Ερωτήσεις Εξάσκησης για Ζημιά Κέρδους για Ποσοτικές Τεχνικές του CLAT

0
Ερωτήσεις Εξάσκησης για Ζημιά Κέρδους για Ποσοτικές Τεχνικές του CLAT

Ερωτήσεις Εξάσκησης για Ζημιά Κέρδους για Ποσοτικές Τεχνικές του CLAT

  • Εάν η Trikuta Sales and Services σημείωσε AC σε Rs. 50000 και το πούλησε με έκπτωση 10%., ενώ, Το Shastri Sales and Services το σημείωσε σε Rs. X και το πούλησε στην ίδια Τιμή με το Trikuta αλλά με έκπτωση 20%, βρείτε την επισημασμένη Τιμή από Shastri Sales and Services;

  • Εάν ένας καταστηματάρχης αναμειγνύει 20 λίτρα λάδι Α που αγοράζεται σε Rs. 600 ανά λίτρο με 50 L Oil B που αγοράζονται σε Rs. 100 ανά λίτρο και πουλάει το μείγμα σε Rs. 300 το λίτρο, υπολογίστε το ποσοστό κέρδους ή ζημίας.

  • Ο Rahul αγόρασε ένα σκούτερ για Rs. 40000 και το πούλησε στη Sonu σε Rs. 45000. Την επόμενη κιόλας μέρα, ο Sonu πούλησε αυτό το σκούτερ στον Rashi στα 60000 Rs. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ του ποσοστού κέρδους που πήρε ο Ραχούλ και του ποσοστού κέρδους που θα είχε ο Ραχούλ αν το πουλούσε απευθείας στον Ράσι.

  • Σε ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης με σήμανση Rs. 180000, η ​​Myntra προσφέρει έκπτωση 20% και η Jabong προσφέρει έκπτωση 35%. Υπολογίστε τη διαφορά στην τιμή πώλησης.

  • 84 μπανάνες αγοράζονται για Rs. 240 και 36 μπανάνες πωλούνται για Rs. 180. Βρείτε το κέρδος/ζημία που προέκυψε, στις 9, δεκάδες μπανάνες.

  • Ο Α έδωσε Rs. 8000 προς Β και 6000 προς Γ για επένδυση. Εάν ο Β είχε ζημιά 10% και ο Γ κέρδισε 15%,, υπολογίστε το συνολικό κέρδος/ζημία.

  • Ένα φόρεμα αγοράστηκε στα Rs. 7000 και στη συνέχεια αγοράστηκαν αξεσουάρ για Rs. 3000. Εάν ολόκληρο το combo πωλείται σε Rs. 8500, υπολογίστε το ποσοστό απώλειας.

  • Ο Arushi αγόρασε μια κάμερα για Rs. 19000. Υπολογίστε το, κόστος, τιμή, για το, καταστηματάρχης, αν, ο καταστηματάρχης το πούλησε με κέρδος 25%.

  • Εάν οι εταιρείες εστίασης χρεώνουν ένα πιάτο @ Rs. 1500, που είναι 50% περισσότερο από το κόστος που πραγματοποιήθηκαν, υπολογίστε το κέρδος που αποκτήθηκε σε 500 πινακίδες.

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Το Κατάστημα Α σηματοδοτεί ένα προϊόν σε Rs. 500 και το κατάστημα Β σηματοδοτεί το ίδιο προϊόν σε Rs., 800. Αν το κατάστημα Β προσφέρει έκπτωση 40% και το πωλούν και τα δύο στην ίδια τιμή, υπολογίστε την έκπτωση που προσφέρει το κατάστημα Α.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

, , = Rs., 45000

Τιμή πώλησης σε Shastri Sales = X – (20/100)*X

45000 = X – (X/5)

45000 = 4Χ / 5

X = (45000* 5)/4

, = Rs. 56250

. = , 12000 + , 5000

. = 17000

Τιμή πώλησης = 300*70 = Rs. 21000

Ποσοστό κέρδους = [(21000- 17000)/17000] * 100

. = ( 4000/ 17000)*100

. = 23,5%

. = (5000/ 40000)*100

. = 12,5%

Κέρδος θα μπορούσε να κερδίσει ο Ραχούλ = [ (60000- 40000)/ 40000] *100

, . = 50%

Απαιτούμενη διαφορά = 50 – 12,5% = 37,5 %

. = 180000- 36000

. = Rs. 144000

Τιμή πώλησης σε Jabong = 180000- (35/100)*180000

. = 180000 – 63000

. = Rs. 117000

Απαιτούμενη διαφορά = 144000 – 117000

. = Rs. 27000

Τιμή κόστους μιας ντουζίνας μπανάνες = 240/ 7 = Rs., 34,2 = Rs. 34 (περίπου)

36 μπανάνες = 36/12 = 3 κουτιά

Τιμή πώλησης μιας ντουζίνας μπαναμών = 180/ 3 = Rs. 60

Κέρδος σε μια ντουζίνα μπανάνα = (60- 34) = Rs. 26

Κέρδος σε εννέα ντουζίνες μπανάνα = 26* 9 = Rs. 234

. = 8000 – 800

. = Rs. 7200

Απομένουν χρήματα με C = 6000 + (15/100)*6000

. = 6000+ 900

. = Rs. 6900

, Κέρδος , ποσοστό =, [(14100- 14000)/14000] * 100

. = 0,71%

Ποσοστό απώλειας = (1500/10000)* 100

. = 15%

19000 = x + (25/100)*x

19000 = x + x/4

19000 = 5x/4

X = (19000*4)/5 = Rs. 15200

1500 = x + (50/100)*x

, 1500 = x + x/2

1500 = 3x / 2

x = (1500*2)/3

, = 1000

Κέρδος σε ένα πιάτο = 1500 – 1000 = Rs. 500

Ως εκ τούτου, το κέρδος αποκτήθηκε στα 500 , πιάτα = 500 * 500

. . = Rs. 250000

Schreibe einen Kommentar