρίου 2021.

joegardenerTV YouTube

joegardener Newsletter

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

GGW Επεισόδιο 1113: Gardening to Feed Our Souls and Nourish Our Neighbors

Bloom & Grow Radio

Exmark – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com

Κουτί άγριας αλάσκας θαλασσινών – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com – Εισαγάγετε τον κωδικό «Joe» στο ταμείο για δύο ειδικά μπόνους μόνο για τους ακροατές μας podcast – 2 κιλά καβούρι Dungeness με την πρώτη σας παραγγελία και δωρεάν χτένια για όλη τη διάρκεια της συνδρομής σας.

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark και Wild Alaskan Seafood Box. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar