Λαχανικά σε έναν κήπο Shaker

4
Λαχανικά σε έναν κήπο Shaker

Τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker καλλιεργούνταν κυρίως για να θρέψουν τις οικογένειες σε κάθε χωριό. Καλλιεργήθηκαν αυστηρά σύμφωνα με τις ανάγκες των φυτών, συμπεριλαμβανομένης της εποχής κατά την οποία το φυτό σχεδιάστηκε να αναπτυχθεί. Μια δευτερεύουσα εστίαση ήταν για τους σπόρους.

Οι σπόροι χρησιμοποιήθηκαν για να ξεκινήσουν τον κήπο του επόμενου έτους και για να παρέχουν σπόρους για τις επιχειρήσεις τους Shaker Seed. Παρόλο που πουλούσαν συχνά τους σπόρους τους από τα τέλη του 1700, η ​​εμπορική επιχείρηση ξεκίνησε το 1800.

Για να παράγουν ποιοτικούς σπόρους, τόσο για τους δικούς τους κήπους όσο και για τις πωλήσεις τους, τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker έπρεπε να είναι τα καλύτερα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καλλιεργηθούν. Για την παραγωγή κορυφαίας ποιότητας, οι κήποι συντηρήθηκαν σχολαστικά.

Για να ξέρετε: Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. αν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά, μπορεί να κάνω μια μικρή προμήθεια, αλλά δεν επηρεάζει την τιμή που πληρώνετε!

λαχανικά σε έναν κήπο σέικερ

Καλλιέργεια σπόρων για λαχανικά σε έναν κήπο σέικερ

Παρόλο που ορισμένοι σπόροι, όπως το σκουός και τα ριζικά λαχανικά σπάρθηκαν απευθείας, πολλά από τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker ξεκίνησαν είτε ζεστό ή κρύο πλαίσιο. Ένα ζεστό πλαίσιο τοποθετείται συνήθως πάνω από ένα «λάκκο» που είναι γεμάτο με φρέσκια κοπριά και καλύπτεται πολύ με άχυρο. Η φρέσκια κοπριά δημιουργεί θερμότητα και μεταξύ αυτής και της ηλιακής θέρμανσης που παρέχεται από το γυάλινο κάλυμμα, τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν εκτός από τον πιο κρύο χειμώνα.

Ένα κρύο πλαίσιο, από την άλλη πλευρά, είναι ένα περίβλημα που καλύπτεται από γυαλί, αλλά τοποθετείται απευθείας στο έδαφος, αντί πάνω από ένα λάκκο. Έχω κρύο σκελετό, αλλά έχω επενδύσει το κάτω μέρος με πλακόστρωτα μπλοκ. Πάνω από αυτό τοποθέτησα ένα χαλάκι θερμότητας. Μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα που χρησιμοποίησα ως κάλυμμα για να εξαερώσω τυχόν συσσωρευμένη θερμότητα και, αν χρειαστεί, μπορώ να καλύψω ολόκληρο το αντικείμενο με μουσαμά κατά τις ακραίες κρύες μέρες.

Μια πτυχή που οι Shaker απέφευγαν για τους κήπους τους ήταν το σάπιασμα. Τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker περιβάλλονταν μόνο από καλά ξεχορταρισμένο χώμα – δεν χρησιμοποιήθηκε άχυρο, εφημερίδα ή άλλες μορφές σάπιαστρας για να συγκρατηθεί η παραγωγή ζιζανίων. Η απάντησή τους στους γάμους ήταν συνεχής σκαπάνη.

Στους σημερινούς κήπους, πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε σάπια φύλλα ως φράγμα ζιζανίων. Αν και δεν είναι απαραίτητα τόσο «τακτοποιημένο» σε εμφάνιση για ένα Shaker, δεν έχουμε επίσης έναν στρατό από κηπουρούς οπλισμένους με τσάπες για να κρατήσουν έξω αυτά τα ζιζάνια.

The Vegetables in a Shaker Garden

Κυρίως, τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker ήταν αυτά που παρείχαν το φαγητό που τους άρεσε να τρώνε, καθώς και πράγματα που θα συντηρούσαν καλά για τα χειμωνιάτικα γεύματα. Μερικοί καλλιεργήθηκαν κυρίως για σπόρους και μπορεί να τους απολάμβαναν ή όχι την ώρα του φαγητού.

Πολλά από τα λαχανικά που καλλιεργούσαν και έτρωγαν ήταν πράγματα που θα φύτρωναν στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Οι καλλιέργειες φυτεύονταν ανάλογα με την εποχή. Η άνοιξη θα έβρισκε πολλά μαρούλια και χόρτα ανάμεσα σε μερικά από τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker, όπου φυτεύονται χειμωνιάτικα σκουός, λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο το φθινόπωρο.

Στο τροποποιημένο μας Shaker Garden, ενδέχεται να μην καλλιεργούμε πράγματα όπως π.χ Διπλό Πιπερόχορτο ή Vegetable Oyster (άλλο όνομα για το Salsify), αλλά μπορούμε ακόμα να καλλιεργήσουμε πολλά από τα πράγματα που μεγάλωσαν οι Shakers.

Φασόλια

Τα φασόλια ήταν ένα βασικό προϊόν όταν επρόκειτο για τα λαχανικά σε έναν κήπο Shaker. Είναι ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή καλλιέργεια, συνήθως φυτεύονται μετά τον τελευταίο παγετό και το έδαφος έχει θερμανθεί τουλάχιστον στους 60 βαθμούς. Χρειάζονται γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να παράγουν καλά. Τα φασόλια διατίθενται σε δύο τύπους – θάμνο και κοντάρι. Τα φασόλια απαιτούν στήριξη από πέργκολα και ορισμένες ποικιλίες μπορούν να αναπτυχθούν έως και 8 πόδια ή περισσότερο. Τα φασόλια φυτεύονται καλύτερα κατευθείαν στον κήπο. Φυτέψτε τους σπόρους των φασολιών σας σε απόσταση τουλάχιστον 8″ μεταξύ τους. Τα φασόλια Μπους είναι έτοιμα για συλλογή σε περίπου 48 έως 60 ημέρες. Ορισμένες ποικιλίες φασολιών απαιτούν 50 έως 70 ημέρες.

Τα φασόλια μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, ασπρισμένα και κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κονσερβοποίησης υπό πίεση.

Μπρόκολο

Ο καιρός μας είναι πολύ ζεστός για το μπρόκολο, που σημαίνει ότι εδώ στις χώρες του Κόλπου φυτεύεται συνήθως το φθινόπωρο. Σε ψυχρότερα κλίματα, μπορεί να καλλιεργηθεί την άνοιξη και να συγκομιστεί πριν το καλοκαίρι γίνει πολύ ζεστό. Εάν ξεκινήσετε από σπόρους, σπείρτε τους τουλάχιστον 4 έως 6 εβδομάδες πριν τη μεταφύτευση στον κήπο (αυτό λειτουργεί είτε βρίσκεστε σε ψυχρό είτε σε ζεστό κλίμα). Το μπρόκολο προτιμά το πλούσιο, γόνιμο έδαφος που είναι καλά στραγγιζόμενο. Τοποθετήστε τα φυτά σε απόσταση τουλάχιστον 12 έως 24” μεταξύ τους. Η στενότερη απόσταση θα έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες κεφαλές. Το μπρόκολο είναι συνήθως έτοιμο να κοπεί σε περίπου 100 έως 150 ημέρες εάν έχει ξεκινήσει από σπόρους – 55 έως 80 ημέρες εάν αναπτύσσεται από μεταμοσχεύσεις.

Το μπρόκολο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, ή ασπρισμένο και κατεψυγμένο.

λαχανικά σε έναν κήπο σέικερ

Λάχανο

Το λάχανο έχει σχεδόν τις ίδιες απαιτήσεις με το μπρόκολο όσον αφορά το έδαφος και τον χρόνο συγκομιδής. Ωστόσο, για να παραχθούν αυτά τα παρθένα λευκά κεφάλια, ορισμένα είδη λάχανου πρέπει να «ασπρίσουν». Αυτό γίνεται όταν η κεφαλή του λάχανου είναι σφιχτή και έχει περίπου το μέγεθος ενός softball ή λίγο μεγαλύτερη. Για να ζεματίσετε το λάχανο, τραβήξτε απαλά μαζί τα εσωτερικά φύλλα και τυλίξτε τα γύρω από το κεφάλι. Τραβήξτε τα εξωτερικά φύλλα μαζί και δέστε χαλαρά με λάστιχο ή σπάγκο. Χρησιμοποιήστε έναν χαλαρό κόμπο για να μπορείτε να ελέγξετε την πρόοδο των φυτών. Το λάχανο μπορεί να συγκομιστεί σε 80 έως 180 ημέρες εάν ξεκινήσει από σπόρο, 75 έως 105 ημέρες εάν μεταφυτευτεί.

Το λάχανο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, ή ασπρισμένο και κατεψυγμένο. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε συνταγές τουρσί που έχουν σχεδιαστεί για κονσερβοποίηση, όπως το Chow Chow.

καρότα

Τα καρότα σπέρνονται απευθείας στον κήπο, σε σειρές που απέχουν τουλάχιστον 1 έως 2 πόδια μεταξύ τους. Τα σπείρετε όχι περισσότερο από 1/2” βάθος. Μόλις σηκωθούν και έχουν ύψος τουλάχιστον 4″, πρέπει να αραιωθούν σε απόσταση 2″. Για να αποφύγετε την αραίωση, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε α σποροταινία. Τα καρότα θέλουν χώμα χαλαρό, αμμώδες, υγιές, με σταθερή, αλλά όχι στάσιμη υγρασία. Μπορούν να συλλεχθούν σε μέγεθος δακτύλου, περίπου 70 έως 80 ημέρες. Όσο πιο μικρό είναι το καρότο, τόσο πιο νόστιμο και πιο γλυκό είναι.

Τα καρότα μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, ασπρισμένα και κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κονσερβοποίησης υπό πίεση.

Σέλινο

Το σέλινο χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναπτυχθεί – περίπου 130 έως 140 ημέρες από τον σπόρο μέχρι τη συγκομιδή. Πολλοί κηπουροί γίνονται ανυπόμονοι, οπότε αν το καλλιεργήσουν καθόλου, συνήθως ξεκινούν από μεταμοσχεύσεις. Εάν προσπαθήσετε να ξεκινήσετε τους σπόρους, να ξέρετε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 8 έως 10 εβδομάδες για να μπορέσετε να τους μεταφυτεύσετε. Για να ξεκινήσετε από τους σπόρους, βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι χαλαρό. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του χώματος βάθους περίπου 2″. Βάλτε δύο με τρεις σπόρους στην τρύπα, αλλά ΜΗΝ καλύψετε με χώμα! Ο σπόρος του σέλινου χρειάζεται το φως του ήλιου για να αναπτυχθεί. Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι μίστερ ή σπρέι, διατηρήστε το χώμα υγρό. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και ψεκάστε όσο χρειάζεται. Μεταφυτέψτε το σέλινο όταν το έδαφος είναι τουλάχιστον 50 μοίρες. Αφήστε τα σε απόσταση 12″ μεταξύ τους.

Το σέλινο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, ή κομμένο σε φέτες και κατεψυγμένο.

λαχανικά σε έναν κήπο σέικερ

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι επικονιάζεται από τον άνεμο, επομένως για να μπορέσουν οι μίσχοι να παράγουν στάχυα, χρειάζεστε τουλάχιστον 3 έως 5 σειρές που είναι τουλάχιστον 5 πόδια για να δημιουργήσετε αρκετά μεγάλα στάχυα. Κάποιο καλαμπόκι παράγει μόνο 1 έως 3 στάχυα ανά μίσχο, οπότε αν ψάχνετε για μεγαλύτερη συγκομιδή καλαμποκιού, όσο περισσότερο φυτεύετε τόσο περισσότερο θα πάρετε. Το καλαμπόκι είναι ένα λαχανικό ζεστού καιρού και πολύ ευαίσθητο στον παγετό. Φυτέψτε το καλαμπόκι σας όταν το έδαφος είναι πάνω από 50 βαθμούς και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 60 βαθμούς και πάνω. Φυτέψτε σπόρους καλαμποκιού σε απόσταση 4″ και στη συνέχεια αραιώστε σε 1″ σε σειρές με απόσταση τουλάχιστον 2″ μεταξύ τους. Το καλαμπόκι τρέφεται πολύ με άζωτο, οπότε φροντίστε να προσθέσετε οργανικό ή φυσικό λίπασμα στα φυτά. Το καλαμπόκι μπορεί να συλλεχθεί περίπου 3 εβδομάδες μετά την εμφάνιση των φούντων.

Το καλαμπόκι μπορεί να καταναλωθεί πάνω ή έξω από το στάχυ, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κονσερβοποίησης υπό πίεση.

αγγούρια

Τα αγγούρια απαιτούν πλήρη ήλιο με τουλάχιστον 8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Τους αρέσει το καλό γλέντι, γι‘ αυτό ενσωματώστε έτοιμο κομπόστ στη σειρά πριν το φυτέψετε. Φυτέψτε τους σπόρους σας σε απόσταση 24″ έως 36″ μεταξύ τους. Εάν χρησιμοποιείτε μια ποικιλία αναρρίχησης, φροντίστε να παρέχετε στα αγγούρια σας μια στιβαρή πέργκολα. Διατηρήστε το χώμα σας συνεχώς υγρό, αλλά όχι υγρό. Τα αγγούρια είναι ευαίσθητα στη σήψη, οπότε βεβαιωθείτε ότι το χώμα σας είναι καλά στραγγισμένο. Η φύτευση σε λόφους βοηθά στο να αποτραπεί η στασιμότητα του νερού σε έντονες βροχοπτώσεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκομιδή των αγγουριών σας όταν έχουν μήκος 4″ έως 6″. Τα μεγαλύτερα αγγούρια μπορεί να γίνουν πικρά και σκληρά, γι‘ αυτό μαζέψτε τα πριν μακρύνουν.

Τα αγγούρια μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή να συντηρηθούν κάνοντας τουρσί ή τουρσί.

Μαρούλι (και άλλα πράσινα)

Το μαρούλι μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί από σπόρους σε μικρούς χώρους, δοχεία ή σειρές. Τα πράσινα λατρεύουν ένα γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο (αλλά υγρό) έδαφος. Φυτέψτε σπόρους για το κεφάλι μαρουλιού σε απόσταση 12″ έως 18″ – οι σπόροι μαρουλιού φύλλων μπορούν να πασπαλιστούν κατά μήκος της σειράς και να αραιωθούν, εάν χρειάζεται – και να καλυφθούν ελαφρά με χώμα. Διατηρήστε το έδαφος υγρό, χωρίς υπερβολικό πότισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Συγκομίστε το μαρούλι σας από 30 έως 70 ημέρες μετά τη φύτευση, ανάλογα με το μέγεθος του μαρουλιού που φυτεύετε.

Το μαρούλι καταναλώνεται κυρίως φρέσκο.

λαχανικά σε έναν κήπο σέικερ

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι φυτό με ζεστό έως ζεστό καιρό. Φυτέψτε τα έξω μετά τον τελευταίο παγετό, σε απόσταση περίπου 12″ έως 24″ μεταξύ τους. Ορισμένες ποικιλίες μπορεί να απαιτούν ποντάρισμα, λόγω του βαριού καρπού. Φυτέψτε τα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη σε μέρος που να δέχεται πλήρη ήλιο. Οι πιπεριές χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα περισσότερα φυτά για να ωριμάσουν – περίπου 60 έως 90 ημέρες. Κατά τη συγκομιδή, χρησιμοποιήστε ένα γερό ψαλίδι κηπουρικής ή ένα μαχαίρι για να αποφύγετε τη ζημιά στο κοτσάνι.

Οι πιπεριές μπορούν να καταναλωθούν φρέσκες, σε τηγανητές πατάτες ή κομμένες στη μέση και κατεψυγμένες.

Σκουός

Το σκουός παράγει καλύτερα στη ζεστασιά της άνοιξης, αλλά όχι τόσο καλά το ζεστό καλοκαίρι. Φυτέψτε σπόρους κολοκυθιού σε απόσταση τουλάχιστον 36″ σε γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Συγκομίστε το σκουός όταν έχει μήκος 3” έως 6”.

Το σκουός μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, στον ατμό και σε κατσαρόλα. Το σκουός είναι καλύτερο όταν είναι ασπρισμένο και κατεψυγμένο, αν και μπορεί να συντηρηθεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κονσερβοποίησης υπό πίεση.

Ντομάτες

Οι ντομάτες μπορούν να καλλιεργηθούν στο έδαφος, σε υπερυψωμένα κρεβάτια ή σε δοχεία, αλλά οι περισσότερες ποικιλίες απαιτούν ποντάρισμα. Φυτέψτε τις ντομάτες σε απόσταση 24″ έως 36″ σε γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Οι ντομάτες απαιτούσαν 6 έως 8 ώρες ήλιο την ημέρα, αλλά μπορεί να χρειαστούν λίγη σκιά κατά τη διάρκεια της υπερβολικής ζέστης του καλοκαιριού. Ανάλογα με την ποικιλία, η συγκομιδή της ντομάτας μπορεί να διαρκέσει από 60 έως 100 ημέρες. Για καλύτερη συγκομιδή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τον βασιλικό ως σύντροφο που φυτεύεται ανάμεσα σε κάθε φυτό ντομάτας.

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο ευέλικτα λαχανικά. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, κατεψυγμένα, να γίνουν σάλτσες ή να διατηρηθούν με πολλούς τρόπους, όπως σάλτσα, ολόκληρα ή κομμένα σε κύβους, και γευστικά, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιούν τη μέθοδο κονσερβοποίησης με υδατόλουτρο.

Γογγύλια

Τα γογγύλια είναι βασικά λαχανικά σε έναν κήπο Shaker. Είναι καλλιέργειες με δροσερό καιρό και μπορούν να φυτευτούν από σπόρους σε καλά στραγγιζόμενο, χαλαρό έδαφος. Οι σπόροι μπορούν να φυτευτούν 1/2″ βάθος, 1″ χώρια (αραιωθούν μόλις είναι περίπου 4″ ύψος) σε σειρές με απόσταση 12″ έως 18″ – ή – οι σπόροι μπορούν να διασκορπιστούν σε ένα προετοιμασμένο κρεβάτι και να αραιωθούν σε 4″ έως 6 „χωρίς. Συγκομίστε το πράσινο όταν είναι ακόμα μικρό κόβοντάς το τουλάχιστον 1/2“ ίντσα από τη βάση. Τα γογγύλια μπορούν να συγκομιστούν όταν είναι μικρά, καθώς έχουν καλύτερη γεύση από τους μεγαλύτερους βολβούς.

Τα γογγύλια χρησιμοποιούνται συνήθως σε σούπες και μαγειρευτά και μπορούν να συντηρηθούν με τη μέθοδο της κονσερβοποίησης υπό πίεση.

πού θα βρείτε σπόρους για έναν κήπο με σέικερ

Πού να βρείτε σπόρους για τον κήπο σας

Έχω μια λίστα με αγαπημένα μέρη όπου ψωνίζω σπόρους. Εδώ είναι η σύντομη λίστα. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις εταιρείες, επισκεφθείτε με στο Όταν πρέπει να παραγγείλετε σπόρους, αλλά δεν γνωρίζετε τις καλύτερες εταιρείες.

Eden Brothers

Mary’s Heirloom Seeds

Σπόροι για Γενιές

Baker Creek Heirloom Seeds

Τα λαχανικά δεν ήταν το μόνο πράγμα που μεγάλωσαν οι Shakers. Τα βότανα ήταν πρωταρχική εστίαση για πολλούς λόγους. Μάθετε περισσότερα για το Herbs in the Shaker Garden – έρχεται στη συνέχεια!

Χάσατε την πρώτη ανάρτηση στο Shaker Gardens; Δεν υπάρχει πρόβλημα – είναι ακριβώς εδώ!

The Shaker Gardens

Θέλετε έναν νόστιμο τρόπο προετοιμασίας καρότων; Σας περιμένει μια συνταγή με μαριναρισμένα καρότα Πόρος μόνο για συνδρομητές σελίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη συνταγή και πολλά άλλα που προσφέρονται μόνο στους Συνδρομητές!


Η Julie Murphree είναι blogger, αρθρογράφος εφημερίδων και ομιλήτρια για όλα τα θέματα «Living a Simple Life on the Farm». Είναι συγγραφέας του βιβλίου \\\’The Farm Wife – Living a Simple Life on the Farm. Αυτή και ο σύζυγός της έχουν 60 στρέμματα στη ΒΔ Λουιζιάνα όπου εργάζονται ενεργά για να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα.

Schreibe einen Kommentar