Επιλέγοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο | Πραγματικό εναντίον Τεχνητού

4
Επιλέγοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο |  Πραγματικό εναντίον Τεχνητού

Η αγορά ενός τεχνητού χριστουγεννιάτικου δέντρου και η επαναχρησιμοποίησή του για χρόνια μπορεί να φαίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον από την αγορά ενός πραγματικού, κομμένου δέντρου κάθε εορταστική περίοδο, αλλά όταν σκάψετε λίγο βαθύτερα θα διαπιστώσετε ότι τα αληθινά δέντρα είναι πραγματικά η βιώσιμη επιλογή. Στο podcast αυτής της εβδομάδας, θα σας εξηγήσω τα οφέλη των αληθινών δέντρων καθώς και πώς να φροντίζετε ένα ζωντανό δέντρο στο σπίτι σας, ώστε να διατηρεί τις βελόνες και να φαίνεται υπέροχο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν είναι μόνο πράγματα ομορφιάς, αλλά μυρίζουν υπέροχα. Ίσως γι‘ αυτό, στη Γερμανία του 16ου αιώνα, τα δέντρα μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά σε εσωτερικούς χώρους και διακοσμήθηκαν με τη μόδα που συνεχίζεται σήμερα. Αυτές τις μέρες, τα πραγματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα προέρχονται από αγροκτήματα, όχι από δάση, και καλλιεργούνται με βιώσιμο τρόπο.

Ζωντανά κομμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν είναι μόνο πράγματα ομορφιάς, αλλά μυρίζουν υπέροχα. Ίσως γι‘ αυτό, στη Γερμανία του 16ου αιώνα, τα δέντρα μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά σε εσωτερικούς χώρους και διακοσμήθηκαν με τη μόδα που συνεχίζεται σήμερα.

Πραγματικό εναντίον Τεχνητού

Τα τεχνητά δέντρα κατασκευάζονται από πλαστικό και μέταλλο —μη ανανεώσιμους πόρους— και παράγονται σε ρυπογόνα εργοστάσια πριν αποσταλούν στο εξωτερικό, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ρύπανση του αέρα και των υδάτων. Τα εξαρτήματα συχνά συσκευάζονται και σε πλαστικές σακούλες που είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν.

Το μέσο τεχνητό δέντρο διατηρείται σε λειτουργία για μόλις έξι περιόδους διακοπών. Εν τω μεταξύ, α 2009 Μελέτη Ellipsos διαπίστωσε ότι ένα τεχνητό δέντρο θα έπρεπε να επαναχρησιμοποιηθεί για περίπου 20 Χριστούγεννα προτού γίνει καλύτερη επιλογή όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. (Για την ιστορία, το δέντρο μου είναι τεχνητό, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται τώρα εδώ και 21 χρόνια.)

Η Rachel και η Amy Lamp'l επιλέγουν ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν ζούσα στη Βόρεια Καρολίνα, οι φάρμες χριστουγεννιάτικων δέντρων ήταν μόλις 15 λεπτά μακριά. Πήρα τις κόρες μου, που ήταν μικρά παιδιά τότε, για να διαλέξω ένα ζωντανό δέντρο.

Ακόμα κι αν διατηρείτε ένα τεχνητό δέντρο για πολλά χρόνια, πάντα, θα καταλήξει σε χωματερή, όπου θα παραμείνει επ ‚αόριστον.

Τα αληθινά δέντρα, από την άλλη πλευρά, είναι ένας ανανεώσιμος πόρος που δεσμεύει άνθρακα και μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν. (Περισσότερα για την ανακύκλωση δέντρων παρακάτω.) Σύμφωνα με το Εθνική Ένωση Χριστουγεννιάτικων Δέντρωνυπάρχουν περίπου 350 εκατομμύρια δέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες που φυτεύτηκαν από αγρότες χριστουγεννιάτικων δέντρων και πωλούνται μεταξύ 25 και 30 εκατομμύρια ετησίως.

Πώς μπορούν να ανακυκλωθούν τα κομμένα δέντρα μετά τα Χριστούγεννα

Περίπου 4.000 τοπικοί δήμοι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προγράμματα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων. Πολλά στρατεύματα της BSA των Προσκόπων θα μαζέψουν επίσης δέντρα για ανακύκλωση, σε αντάλλαγμα για μια μικρή δωρεά. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα στην περιοχή σας, μπορείτε ακόμα να ανακυκλώσετε το δέντρο μόνοι σας πολύ εύκολα, με διάφορους τρόπους.

Σε όλη τη χώρα, τα χρησιμοποιημένα δέντρα βρίσκουν νέους σκοπούς για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες. Τα δέντρα έχουν χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση αμμόλοφων σε κοινότητες παραλιών και αποκατάσταση ελών στη Λουιζιάνα, ακόμη και για ενδιαιτήματα ωοτοκίας σολομού σε ρυάκια.

Μερικά κέντρα ανακύκλωσης θρυμματίζουν δέντρα και δίνουν το σάπια φύλλα. Το σάπιασμα είναι μια επιλογή που μπορείτε να εφαρμόσετε και στο σπίτι εάν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το οργανικό σάπια φύλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρτέρια λουλουδιών και λαχανικών για την καταστολή των ζιζανίων, τη διατήρηση της υγρασίας και την πρόληψη της διάβρωσης, μεταξύ άλλων παροχώνκαι τελικά θα αποσυντεθεί και θα εμπλουτίσει το χώμα σας.

Μια χούφτα σάπια φύλλα ξύλου

Το σάπια φύλλα ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρτέρια λουλουδιών και λαχανικών για την καταστολή των ζιζανίων, τη διατήρηση της υγρασίας και την πρόληψη της διάβρωσης, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, και τελικά θα αποσυντεθεί και θα εμπλουτίσει το χώμα σας.

Εάν δεν έχετε θρυμματιστή, θα μπορούσατε να κόψετε μεμονωμένα κλαδιά για να ξαπλώσετε σε φύλλα ή άχυρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φουσκώσει. Εάν έχετε χώρο στην ιδιοκτησία σας για να αφήσετε έξω ένα ολόκληρο δέντρο, θα προσφέρει πολύτιμο βιότοπο για πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα.

Θα μπορούσατε να κόψετε ένα δέντρο για καυσόξυλα και, αφού κάψετε, να αποθηκεύσετε αυτές τις στάχτες ξύλου για να τις προσθέσετε στο λίπασμα ή να απλώσετε στο γρασίδι σας για να παράσχετε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Επιλογή και φροντίδα για ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Μπορείτε να έχετε όλη τη χαρά ενός αληθινού δέντρου για τα Χριστούγεννα και καμία από τις ανησυχίες για το κόψιμο ενός υγιούς δέντρου. Διατίθενται ζωντανά δέντρα με τις ρίζες τους σε δοχεία ή με μπαλάκια και λινάτσα, ώστε τα δέντρα να φυτευτούν μετά το τέλος των διακοπών.

Πολλά ζωντανά δέντρα, δυστυχώς, δεν επιβιώνουν την περίοδο των διακοπών — αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Εάν μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά ένα ζωντανό δέντρο, μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία στο τοπίο σας για τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, φροντίστε να αγοράσετε ένα δέντρο που θα αναπτυχθεί καλά στην περιοχή σας. Ένα μεγάλο κατάστημα μπορεί να πουλά ζωντανά δέντρα που δεν είναι κατάλληλα για την περιοχή σας και δεν προορίζονται να διαρκέσουν, ενώ ένα φυτώριο είναι πιθανό να πουλά δέντρα που είναι προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες ανάπτυξης.

Σκεφτείτε το ώριμο ύψος και το πλάτος του δέντρου και μετρήστε αν αυτό θα ταιριάζει καλά στο σημείο που σκοπεύετε να το φυτέψετε στο τοπίο σας.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρες

Τα ζωντανά δέντρα μπορεί να ξεκινούν από μικρά, αλλά λάβετε υπόψη το ώριμο ύψος και το πλάτος του δέντρου και μετρήστε εάν αυτό θα είναι κατάλληλο για το σημείο που σκοπεύετε να το φυτέψετε στο τοπίο σας.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δέντρων που χρησιμοποιούνται για ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι η ερυθρελάτη, το πεύκο και τα έλατα, αν και πολλά κέντρα κήπου διαθέτουν οποιοδήποτε δέντρο σε σχήμα κώνου ως επιλογή για τα Χριστούγεννα. Αν και αυτές μπορεί να μην θεωρούνται «παραδοσιακές» επιλογές, θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή σας.

Πριν αγοράσετε, επιθεωρήστε τα ζωντανά δέντρα για καλό χρώμα, συγκράτηση βελόνας και μαλακή εύκαμπτη διακλάδωση. Εάν μπορείτε να δείτε τις ρίζες, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι δεμένες στο δοχείο τους ή ότι δεν έχουν στεγνώσει. Κοιτάξτε το δέντρο για τυχόν σημάδια ζημιάς από παράσιτα ή ασθένειες.

Διατηρήστε το δέντρο σε εξωτερικό χώρο μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε χώρο που προστατεύεται από τον άνεμο και τον άμεσο ήλιο, και κρατήστε το χώμα υγρό, αλλά όχι υγρό. Τρεις έως τέσσερις ημέρες πριν σκοπεύετε να φέρετε το δέντρο μέσα στο σπίτι, τοποθετήστε το κάτω από μια σκεπαστή βεράντα ή μέσα σε ένα γκαράζ, ώστε να αρχίσει να εγκλιματίζεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με κόκκινους φιόγκους

Τα ζωντανά δέντρα θα πρέπει να αφήνονται σε μια βεράντα ή σε γκαράζ μακριά από τον άνεμο και το άμεσο ηλιακό φως για μερικές ημέρες πριν μεταφερθούν σε ένα σπίτι.

Ένα σπρέι κατά του ξηραντικού ή κατά του μαρασμού μπορεί να προστατεύσει το δέντρο από το στέγνωμα και να μειώσει την απώλεια βελόνας. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι, εφαρμόστε το πριν μετακινήσετε το δέντρο μέσα και ενώ εγκλιματίζεται στις πιο ζεστές θερμοκρασίες. Αυτά τα προϊόντα πωλούνται με διάφορα ονόματα, όπως Wilt Pruf και Cloud Cover.

Ακόμη και όταν λαμβάνετε αυτά τα προληπτικά μέτρα, ένα σπίτι εξακολουθεί να είναι ένα αφιλόξενο περιβάλλον για ένα ζωντανό δέντρο. Για να φαίνεται καλύτερα, ένα ζωντανό δέντρο δεν πρέπει να διατηρείται σε εσωτερικό χώρο για περισσότερο από περίπου πέντε ημέρες.

Κρατήστε το δέντρο ποτισμένο. Εάν οι ρίζες είναι σε λινάτσα, τοποθετήστε τη ρίζα σε ένα δοχείο και εφαρμόστε σάπια φύλλα στην κορυφή της μπάλας για να διατηρήσετε την υγρασία.

Μόλις μπείτε σε εσωτερικό χώρο, κρατήστε το δέντρο μακριά από καλοριφέρ, αεραγωγούς θερμότητας και οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας που μπορεί να στεγνώσει το δέντρο σας και να τονώσει την ανάπτυξη. Μπορείτε να στολίσετε το ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας όπως θα κάνατε συνήθως.

Μόλις βγάλετε το δέντρο πίσω στην ύπαιθρο, δώστε του μια εβδομάδα έως 10 ημέρες για να εγκλιματιστεί ξανά στο εξωτερικό, αποφεύγοντας τον ξηρό αέρα και τον άμεσο ήλιο. Τότε θα είναι έτοιμο για φύτευση.

Σκάψτε μια τρύπα που έχει το ίδιο βάθος με το δοχείο και το διπλάσιο πλάτος. Φυτέψτε το δέντρο με το κολάρο της ρίζας λίγο πάνω από το επίπεδο του εδάφους και φροντίστε να εφαρμόζετε σάπια φύλλα και νερό τακτικά. (Ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα νεοφυτεμένο δέντρο θα διψάσει μέχρι να παγώσει το έδαφος.) Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη, εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το έδαφος παγώνει, μπορεί να θέλετε να προ-σκάψετε την τρύπα.

Κάθε φορά που φυτεύετε ένα δέντρο, αποφύγετε να τροποποιήσετε το έδαφος. Είναι καλύτερα να γεμίσετε την τρύπα με φυσικό χώμα, έτσι ώστε οι ρίζες των δέντρων να φτάνουν για θρεπτικά συστατικά, παρέχοντας μια ισχυρή άγκυρα.

Ζωντανά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε δοχεία

Ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείτε να το απολαύσετε για το τοπίο σας για τα επόμενα χρόνια, εάν το φροντίσετε και το φυτέψετε σωστά.

Αγοράζετε ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε χρόνο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 110: Γιατί το Mulch Matters in Every Garden

Επεισόδιο 184-Περισσότερα βιβλία που πρέπει να έχουν για κάθε κηπουρό

Τα αγαπημένα μου βιβλία για την κηπουρική, τη φύση και την κηπουρική

20 ιδέες για δώρα για τον κηπουρό στη ζωή σας – Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα με το GIFTGUIDE στο 44222 για να το λάβετε.

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

joegardenerTV YouTube

joegardener Newsletter

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Εθνική Ένωση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων

Μελέτη Ellipsos: Συγκριτική Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής Τεχνητού έναντι Φυσικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Μιλοργανίτης® – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.com

Κουτί άγριας αλάσκας θαλασσινών – Ο χορηγός επεισοδίου podcast και ο εμπορικός συνεργάτης μας joegardener.comΕισαγάγετε τον κωδικό „Joe“ στο ταμείο για δύο ειδικά μπόνους μόνο για τους ακροατές podcast μας – 2 κιλά καβούρι Dungeness με την πρώτη σας παραγγελία και δωρεάν χτένια για όλη τη διάρκεια της συνδρομής σας.

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark και Wild Alaskan Seafood Box. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar