Ποια παιώνια είναι πιο γοητευτική;

3
Ποια παιώνια είναι πιο γοητευτική;

Το Coral Charm και το Coral Sunset είναι δύο από τις πιο περιζήτητες παιώνιες λόγω της μακράς διάρκειας ανθοφορίας, των ζωηρά χρωμάτων και των γοητευτικών σχημάτων των πετάλων τους. Είναι επίσης δύο από τις πιο δημοφιλείς παιώνιες στον κόσμο, με τον λεπτό χρωματισμό και τα χαριτωμένα πέταλά τους.

Το Coral Charm και το Coral Sunset Peony φαίνεται να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, έχουν στην πραγματικότητα κάποιες μικρές διαφορές σε σύγκριση δίπλα-δίπλα που θα μπορούσαν να κάνουν το ένα ή το άλλο προτιμότερο ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή σας όταν αγοράζετε παιώνιες Coral Charm vs Coral Sunset Peony. Αλλά ποιο είναι πραγματικά πιο γοητευτικό; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τις κύριες ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Coral Charm και Coral Sunset Peony, ώστε να αποφασίσετε ποια παιώνια είναι κατάλληλη για εσάς. Υπάρχει επίσης ένας πίνακας σύγκρισης δίπλα-δίπλα για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε καλύτερα. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Coral Charm Peony

Το Coral Charm Peony είναι ένα βαθύ κοράλλι με μια νότα ροδακινί και ροζ υποτόνους. Ως εκ τούτου, αναφέρεται επίσης ως ροζ-ροδακινί κοράλλι. Είναι ζωντανό και θηλυκό, ενώ εξακολουθεί να είναι αρκετά απαλό για να το φοράτε στη δουλειά ή στο σχολείο.

Τα πέταλα είναι ελαφρώς πιο στρογγυλεμένα και σαν μπάλα από κάποιες άλλες παιώνιες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τόσο πολύ κόψιμο για να το χρησιμοποιήσετε στις ανθοδέσμες σας.

Τα λουλούδια του Coral Charm Peony φαίνονται πιο ελκυστικά στον κήπο με άλλα φυτά στο βάθος. Τα στελέχη είναι επίσης πολύ δυνατά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσουν όταν παραδοθούν στην πόρτα σας.

Συνολικά, αυτά τα λουλούδια αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε διάταξη, επειδή ξεχωρίζουν χωρίς να είναι πολύ φανταχτερά. Είναι ιδανικά για γάμους, γενέθλια, αποφοίτηση, επετείους. Μπορούν να ταιριάζουν πολύ σε κάθε γιορτή όπου θέλετε κάτι που να ξεχωρίζει αλλά να μην είναι φανταχτερό και διακοσμητικό.

Coral Sunset Peony

Ενώ συνήθως χρησιμοποιείται ως λουλούδι κοπής, το Coral Sunset Peony είναι γνωστό ότι μεγαλώνει αρκετά. Εγγενές στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, το Coral Sunset Peony μπορεί επίσης να αναφέρεται ως Leopoldii. Πήρε το όνομά του από τα εντυπωσιακά φύλλα του που έχουν μια βαθιά κόκκινη λάμψη στην κάτω πλευρά τους που μοιάζει με πλοκάμι χταποδιού.

Ως εκ τούτου, το παρατσούκλι του είναι Red Tentacle Flower. Έχει πιο επίπεδα λουλούδια που έχουν κοραλί χρώμα με πορτοκαλί άκρες. Τα πέταλα γίνονται πιο σκούρα προς το κέντρο κάθε άνθισης και οι στήμονες είναι κίτρινοι. Αυτή η παιώνια προτιμά τον ήλιο ή τη μερική σκιά σε ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αναπτύσσεται καλύτερα στις ζώνες 3–8 του USDA.

Σύγκριση δίπλα-δίπλα

Coral Charm Vs Coral Sunset Peony κάνουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό στο τοπίο. Αλλά ποιο είναι το υπέρτατο στον κήπο σας; Έχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά διαφέρουν επίσης κάπως ως προς τη μορφή και το ύψος του λουλουδιού.

Παρακάτω, υπάρχει ένας πίνακας σύγκρισης δίπλα-δίπλα με βάση τις διαφορές και τις ομοιότητες τους. Ας δούμε πώς συγκρίνονται το Coral Charm με το Coral Sunset Peony.

Χαρακτηριστικά Coral Charm Peony Coral Sunset Peony
Ζώνες ανθεκτικότητας USDA 3, 4, 5, 6, 7, 8 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ηλιακό φως Μερική Ήλιος έως Πλήρης Σκιά Μερική Ήλιος έως Πλήρης Σκιά
Ύψος στην ωριμότητα 0,6 έως 0,9 μέτρα (2 έως 3 ίντσες) 0,6 έως 0,9 μέτρα (2 έως 3 ίντσες)
Πλάτος κατά τη λήξη 0,6 έως 0,9 μέτρα (2 έως 3 ίντσες) 0,6 έως 0,9 μέτρα (2 έως 3 ίντσες)
Τύπος εδάφους Υγρό, στραγγισμένο Υγρό, στραγγισμένο
pH εδάφους Σχεδόν ουδέτερο (pH = 7,0) Σχεδόν ουδέτερο (pH = 7,0)
Πότισμα 1 με 2 φορές/εβδομάδα 1 με 2 φορές/εβδομάδα
Ρυθμός ανάπτυξης Μεσαίο Μεσαίο
Ώρα άνθισης Τέλη Άνοιξης Τέλη Άνοιξης

3 ομοιότητες μεταξύ Coral Charm εναντίον Coral Sunset Peony

Υπάρχουν διάφορες ομοιότητες μεταξύ Coral Charm Peony και Coral Sunset Peony, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιλογή ενός από αυτά. Λοιπόν, ας δούμε μερικές από τις ομοιότητες μεταξύ αυτών των δύο παιώνιων που μπορεί να σας βοηθήσουν να τις γνωρίσετε καλύτερα όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα στο Coral Charm Vs Coral Sunset Peony.

1) Χωρίς μυρωδιά

Το πρώτο πράγμα που κάνει τόσο το Coral Charm Peony όσο και το Coral Sunset Peony να μοιάζουν είναι το άρωμα. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη αρώματος, για την ακρίβεια. Το άρωμα είναι επίσης αυτό που χωρίζει αυτές τις παιώνιες μεταξύ τους.

Ως γνωστόν, οι περισσότερες παιώνιες έχουν ένα ευχάριστο άρωμα. Μπορεί να είναι τόσο δυνατό που όλος ο κήπος να φωτίζεται με το άρωμά τους, κάνοντας τον κήπο μια πολύ ευχάριστη περιοχή. Αλλά τόσο η Coral Charm Peony όσο και η Coral Sunset Peony δεν έχουν σχεδόν καθόλου άρωμα.

Το άρωμα είναι τόσο αχνό που είναι σχεδόν αδύνατο να το αντιληφθεί κανείς από απόσταση. Αν θέλετε πραγματικά να μυρίσετε το άρωμα αυτών των παιώνων, ίσως χρειαστεί να αγγίξετε το λουλούδι με τη μύτη σας.

Οι άνθρωποι λένε επίσης ότι το άρωμα αυτών των παιώνων είναι πολύ δυσάρεστο. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι αυτή είναι μια υποκειμενική άποψη, ενώ σκέφτεστε να έχετε δικό σας στον κήπο σας. Πρέπει να κοιτάξετε άλλες ποικιλίες εάν η μυρωδιά των λουλουδιών σας απασχολεί κυρίως.

Αλλά αν η εμφάνιση των λουλουδιών είναι κάτι που ψάχνετε, τόσο το Coral Charm Peony όσο και το Coral Sunset Peony αξίζουν έναν έπαινο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε αυτές τις παιώνιες μαζί με άλλα φυτά κοραλλιογενών παιώνων που έχουν δυνατό και ευχάριστο άρωμα.

2) Ισχυροί μίσχοι

Μια άλλη ομοιότητα που πρέπει να αναζητήσετε στο Coral Charm Vs Coral Sunset Peony είναι η δύναμη του στελέχους. Και οι δύο αυτές ποικιλίες παιώνιας έχουν ασυνήθιστα εύρωστα στελέχη. Επίσης δεν ξαπλώνουν στο έδαφος. Οι πιο αδύναμοι μίσχοι είναι ένα δυσάρεστο πράγμα στις περισσότερες ποικιλίες παιώνιας.

Ένας δυνατός άνεμος ή βροχή αναγκάζουν τα στελέχη να σταματήσουν και να πέφτουν στο έδαφος καθώς δεν μπορεί να κρατήσει το βάρος κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Εάν υπάρχει δυνατός άνεμος ή βροχή, τα στελέχη μπορεί να μην μπορούν να κρατήσουν το βάρος τους και να πέφτουν στο έδαφος.

Ως εκ τούτου, το πρόβλημα είναι πραγματικό. Έτσι, διάφορα πλαίσια και υποστηρίγματα είναι διαθέσιμα μόνο για παιώνιες. Είναι απαραίτητο για τους κηπουρούς να διασφαλίσουν ότι οι παιώνιες τους έχουν το πλαίσιο στήριξης τους συνεχώς.

Δεν απαιτείται τέτοια υποστήριξη ούτε για την Coral Charm Peony ούτε για την Coral Sunset Peony. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα μεγάλο φυτό, είναι ισχυρά φυτά που είναι ικανά να κρατήσουν το βάρος τους ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Το Coral Charm Peony και το Coral Sunset Peony είναι δύο καλύτερες επιλογές φυτών εάν δεν θέλετε ένα κλουβί για να κρατήσει ψηλά τις παιώνιες σας.

3) Απαίτηση ζεστασιάς

Ο ζεστός καιρός είναι κάτι που όλες οι παιώνιες ευδοκιμούν και ανθίζουν υπέροχα. Ως εκ τούτου, οι κοραλλιογενείς παιώνιες ανθίζουν υπέροχα σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ανθίζουν υπέροχα σε σχεδόν 65°F. Δεν μπορούν να ανθίσουν υπέροχα σε δροσερό καιρό όπως θα άνθιζε στον ζεστό καιρό.

Επίσης, είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό ήλιο. Τα κάνουν επίσης εξαιρετικά στη μερική σκιά, αλλά τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα είναι ακόμα απαραίτητο και για τις δύο παιώνιες.

Διαφορές μεταξύ Coral Charm εναντίον Coral Sunset Peony

1) Σχήμα λουλουδιών

Το σχήμα των λουλουδιών του Coral Charm Peony είναι διαφορετικό από αυτό του Coral Sunset Peony. Αλλά και οι δύο έχουν μεγαλύτερο αριθμό πετάλων από τις άλλες συνήθεις ποικιλίες, καθώς και οι δύο είναι ημι-διπλασιασμένες παιώνιες.

Το Coral Charm Peony είναι περισσότερο φυτό που μοιάζει με μπάλα και έχει σφαιρικό σχήμα. Περισσότερα πέταλα υπάρχουν στο κέντρο από ό,τι στην Coral Sunset Peony. Λόγω αυτού, φαίνεται πιο ελκυστικό.

Από την άλλη, το Coral Sunset Peony έχει πιο επίπεδα λουλούδια. Έχει ανοιχτό κέντρο σε σύγκριση με το Coral Charm Peony καθώς τα πέταλα είναι πιο ανοιχτά. Ως εκ τούτου, το κίτρινο ύπερο και οι στήμονες στο κέντρο κάνουν το Coral Sunset Peony να φαίνεται πολύ αισθητικό και διακοσμητικό.

2) Μέγεθος λουλουδιών

Μαζί με το σχήμα, το μέγεθος των λουλουδιών είναι επίσης διαφορετικό ενώ συγκρίνουμε το Coral Charm εναντίον του Coral Sunset Peony. Τα λουλούδια του Coral Charm Peony είναι λίγο μεγαλύτερα από το Coral Sunset Peony. Είναι αρκετά μεγάλα παρά το γεγονός ότι το λουλούδι δεν έχει ανοιχτεί πλήρως. Μια απολαυστική εμφάνιση παρατηρείται λόγω των μεγάλων χρωματιστών μπάλων στο πράσινο φύλλωμα.

Από την άλλη πλευρά, το Coral Sunset Peony είναι λίγο μικρότερο από το Coral Charm Peony. Παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερο σε μέγεθος, το Coral Sunset Peony φαίνεται μοναδικό με τον δικό του τρόπο.

3) Διαφορετικά Χρώματα

Οι διαφορές στο χρώμα είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε να έχετε ένα μεταξύ Coral Charm Vs Coral Sunset Peony. Ανθίζουν και τα δύο σχεδόν ταυτόχρονα λόγω του οποίου ο χρόνος ανθοφορίας είναι περίπου 10 ημέρες.

Αλλά μπορεί επίσης να μειωθεί σε 7 ημέρες υπό δυσμενείς συνθήκες. Και οι δύο παιώνιες αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Και τα δύο έχουν τη δική τους πλούσια χρωματική παλέτα αλλά διαφέρουν μεταξύ τους.

Η παιώνια Coral Charm αρχίζει να ανθίζει με κοράλλια που αργότερα αλλάζει σε βερίκοκο. Αυτό τελικά αλλάζει σε κρεμώδες λευκό στο τέλος του χρόνου ανθοφορίας.

Από την άλλη πλευρά, το Coral Sunset Peony αρχίζει να ανθίζει σε ροζ κοραλί που αργότερα αλλάζει σε ροδακινί. Τελειώνει επίσης σε ένα κρεμώδες λευκό χρώμα όπως το Coral Charm Peony. Αν και έχει λίγο περισσότερο αριθμό λουλουδιών.


συμπέρασμα

Το να αποφασίσετε ένα στο Coral Charm Vs Coral Sunset Peony είναι ένα δύσκολο πράγμα λόγω των διαφόρων ομοιοτήτων μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως και διαφορές που σας βοηθούν να αποφασίσετε το καλύτερο για τον κήπο σας. Το Coral Charm Peony ταιριάζει καλύτερα αν σας αρέσουν οι παιώνιες που αλλάζουν χρώμα καθώς είναι ημίδιπλο.

Πηγές

Schreibe einen Kommentar