Καλλιέργεια Τομάτας | Φροντίδα στη μέση της σεζόν με τον Craig LeHoullier

3
Καλλιέργεια Τομάτας |  Φροντίδα στη μέση της σεζόν με τον Craig LeHoullier

Είναι ασφαλές να πούμε ότι τα μέσα Ιουνίου είναι κάπως η φάση του «μήνα του μέλιτος» της κηπουρικής. Τα τελευταία κρυολογήματα είναι πίσω μας. Τα φυτά στα τοπία μας είναι άφθονα σε φύλλωμα. Πολλοί από εμάς μόλις αρχίσαμε να μαζεύουμε τους πρώτους καρπούς των καλλιεργειών θερμής εποχής ή, τουλάχιστον, παρακολουθούμε την ανάπτυξη των φρούτων προσδοκώντας με ανυπομονησία την πρώτη ώριμη γεύση από τους κήπους μας. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς που τα ζητήματα παρασίτων και ασθενειών δεν μας έχουν αφήσει να νιώθουμε απογοητευμένοι. Όσον αφορά την καλλιέργεια ντομάτας, είναι αυτό που κάνουμε τώρα – αυτή η κρίσιμη φροντίδα στη μέση της σεζόν – που θα κρατήσει τα φυτά μας να αναπτύσσονται δυνατά στις πιο δύσκολες εποχές.

Όποιος έχει κηπουρέψει μια ή δύο σεζόν ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στον ορίζοντα, ιδιαίτερα για τα φυτά ντομάτας που είναι επιρρεπή σε προβλήματα.

Λατρεύω να καλλιεργώ ντομάτες. Ο κήπος μου είναι συνήθως γεμάτος με αυτά, και αυτή η εποχή δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν έχω λιγότερες από 45 απροσδιόριστες ποικιλίες στον χώρο του κήπου των 2.960 τετραγωνικών ποδιών μου. Έχω ήδη αντιμετωπίσει μερικά ζητήματα έκπληξη και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν περισσότερα. Έτσι ακριβώς πάει η κηπουρική.

φροντίδα ντομάτας στη μέση της σεζόν

Τα φυτά ντομάτας μπορούν να μεταβούν από γεμάτα και πλούσια σε γεμάτα προβλήματα με παράσιτα και ασθένειες φαινομενικά εν μία νυκτί. Αυτό το επεισόδιο περιλαμβάνει πολλή μεγάλη σοφία για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να διαχειριστείτε αυτό που έρχεται.

Τούτου λεχθέντος, μπορώ να ελέγξω τα προβλήματα ακολουθώντας ορισμένες καλές πρακτικές φροντίδας ντομάτας. Θέλω να βεβαιωθώ ότι είστε εξοπλισμένοι και με αυτά, ώστε να βιώσετε περισσότερη ευχαρίστηση και λιγότερη απογοήτευση από τον κήπο σας. Γι‘ αυτό χρησιμοποιώ αυτήν την εβδομάδα για να μοιραστώ μια παρουσίαση στο encore ενός από τα πρώτα επεισόδια του podcast. Ο φίλος μου και ειδικός σε όλα τα πράγματα ντομάτα, Craig LeHoullierκαι μοιράστηκα μια συζήτηση σχετικά με τη φροντίδα και την αντιμετώπιση προβλημάτων στη μέση της σεζόν.

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε λίγο τις προκλήσεις που έρχονται καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.:

  • Ποιες ασθένειες είναι πιο συχνές και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.
  • Πώς να παρακολουθείτε και να αντιμετωπίζετε τα πιο κοινά παράσιτα της τομάτας.
  • Τι να κάνετε όταν τα φυτά αρχίζουν να ξεπερνούν την υποστήριξή τους.

Αυτή είναι απλώς μια γεύση από τον πλούτο γνώσεων που βρέθηκε σε αυτό το επεισόδιο encore. Ακόμα κι αν το πιάσατε αυτό την πρώτη φορά, αυτό είναι μια καταπληκτική ανανέωση. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Σύνδεσμοι & Πόροι

Επεισόδιο 005: What’s Wrong With My Tomato; Mid-Season Care With Craig LeHoullier (πρωτότυπο επεισόδιο με σημειώσεις και συνδέσμους για πρόσθετες αναφορές)

Επεισόδιο 148: Gardening in Straw Bales: An Easy & Inexpensive Solution to Make Growing Food More Accessible for All

joegardenerTV YouTube: Πώς να φτιάξετε το απόλυτο κλουβί με ντομάτα

joegardener Online Academy Τρία δημοφιλή διαδικτυακά μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Academy: Master Pests, Diseases and Weeds – Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

Epic Tomatoes; Πώς να επιλέξετε και να καλλιεργήσετε τις καλύτερες ποικιλίες όλων των εποχών, από τον Craig LeHoullier

joegardener Online Academy – Χορηγός επεισοδίου Podcast και Brand Partner του joegardener.com

Schreibe einen Kommentar