Κακοποίηση διαδηλωτών και ψευδείς ισοδυναμίες

3
Κακοποίηση διαδηλωτών και ψευδείς ισοδυναμίες

Οι εχθροί της δημοκρατίας φοβούνται τους διαδηλωτές και βρίσκουν τρόπους να τους κακολογήσουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι υποστηρικτές τους στα συντηρητικά μέσα πουλούν το μεγάλο ψέμα, αψηφούν τα επιστημονικά μέτρα για την καταπολέμηση του Covid και αντιστέκονται στη δράση για το κλίμα. Προσπάθησαν επίσης να εξισώσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές με τους εξεγερμένους του 1/6. Αυτός ο τύπος ψευδούς ισοδυναμίας έχει γίνει το στήριγμα των Ρεπουμπλικανών πολιτικών και των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης. Αν και μπορεί να δαιμονοποιούν τους διαδηλωτές, η ιστορική ιστορία της Αμερικής αποκαλύπτει ότι η διαμαρτυρία υπήρξε καταλύτης για πρωτοποριακή πρόοδο. Μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Αμερικής γεννήθηκαν από διαμαρτυρία. Το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών οδήγησε στην 19η τροπολογία που εγγυάται το δικαίωμα ψήφου των γυναικών και το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα οδήγησε στην ψήφιση του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων. Όπως απέδειξε η Ρόζα Παρκς, η διαμαρτυρία δεν σημαίνει πάντα να βγαίνεις στους δρόμους ομαδικά, μερικές φορές μια μοναχική ψυχή μπορεί να πετύχει να κάνει κύματα που γίνονται αισθητά σε όλο τον κόσμο. Η Παρκς είχε το θάρρος να πάρει θέση και οι ενέργειές της έγιναν φάρος φωτός για εκατομμύρια ανθρώπους σε γενιές.

Η στάση ενάντια στην αδικία είναι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι καλής θέλησης. Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τον πρώην πρόεδρο και να ζητήσει δράση για το κλίμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια ποικιλία ανθρώπων έχουν συγχωνευτεί στο κίνημα για το κλίμα. Οι διαδηλώσεις βοήθησαν να σκοτωθεί το ορυχείο άμμου πίσσας Frontier, το Energy East Pipeline και το Keystone XL. Οι διαδηλώσεις των Black Lives Matter στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στον ρατσισμό και την αστυνομική βία και προκάλεσαν μια σειρά αλλαγών. Πέρυσι, η δύναμη της διαμαρτυρίας κορυφώθηκε με την απομάκρυνση ενός προέδρου του οποίου η λιτανεία των διαβόητων πλέον κακοπραξιών περιελάμβανε το να αποκαλεί τους ειρηνικούς διαδηλωτές τρομοκράτες.

Λίγο μετά την ήττα του πρώην προέδρου στις εκλογές, έγινε φανερό ότι προσπαθούσε να κάνει πραξικόπημα και στις 6 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε την εξέγερσή του, η οποία σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε 140 αστυνομικούς του Καπιτωλίου. Το 1/6 είναι μια μέρα που θα ζήσει σε κακή κατάσταση και η απειλή δεν έχει τελειώσει. Μπροστά σε μια συνεχιζόμενη έρευνα του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, ο πρώην πρόεδρος και αρκετοί ισχυροί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες συνεχίζουν να διαδίδουν ψέματα και να ράβουν διχασμό.

Οι Αμερικανοί έχουν λόγους να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο αυτό το δικαίωμα αφαιρείται στις Ρεπουμπλικανικές πολιτείες σε όλη τη χώρα. Ακόμη πιο κατάφωρο από την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας, τα δικαιώματα ψήφου υφίστανται επίσης επίθεση σε κρατικά κτίρια που ελέγχονται από το GOP. Οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να καταστείλουν το δικαίωμα ψήφου των πολιτών οδήγησαν τις εταιρείες να καταδικάσουν έντονα και τους Δημοκρατικούς να δημιουργήσουν νομοθεσία εκλογικής μεταρρύθμισης. Το GOP ψηφίζει νόμους για την καταστολή των ψηφοφόρων όχι μόνο για να εμποδίσει τους έγχρωμους να ψηφίσουν, αλλά για να διευκολύνει την επιβεβαίωση της αποτυχημένης αφήγησής τους. Αυτοί οι νόμοι διευκολύνουν τους ανθρώπους να κάνουν λάθη που θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ως υποστήριξη για ψευδείς ισχυρισμούς απάτης.

Όπως ο πρώην πρόεδρος, το GOP και τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τους αντιπάλους τους για αυτό που οι ίδιοι είναι ένοχοι. Το κάνουν αυτό για να λασπώσουν τα νερά και να κάνουν το τέχνασμα να κατηγορούν και τις δύο πλευρές. Τώρα σχεδιάζουν μια ψευδή ισοδυναμία μεταξύ της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου και μιας πρόσφατης καθιστικής διαμαρτυρίας για τα ορυκτά καύσιμα στο εσωτερικό του κτιρίου. Ένας συγκλονιστικός τίτλος του Fox News έγραφε: „Θυμίζει 6 Ιαν.: Συνελήφθησαν βίαιοι διαδηλωτές μετά από εισβολή στο Τμήμα Εσωτερικών, τραυματίζοντας αξιωματικούςΔεν υπάρχει καμία ισοδυναμία μεταξύ της διαμαρτυρίας για το κλίμα στην Ουάσιγκτον DC και του 1/6. Όπως το μεγάλο ψέμα της εκλογικής νοθείας, είναι άλλο ένα κομμάτι παραπληροφόρησης που έχει σχεδιαστεί για να χειραγωγήσει τους ευκολόπιστους. Ενώ οι εξεγερμένοι πρέπει να υβρίζονται από τους Αμερικανούς και να διώκονται από τα δικαστήρια, οι ειρηνικοί διαδηλωτές θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να βελτιώνουν τη δημοκρατία της Αμερικής.

Έτσι έμοιαζε η διαμαρτυρία για το κλίμα στην Ουάσιγκτον

Έτσι έμοιαζε η αρχή της εξέγερσης

Schreibe einen Kommentar