Προστατέψτε τα δέντρα από ζημιές από ελάφια | Ασπίδες κορμού

2
Προστατέψτε τα δέντρα από ζημιές από ελάφια |  Ασπίδες κορμού

Η ζημιά των ελαφιών στον κήπο δεν περιορίζεται μόνο στο τσιμπολόγημα και το ποδοπάτημα. Τα αρσενικά ελάφια προκαλούν ζημιά το φθινόπωρο όταν τρίβουν τα κέρατα τους σε κορμούς δέντρων, μια συμπεριφορά που ονομάζεται αυλάκωση, αλλά υπάρχει ένας απλός και φθηνός τρόπος για να προστατέψετε τα νεαρά δέντρα.

Η ζημιά από την αυλάκωση εμφανίζεται συνήθως μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, κατά την περίοδο ζευγαρώματος για τα ελάφια με λευκή ουρά, που ονομάζεται αυλάκωση. Τα αρσενικά ελάφια, γνωστά ως bucks, στοχεύουν σε δέντρα με λείο φλοιό και κορμούς που έχουν διάμετρο μεταξύ 1 και 4 ίντσες. Είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα δολάρια σημαδεύουν την περιοχή τους για να πουν στο θηλυκό ελάφι, γνωστό ως Do, ότι είναι τριγύρω.

Φλοιός δέντρου που καταστράφηκε από ένα ελάφι κατά τη διάρκεια της αποτυχίας

Αυτός ο κορμός δέντρου έχει υποστεί ζημιά από ένα αυλάκι που τρίβει τα κέρατα του πάνω στο φλοιό.

Καθώς τα ελάφια τρίβουν τα κέρατα τους σε κορμούς δέντρων, απογυμνώνουν το φλοιό. Αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα δέντρα, επειδή κάτω από αυτόν τον φλοιό υπάρχει ένα σύστημα μεταφοράς θρεπτικών ουσιών και νερού γνωστό ως το στρώμα καμβίου. Εάν αυτό το κάμβιο αφαιρεθεί γύρω από τον κορμό, δεν υπάρχει τρόπος να επιβιώσει το φυτό.

Δέντρο με κατεστραμμένο θόλο

Η ζημιά στα κλαδιά στο θόλο αυτού του νεαρού σκυλόξυλου οφείλεται στην αποκοπή των θρεπτικών ουσιών ως αποτέλεσμα ενός ελαφιού που τρίβει το φλοιό από τον κορμό.

Υπάρχουν προϊόντα προς πώληση που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα δέντρα από τη ζημιά των ελαφιών, αλλά μπορεί να είναι δαπανηρά και η τιμή αθροίζεται πραγματικά αν έχετε πολλά νεαρά δέντρα. Επίσης, πωλούνται συχνά σε σταθερά μεγέθη, επομένως μπορεί να μην έχουν την απαιτούμενη ευελιξία για την καλύτερη προστασία.

Μια φθηνότερη επιλογή είναι ένα σύστημα φραγμού κατασκευασμένο από κυματοειδές σωλήνας αποστράγγισης. Είναι απλό και βολικό και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί χρόνο με το χρόνο. Ένα μήκος 10 ποδιών κοστίζει μόνο περίπου 9 $, και αυτό θα είναι αρκετό για τρία δέντρα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μεζούρα, ένα στυλό σήμανσης και ένα πριόνι κατάλληλο για την κοπή πλαστικού.

Πρώτα, μετρήστε το δέντρο από το έδαφος μέχρι το πρώτο σετ κλαδιών. Στη συνέχεια, σημειώστε αυτό το μήκος στη σωλήνωση για να κάνετε την εγκάρσια τομή. Χρησιμοποιήστε ένα σιδηροπρίονο για να κόψετε τη σωλήνωση στο κατάλληλο μήκος.

Η σωλήνωση έχει μια χρωματιστή λωρίδα που εκτείνεται σε όλο της το μήκος. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λωρίδα ως οδηγό, κόψτε το σωλήνα κατά μήκος.

Αυτό είναι! Η ασπίδα του κορμού σας είναι έτοιμη για εγκατάσταση. Φορώντας γάντια, τραβήξτε τη σωλήνωση αρκετά μακριά για να την εφαρμόσετε γύρω από το δέντρο, προσέχοντας οι κομμένες άκρες να μην ξύσουν το φλοιό όπως κάνετε. Αν και το πλαστικό δίνει κάποια ωφέλεια, είναι ακόμα άκαμπτο και οι κομμένες άκρες μπορεί να βλάψουν τον φλοιό.

Εφαρμογή κυματοειδούς σωλήνα στον κορμό δέντρου

Τραβήξτε τη σωλήνωση αρκετά μακριά για να την εφαρμόσετε γύρω από το δέντρο. Φροντίστε να φοράτε γάντια και να μην αφήνετε τις κομμένες άκρες να ξύνουν το φλοιό ή τα χέρια σας.

Η ασπίδα μπορεί να αφαιρεθεί το χειμώνα, μόλις περάσει η περίοδος αυλάκωσης — αλλά κρατήστε την ασπίδα κοντά για να την επανατοποθετήσετε το επόμενο φθινόπωρο.

Μπακ ελάφι

Τα Bucks δεν θα αποτελούν πλέον κίνδυνο για τους κορμούς των δέντρων μόλις τελειώσει η περίοδος αυλάκωσης, συνήθως μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. (φωτογραφία: Russell Prentice)

Έχετε κάποια αγαπημένη μέθοδο για την πρόληψη της ζημιάς από το ελάφι; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 060: How to Control Noisance Wildlife in the Garden: Deer, Rabbits, Moles & More

Επεισόδιο 119: Σχεδιασμός ανθεκτικός στα ελάφια: Λύσεις χωρίς φράχτες για την προστασία των φυτών που αγαπάτε

joegardenerTV YouTube: Πώς να αποτρέψετε τα ελάφια από το να φάνε τα φυτά σας – Απωθητικά ελάφια Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

joegardenerTV YouTube: Πώς να κρατήσετε τα πλάσματα έξω από τον κήπο του υπερυψωμένου κρεβατιού σας

joegardener Online Gardening Academy: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

Διάγραμμα θερμοκρασίας σπόρων joegardener Online Gardening Academy

joegardener Online Gardening Academy Essential Gardening Fundamentals: Τα βασικά για υγιές έδαφος, φύτευση, τεχνικές ποτίσματος, κομποστοποίηση, υπερυψωμένο κρεβάτι και άλλες μέθοδοι κηπουρικής, λίπασμα, τα πολλά οφέλη του μούλτι και πολλά άλλα.

joegardenerTV YouTube

joegardener Newsletter

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Κυματοειδές σωλήνας αποστράγγισης

Στέμμα® Εργαλεία – Χορηγός βίντεο και Brand Partner της joegardener.com

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να περιλαμβάνουν προϊόντα σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Park Seed και Exmark. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners του joegardener.com ή/και διαφημίζονται στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar