Ηλιακά Συστήματα Ζεστού Νερού – Ανοιχτός vs Κλειστός Βρόχος

1
Ηλιακά Συστήματα Ζεστού Νερού – Ανοιχτός vs Κλειστός Βρόχος

Η πλειονότητα των ηλιακών συστημάτων ζεστού νερού, Brisbane ταξινομούνται είτε ως ανοιχτού βρόχου είτε ως κλειστού βρόχου. Η πρωταρχική διάκριση δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Τα συστήματα κλειστού βρόχου αυξάνουν τη θερμοκρασία ενός μείγματος αντιψυκτικού νερού (νερό και γλυκόλη) που ανταλλάσσει τη θερμότητά του στο ζεστό νερό του σπιτιού. Ωστόσο, οι πλατφόρμες ανοιχτού βρόχου θερμαίνουν το νερό με το οποίο πραγματικά χρησιμοποιείτε Υπηρεσία ζεστού νερού αυθημερόν.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία παραμένει πάνω από το σημείο πήξης, μπορεί να είστε σε θέση να ξεφύγετε από τον λιγότερο περίπλοκο τύπο ανοιχτού βρόχου. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα κλειστού βρόχου.

Οι συλλέκτες παρτίδας είναι ο πιο κοινός τύπος ανοιχτού βρόχου

Ο συλλέκτης παρτίδας, ή ακόμα και η ενσωματωμένη συσκευή αποθήκευσης συλλέκτη, είναι ο πιο κοινός τύπος ανοιχτού βρόχου. Μέσα σε ένα καλυμμένο κουτί με δύο ή τρεις φορές υαλοπίνακες, προσαρτώνται σωληνώσεις μεγάλης διαμέτρου ή μία ή περισσότερες δεξαμενές συγκράτησης.

Οι συλλέκτες παρτίδας είναι συχνά υδραυλικοί στην παροχή νερού του σπιτιού και γεμίζουν τον θερμοσίφωνα με ζεστό νερό ή τον παρακάμπτουν όταν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως. Ένα μειονέκτημα του συλλέκτη παρτίδας είναι ότι χρησιμοποιείται συχνά ως δοχείο αποθήκευσης.

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως το ζεστό νερό οικιακής χρήσης, θα χάσετε τη θερμότητα που περιέχει.

Ένα σχήμα συλλέκτη επίπεδης πλάκας που ρέει νερό σε ένα καλυμμένο δοχείο αποθήκευσης είναι ένα ακόμη πιο παραγωγικό προϊόν ανοιχτού βρόχου. Το νερό περιέχεται σε μια σειρά από χαλκοσωλήνες που τοποθετούνται σε μια μαύρη πλάκα που απορροφά τη θερμότητα σε αυτά τα προστατευμένα και στιβαρά πάνελ.

Κυκλοφορητής που κινείται με ηλεκτρισμό χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα συστήματα, ωστόσο διατίθενται και φωτοβολταϊκές αντλίες.

Το σύστημα thermosiphon είναι ένα σύστημα ανοιχτού βρόχου που περιλαμβάνει έναν συλλέκτη και ένα δοχείο αποθήκευσης, αλλά χρησιμοποιεί μεταφορά για να μεταφέρει ζεστό νερό σε όλο το σύστημα. Η σκεπαστή δεξαμενή βρίσκεται συνήθως στην περιοχή της σοφίτας. Το νερό διοχετεύεται από τη δεξαμενή νερού της σοφίτας στο σύστημα ζεστού νερού του σπιτιού.

Ηλιακά συστήματα ζεστού νερού

Εάν ζείτε σε περιοχή όπου παγώνει σε τακτική βάση

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που παγώνει σε τακτική βάση, μπορεί να ρυθμιστεί οποιοσδήποτε τύπος συστήματος ανοιχτού βρόχου για την περιστροφή του ζεστού νερού από τη δεξαμενή αποθήκευσης στον συλλέκτη καθώς η θερμοκρασία πέφτει για να αποφευχθεί το πάγωμα. Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι επικίνδυνο γιατί θα μπορούσε να καταστρέψει τους υποδοχείς θερμής και ψυχρής θερμοκρασίας του συστήματος.

Επιπλέον, σπαταλά θερμότητα και καταναλώνει ακόμη και ηλεκτρική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι τύποι συστημάτων δεν είναι κατάλληλοι για πολλά κλίματα της Αυστραλίας.

Τα συστήματα κλειστού βρόχου είναι εγγενώς πιο περίπλοκα από τα συστήματα ανοιχτού βρόχου. Το θερμαινόμενο μείγμα αντιψυκτικού νερού στο σύστημα περνά μέσω ενός συλλέκτη και σε ένα πηνίο μέσα σε μια δεξαμενή νερού.

Το πηνίο θερμαίνει το οικιακό νερό μέσα στη δεξαμενή. Μόνο το αντίθετο συμβαίνει στο σύστημα οπής αποστράγγισης. Μέσα σε αυτό, θερμαινόμενο νερό ρέει στο δοχείο, μεταφέροντας τη ζεστασιά του στην οικιακή παροχή νερού του πηνίου.

Το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιεί συνήθως αποστειρωμένο νερό ή συνδυασμό νερού και γλυκόλης, σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο συλλέκτης να παρέχει πόσιμο νερό μόνο μετά τη λειτουργία του κυκλοφορητή. Το νερό αδειάζει στο δοχείο αποθήκευσης όταν ο κυκλοφορητής είναι απενεργοποιημένος.

Το στυλ είναι δημοφιλές σε ψυχρά κλίματα επειδή εμποδίζει το πάγωμα του συστήματος.

συμπέρασμα

Για τα περισσότερα ηλιακά συστήματα ζεστού νερού απαιτείται ένα καλά μονωμένο δοχείο αποθήκευσης. Τα ηλιακά δοχεία αποθήκευσης παρέχουν μια πρόσθετη έξοδο καθώς και μια εισαγωγή από και προς τον συλλέκτη.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προθερμαίνει το κανονικό νερό πριν φτάσει στον κανονικό θερμοσίφωνα σε συστήματα δύο δεξαμενών. Η πραγματική εφεδρική μονάδα θέρμανσης και η ηλιακή αποθήκευση συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο δοχείο σε συστήματα μιας δεξαμενής.

Schreibe einen Kommentar