Λεπτά σημάδια ότι το ψυγείο σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή

1
Λεπτά σημάδια ότι το ψυγείο σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή

Παρατηρείτε διακριτικά σημάδια ότι το ψυγείο σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή;

Ένα ψυγείο είναι μια απαραίτητη συσκευή κανένας ιδιοκτήτης σπιτιού δεν μπορεί να διαχειριστεί χωρίς. Διατηρεί φρέσκα τα τρόφιμά σας και αποτρέπει τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο κατάστημα, καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε για εβδομάδες.

Σίγουρα, είναι μια επένδυση που δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε γιατί κάνει τη ζωή άνετη. Ωστόσο, ακόμη και ένα μικρό πρόβλημα με τη συσκευή μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να επιδεινωθεί και να οδηγήσει σε ακριβές επισκευές ή ακόμα και αντικατάσταση. Είναι λογικό να παρακολουθείτε τα ενδεικτικά σημάδια και να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευής για να ελέγξει το ψυγείο σας νωρίτερα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν είναι ήσσονος σημασίας και απαιτούν ελάχιστη δουλειά. Εδώ είναι διακριτικά σημάδια ότι το ψυγείο σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή.

ανοιχτό ψυγείο

Δεν κάνει αρκετά κρύο

Αυτό είναι άβολο γιατί ένα ψυγείο προορίζεται να είναι κρύο. Αν δεν νιώθετε ψύχρα όταν ανοίγετε το ψυγείο σας, κάτι δεν πάει καλά.

Σημάδια όπως η απόψυξη των τροφίμων στην κατάψυξη και η αίσθηση του βουτύρου μαλακό στην αφή είναι επίσης ενδείξεις προβλήματος. Σημαίνει ότι η συσκευή δεν διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές, από το φαγητό να γίνει ταγγό έως αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας με συνέπεια. Πάρτε αυτά τα σημάδια στα σοβαρά και καλέστε έναν επαγγελματία το συντομότερο δυνατό.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού χρονοτριβούν και αφήνουν τα πράγματα στην τύχη, για να αντιμετωπίσουν αργότερα τεράστια έξοδα.

Υπερβολική συμπύκνωση

Λίγη συμπύκνωση δεν είναι συνήθως πρόβλημα, αλλά η περίσσευσή της δικαιολογεί έναν επαγγελματικό έλεγχο για το ψυγείο σας. Εάν παρατηρήσετε συμπύκνωση στο φαγητό σας, το ψυγείο σας μπορεί να μην ψύχεται όπως θα έπρεπε.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι μικρό, όπως η ανάγκη αντικατάστασης της ελαστικής τσιμούχας. Μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές και σκισίματα με την πάροδο του χρόνου και αυτά προκαλούν διαρροή κρύου αέρα ακόμα και όταν η πόρτα είναι κλειστή.

Από την άλλη, θα μπορούσε να υπάρχει ένα σημαντικό, όπως ένα θέμα με τους μηχανικούς. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, αφήστε έναν ειδικό να το χειριστεί.

Αν και μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε DIY για να αντικαταστήσετε τη σφραγίδα, μπορεί να αποτύχετε να την εγκαταστήσετε σωστά. Είναι λογικό να καλέσετε έναν επαγγελματία επισκευής.

Συμπύκνωση στα αυγά στο ψυγείο

Συσσώρευση πάγου στην κατάψυξη

Αν και ο καταψύκτης πρέπει να είναι πολύ κρύος, η συσσώρευση πάγου είναι σημάδι επικείμενου προβλήματος. Υποδεικνύει ότι το ψυγείο σας δυσκολεύεται με τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Θα πρέπει να ξεπαγώσετε τα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα στην κατάψυξη για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν και μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ανησυχία αφήνοντας την πόρτα του καταψύκτη ανοιχτή για να την ξεπαγώσετε, η διαδικασία μπορεί να είναι ακατάστατη και άβολη.

Επιπλέον, μπορεί να καθυστερήσει το μαγείρεμα καθώς πρέπει να περιμένετε να ξεπαγώσουν τα συστατικά του φαγητού πριν τα χρησιμοποιήσετε. Είναι καλύτερα να καλέσετε αμέσως έναν ειδικό επισκευής και να βρείτε μια μόνιμη λύση για το πρόβλημα.

Το φαγητό χαλάει πριν τις ημερομηνίες λήξης

Ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε είναι η αλλοίωση των τροφίμων πριν από την ημερομηνία λήξης τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας του ψυγείου σας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι στην περιοχή από 37 έως 41 μοίρες. Εάν τίποτα δεν πάει καλά με το εύρος θερμοκρασίας, ελέγξτε τα στεγανοποιητικά της πόρτας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτά. Μερικές φορές, μπορεί να μην αισθάνεστε τις αλλαγές στη θερμοκρασία, αλλά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμη και μια μικρή πτώση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των τροφίμων και να οδηγήσει σε δαπανηρή σπατάλη. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα καλώντας έναν ειδικό υπηρεσία επισκευής ψυγείου το νωρίτερο.

Θυμηθείτε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του φαγητού εάν ταγγίσει στο ψυγείο. Κάτι μπορεί να πάει στραβά αν πετάτε τρόφιμα που δεν έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης, ακόμα κι αν το ψυγείο σας είναι αρκετά δροσερό.

Χαλασμένα τρόφιμα στο ψυγείο

Δυνατές ήχοι

Ένα ψυγείο που λειτουργεί συνήθως κάνει έναν απαλό ήχο. Μπορεί να ακούσετε έναν δυνατότερο ήχο εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από το καθορισμένο επίπεδο.

Ο συμπιεστής ξεκινά για να το ρυθμίσει. Ενώ μπορεί να συμβαίνει από καιρό σε καιρό, προσέξτε τους συνεχείς ήχους του συμπιεστή που ανάβει και σβήνει.

Ομοίως, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα εάν το συνεχές βουητό είναι αρκετά δυνατό για να το παρατηρήσετε. Οι ήχοι βουητού και συριγμού είναι επίσης ενδείξεις που απαιτούν προσοχή.

Ένας επαγγελματίας μπορεί να βρει τον λόγο για αυτούς τους περίεργους ήχους και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις επισκευής του ψυγείου.

Το μοτέρ αισθάνεται ζεστό

Ο κινητήρας του ψυγείου σας μπορεί να ζεσταθεί ενώ λειτουργεί. Αλλά προειδοποιήστε εάν αισθάνεται ζεστό. Μπορείτε να το ελέγξετε αγγίζοντας το πίσω μέρος του ψυγείου. Καλέστε έναν επαγγελματία εάν αισθάνεστε υπερβολική ζέστη.

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ακόμα κι αν το εσωτερικό του ψυγείου είναι αρκετά δροσερό. Ένας ζεστός κινητήρας υποδεικνύει ότι εργάζεται υπερωρίες για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Πιθανότατα θα δείτε ένα άλμα στους λογαριασμούς ενέργειας σας σε αυτό το σημείο. Ακόμη χειρότερα, το ψυγείο σας μπορεί να κοντεύει να χαλάσει.

Πάρτε αυτό το ζώδιο στα σοβαρά και ζητήστε βοήθεια το νωρίτερο για να αποφύγετε να ξοδέψετε μια περιουσία για επισκευές ή ακόμα και αντικατάσταση της συσκευής.

κινητήρας ψυγείου

Νερό λακκούβες στο πάτωμα

Ένα από τα σημάδια ότι το ψυγείο σας μπορεί να χρειάζεται επισκευή είναι αν παρατηρήσετε λακκούβες νερού στο πάτωμα κάτω και γύρω από το ψυγείο. Πρέπει να καλέσετε αμέσως μια εταιρεία επισκευής.

Συνήθως συμβαίνει όταν συσσωρεύεται πάγος στο πίσω μέρος του ψυγείου. Η διαρροή μπορεί να έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις, όπως π.χ δομικές ζημιές στην περιουσία σας.

Πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα νωρίτερα από αργότερα για να γλιτώσετε δαπανηρές επισκευές και μόνιμες ζημιές στα δάπεδα και τα θεμέλιά σας. Οι διαρροές μπορεί να περάσουν απαρατήρητες εάν δεν είναι αρκετά κακές ώστε να προκαλέσουν διαρροή.

Πρέπει όμως να τα ελέγξετε μετακινώντας το ψυγείο για να ελέγξετε για πιθανές διαρροές. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, τόσο καλύτερα.

Οι έγκαιρες επισκευές μπορούν να αποτρέψουν μεγάλα προβλήματα στη γραμμή. Μπορείτε μακροπρόθεσμα να εξοικονομήσετε κόστος επισκευής και λογαριασμούς ρεύματος. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τη σπατάλη τροφίμων που μπορεί γρήγορα να συσσωρευτεί στους λογαριασμούς παντοπωλείου.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τα σημάδια που μπορεί να χρειάζεται επισκευή το ψυγείο σας

Το πιο σημαντικό, η τακτική συντήρηση και οι έγκαιρες επισκευές μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Την επόμενη φορά που θα εντοπίσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια, μη διστάσετε να καλέσετε έναν επαγγελματία το νωρίτερο. Αναζητήστε έναν ειδικό στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για την αντιμετώπιση όλων των ειδών ζητημάτων.

Schreibe einen Kommentar