Μάθετε πώς να πατάτε ορχιδέες με αυτές τις 3 αποτελεσματικές μεθόδους

0
Μάθετε πώς να πατάτε ορχιδέες με αυτές τις 3 αποτελεσματικές μεθόδους

Όλοι αγαπούν τις ορχιδέες. Υπάρχει απλώς κάτι γαλήνιο στο λεπτό σχέδιο και το άρωμα των ορχιδέων. Είναι καταπραϋντικά για τα μάτια και άλλες αιφνιδιαστικές αισθήσεις, εξάγοντας μας σε ένα αίσθημα απόλυτης ευφορίας. Κρίμα που ανθίζουν μόνο για λίγο, δίνοντάς μας μόνο λίγο χρόνο για να απολαύσουμε τη χαρά που φέρνουν στη ζωή μας.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν ξέραμε πώς να πατήσετε ορχιδέες να απολαμβάνετε την ομορφιά των ορχιδέων όλο το χρόνο; Μπορείτε να ρωτήσετε τι είναι το πάτημα ορχιδέας και πώς να πιέσετε ορχιδέες; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία.

Πώς να πατήσετε ορχιδέες 1
Πιέζω και στεγνώνω τα λουλούδια της ορχιδέας μου, οπότε ορίστε μερικά. – μέσω Reddit

Τι είναι το Orchid Pressing;

Οι ορχιδέες είναι ευαίσθητες και διαρκούν μόνο λίγες μέρες. ως εκ τούτου απαιτείται συντήρηση για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους. Το πάτημα ορχιδέας είναι μια τεχνική συντήρησης που επιτρέπει σε κάποιον να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μιας ορχιδέας.

Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται για το πάτημα ορχιδέων, καθεμία από τις οποίες έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το παρακάτω άρθρο είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα που σας λέει πώς να πιέσετε ορχιδέες σε έξι εύκολα βήματα.

Ποιες ορχιδέες μπορούν να πατηθούν;

Οι ορχιδέες ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό σε σχήματα και μεγέθη, ενώ διαφέρουν πολύ στην υφή και την ανατομία τους, όλες μπορούν να πατηθούν, οπότε οι επιλογές σας είναι ατελείωτες σε αυτή την περίπτωση.

Η καλύτερη στιγμή για να πατήσετε ορχιδέες

Αν και οι ορχιδέες μπορούν να συμπιεστούν όποτε έχετε διαθεσιμότητα για ορχιδέες, η καλύτερη εποχή για να πατήσετε ορχιδέες είναι την άνοιξη, όταν οι περισσότερες ορχιδέες είναι σε πλήρη άνθιση, δίνοντάς σας μια ποικιλία για να επιλέξετε τις ορχιδέες που πρέπει να πατήσετε και να διατηρήσετε. Τώρα που ξέρετε αυτό και πώς να πατάτε ορχιδέες, μπορείτε να προσθέσετε το πάτημα ορχιδέας στο ημερολόγιό σας για την επόμενη ανοιξιάτικη σεζόν.

Οι χρήσεις των πατημένων ορχιδέων

Ίσως να αναρωτιέστε? Οι καλοπιεσμένες ορχιδέες έχουν μεγάλο ρόλο στη διακόσμηση του περιβάλλοντος σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως σελιδοδείκτες σε βιβλία ή να διακοσμήσετε τους τοίχους του θαμπού διαμερίσματός σας για να το φωτίσετε.

Μπορείτε επίσης να πλαισιώσετε τις πατημένες ορχιδέες για να φτιάξετε ένα προσεγμένο DIY δώρο για τον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας. Οι επιλογές είναι απλά ατελείωτες!

Πώς να πιέσετε ορχιδέες χρησιμοποιώντας 3 αποτελεσματικές μεθόδους

Πράγματα που χρειάζονται

 • Η αγαπημένη σας ορχιδέα
 • Φύλλο εφημερίδας
 • Ένα βαρύ αντικείμενο όπως ένα βιβλίο
 • Ενα ψαλίδι
 • Σίδερο
 • Μπλοκ από ξύλο

Μέθοδος 1: Χρήση βιβλίων για να πιέσετε ορχιδέες

Είναι ο πιο εύκολος και ο πιο ηπειρωτικός τρόπος για να πιέσετε ορχιδέες. Δεν είναι μόνο φιλικό προς τους αρχάριους αλλά και αποτελεσματικό. Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε μόνο τρεις ορχιδέες, μερικά βιβλία και ένα κομμάτι εφημερίδας ή οποιοδήποτε άλλο χαρτί.

Βήμα 1:

Συγκεντρώστε τις ορχιδέες που πρέπει να πατηθούν. Δεδομένου ότι όλες οι ορχιδέες μπορούν να συμπιεστούν, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε ορχιδέα.

Βήμα 2:

Τοποθετήστε την αγαπημένη σας ορχιδέα ανάμεσα σε ένα φύλλο εφημερίδας ή οποιοδήποτε άλλο χαρτί της επιλογής σας. Να είστε προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο. δεν θέλετε να βλάψετε τις ευαίσθητες ορχιδέες.

Βήμα 3:

Επιλέξτε ένα βαρύ βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σας και τοποθετήστε την ορχιδέα με ένα φύλλο εφημερίδας ανάμεσά της.

Βήμα 4:

Κλείστε το βιβλίο και τοποθετήστε άλλα βαριά βιβλία πάνω του για να προσθέσετε επιπλέον βάρος.

Βήμα 5:

Αφήστε τις ορχιδέες κάτω από το βάρος για περίπου 2 εβδομάδες για να πιεστούν πλήρως.

Βήμα 6:

Απολαύστε τις πρόσφατα πατημένες ορχιδέες σας!

Πώς να πατήσετε ορχιδέες 2
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι η ορχιδέα ανθίζει όλο το χρόνο… πιέζουν πολύ όμορφα! – μέσω Reddit

Μέθοδος 2: Χρήση σιδήρου για πίεση

Είναι μια προηγμένη μέθοδος για να πιέσετε ορχιδέες και απαιτεί προσοχή όταν πιέζετε τις ορχιδέες. Λόγω του σιδήρου, αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο αποδοτική χρονικά από τις άλλες. Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε ορχιδέες, ένα κομμάτι χαρτί και ένα σίδερο.

Βήμα 1:

Επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2 της προαναφερθείσας μεθόδου και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το σίδερο στη χαμηλότερη ρύθμιση. Θυμηθείτε να στραγγίζετε και όλο το νερό στο σίδερο. Δεν θέλετε ορχιδέες με μούχλα αντί για πιεσμένες.

Βήμα 2:

Σιδερώστε απαλά το φύλλο εφημερίδας στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ορχιδέες — σιδερώστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε κάθε περιοχή.

Βήμα 3:

Αφαιρέστε τις ορχιδέες από την εφημερίδα και απολαύστε τις φρεσκοτριμμένες ορχιδέες σας!

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιώντας το ξύλο για να πιέσετε τις ορχιδέες

Εάν είστε κάποιος που έχει επιπλέον κομμάτια ξύλου στο σπίτι, τότε αυτή η μέθοδος είναι για εσάς. Όπως η μέθοδος του βιβλίου, έτσι και αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί βάρος για να πιέσει την ορχιδέα, αλλά αντί για βιβλία, χρησιμοποιείται το βάρος του ξύλου για το πάτημα. Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε κομμάτια ξύλου, ορχιδέες και ένα κομμάτι εφημερίδας.

Βήμα 1:

Συγκεντρώστε ξυλότουβλες αφού επιλέξετε τις αγαπημένες σας ορχιδέες και τις τοποθετήσετε ανάμεσα σε μια εφημερίδα. Μπορείτε να μαζέψετε τετράγωνα από την αυλή σας ή να ζητήσετε από τον καλό ξυλουργό στο δρόμο να σας δανείσει.

Βήμα 2:

Τοποθετήστε το φαρδύτερο ξύλο πάνω από την εφημερίδα.

Βήμα 3:

Στοιβάστε το ξύλο με άλλα μπλοκ που έχετε συλλέξει.

Βήμα 4:

Περιμένετε περίπου 2 εβδομάδες για να αφαιρέσετε τα μπλοκ για να βρείτε τις πρόσφατα πατημένες ορχιδέες σας.

Αξιολόγηση των τριών μεθόδων πίεσης ορχιδέας:

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε βιβλία για να πιέσετε

Πλεονεκτήματα

 • Ευνόητος
 • Χρησιμοποιεί κοινά αντικείμενα
 • Αποτελεσματική και αποδοτική

Μειονεκτήματα

 • Χρονοβόρο, δηλαδή, 2 εβδομάδες για να έχετε το τελικό αποτέλεσμα

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο για να πιέσετε

Πλεονεκτήματα

 • Χρονικά αποδοτικό
 • Προσφέρει άμεση ικανοποίηση με τη μορφή του γρήγορου αποτελέσματος

Μειονεκτήματα

 • Δύσκολο στην εφαρμογή
 • Η πιθανότητα να καούν οι ορχιδέες είναι μεγάλη

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε ξύλινους ογκόλιθους για να πιέσετε

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολο στην εφαρμογή
 • Αποτελεσματική και αποδοτική

Μειονεκτήματα

 • Τα μπλοκ του ξύλου είναι δύσκολο να βρεθούν
 • Χρονοβόρο, δηλαδή χρειάζονται 2 εβδομάδες για να παραχθεί το αποτέλεσμα

Η καλύτερη μέθοδος πρέσας ορχιδέας;

Όταν μαθαίνετε πώς να πιέζετε ορχιδέες, μπορεί κανείς να ρωτήσει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για το πάτημα. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος πίεσης ορχιδέας, όλες είναι εξίσου καλές. Το καλύτερο για εσάς είναι αυτό που ταιριάζει με τις ανάγκες σας και τη διαθεσιμότητα των αντικειμένων που έχετε.

Θυμηθείτε, το πάτημα ορχιδέας δεν είναι μια αγχωτική διαδικασία, επομένως μην ανησυχείτε πολύ για τα πράγματα που χρειάζεστε για να το εκτελέσετε. Αντίθετα, κοιτάξτε τα διαθέσιμα είδη και επιλέξτε τη μέθοδο που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Φροντίδα για τα πατημένα λουλούδια ορχιδέας σας

Αφού μάθετε πώς να πιέζετε ορχιδέες, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ορχιδέες, αφού πατηθούν, δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα και προσοχή. Θα πρέπει να σημειώσετε ότι οι πιεσμένες ορχιδέες, όπως και οι φρέσκες αντίστοιχές τους, είναι ευαίσθητες και εύθραυστες και πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

Όταν κάνετε ελιγμούς με πιεσμένες ορχιδέες, προσπαθήστε να μην έχετε διορατικότητα αιχμηρών αντικειμένων που μπορεί να βλάψουν τις ορχιδέες. Ομοίως, μην χρησιμοποιείτε δύναμη όταν τα χειρίζεστε, η οποία μπορεί να τα κάνει εύθραυστα. Η σωστή φροντίδα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των πιεσμένων ορχιδέων σε μεγάλο βαθμό και σε ποιον δεν αρέσει η ανθεκτικότητα;


συμπέρασμα

Το πάτημα ορχιδέας δεν είναι μόνο μια τέχνη, αλλά ένα πολύ παραγωγικό χόμπι που μπορεί να σας απασχολήσει και να σας προσφέρει την τόσο απαραίτητη ψυχική γαλήνη. Επιπλέον, η ακμάζουσα αγορά πρεσαριστών ορχιδέων μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από την ομορφιά των πιεσμένων ορχιδέων.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε για να πατήσετε τις αγαπημένες σας ορχιδέες, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τόσο τη διαδικασία όσο και αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να πατήσετε ορχιδέες. Πάρτε, λοιπόν, τις αγαπημένες σας ορχιδέες σήμερα και διατηρήστε τις για να απολαύσετε για πολύ καιρό!

Schreibe einen Kommentar