Γιατί το φυτό μου λεβάντας πέφτει; 4 Κοινοί Λόγοι

1
Γιατί το φυτό μου λεβάντας πέφτει;  4 Κοινοί Λόγοι

Τα φυτά λεβάντας είναι πολυετή φυτά της οικογένειας μέντας που καλλιεργούνται σε εύκρατες περιοχές. Η λεβάντα καλλιεργείται συνήθως για τα αιθέρια έλαιά της, για διακοσμητικούς σκοπούς ή ως βότανα για μαγείρεμα. Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά, που αγαπούν τον ήλιο φυτά που ευδοκιμούν στην ξηρασία και είναι ανθεκτικά στις ασθένειες.

Ωστόσο, δεν έχουν ανοσία σε συγκεκριμένα θέματα και μπορεί να χρειαστούν βοήθεια. Επομένως, δεν είναι ασυνήθιστο να ακούγεται η ερώτηση, «Γιατί το φυτό μου λεβάντας γέρνει?‘

Γιατί το φυτό μου λεβάντας γέρνει; Ένας κοινός λόγος μπορεί να είναι το άγχος που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα. Το υπερβολικό πότισμα του φυτού λεβάντας σας μπορεί να οδηγήσει σε πτώση καθώς προτιμούν το αραιό πότισμα. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα, οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον οδηγό μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε και να επιλύσετε το πρόβλημα.

Γιατί πέφτει το φυτό μου λεβάντας
Το φυτό λεβάντας γέρνει και μαραίνεται μετά από 2 ημέρες ιδιοκτησίας. – μέσω Reddit

Γιατί πέφτει το φυτό μου λεβάντας?

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε πότε το φυτό λεβάντας σας βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες. Ένα από τα σημάδια που παρατηρούνται είναι η πτώση του φυτού. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να υποψιάζεστε ότι το φυτό σας είναι ταλαιπωρημένο. Η αγγαρεία, ωστόσο, έγκειται στο να καταλάβουν τι τους ταλαιπωρεί. Ανακαλύψτε τους κοινούς λόγους παρακάτω.

1. Συχνό Πότισμα

Ένας συνηθισμένος λόγος που το φυτό λεβάντας σας μπορεί να γέρνει είναι πιθανώς λόγω του πολύ συχνού ποτίσματος. Είναι σπάνιο να ανακαλύψετε ότι η λεβάντα σας γέρνει λόγω υποβρύχιας, επειδή είναι πολύ ανθεκτική στην ξηρασία. Όταν ποτίζετε τις λεβάντες σας, να θυμάστε ότι λιγότερο είναι ωφέλιμο ενώ το περισσότερο είναι επιβλαβές.

Μπορείτε να ποτίζετε συχνά τη λεβάντα σας μόνο όταν είναι φρεσκομεταφυτευμένη ή φυτεμένη. Λόγω της θερμότερης προέλευσής της, τα φυτά λεβάντας μπορούν να αντιμετωπίσουν ξηρές συνθήκες και ξηρασία. Καθώς τα φυτά λεβάντας ανέχονται καλά την ξηρασία, μπορεί να συμβεί υπερβολικό πότισμα. Ως εκ τούτου, ευδοκιμούν άριστα με σπάνιο πότισμα μόλις εγκατασταθούν.

Πώς να φτιάξεις

Εάν υποψιάζεστε ότι το φυτό της λεβάντας σας πέφτει λόγω του συχνού ποτίσματος, πρέπει να σταματήσετε αμέσως για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές. Η πεσμένη εμφάνιση του φυτού σας θα βελτιωθεί μόλις το αφήσετε να στεγνώσει για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Η ξήρανση βοηθά το φυτό και τις ρίζες του να στεγνώσουν και να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις του υπερβολικού νερού.

Μόλις το φυτό σας έχει ανακάμψει, καθορίστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος μία φορά την εβδομάδα. Μην ασχολείστε με το πότισμα εάν έχει σημειωθεί καλή βροχόπτωση. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή σας, μπορείτε να αφήσετε τις λεβάντες σας να φύγουν για δύο εβδομάδες χωρίς να τις ποτίσετε.

2. Έδαφος συγκράτησης υγρασίας

Εάν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα και καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές όταν ποτίζετε τη λεβάντα σας αλλά είναι ακόμα πεσμένη, κοιτάξτε το χώμα. Ένας άλλος λόγος που η λεβάντα σας γέρνει μπορεί να είναι επειδή το χώμα είναι πολύ υγρό. Εδάφη όπως ο πηλός που συγκρατούν την υγρασία είναι ακατάλληλα για φύτευση λεβάντας.

Η προέλευση της λεβάντας είναι οι ξηρές, αμμώδεις περιοχές στη Μεσόγειο. Τους αρέσει το πορώδες, αμμώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα και δεν συγκρατεί την υγρασία. Το φυτό λεβάντας σας θα παρουσιάσει πτώση εάν φυτευτεί σε πυκνό έδαφος ή έδαφος που συγκρατεί την υγρασία, ειδικά σε έδαφος που δεν έχει αρκετό ηλιακό φως.

Πώς να φτιάξεις

Εάν δεν ποτίζετε υπερβολικά το φυτό λεβάντας σας αλλά είναι πεσμένο, ελέγξτε το έδαφος για να δείτε αν είναι υγρό. Εάν είναι υγρό, μπορεί να έχετε μόλις ανακαλύψει την αιτία του πεσμένου φυτού λεβάντας σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω τρόπους για να βελτιώσετε την αποστράγγιση του εδάφους σας.

Μπορείτε να κάνετε το χώμα σας πιο πορώδες και να βελτιώσετε την αποστράγγισή του προσθέτοντας άμμο. Αφαιρέστε το φυτό λεβάντας σας από τη γλάστρα και ανακατέψτε 30% άμμο ή τρίμμα με το 70% του χώματος. Εάν ο τύπος του εδάφους είναι κυρίως αργιλώδης, αρκεί ένα μίγμα 50:50% άμμου ή άμμου. Αυτό το μείγμα θα βελτιώσει την ικανότητα αποστράγγισης του εδάφους.

Ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την πτώση του φυτού σας είναι να μεταμοσχεύσετε τη λεβάντα σας σε άλλη γλάστρα με τον σωστό τύπο εδάφους. Ελέγξτε την ικανότητα αποστράγγισης του νέου εδάφους ή του μίγματος εδάφους βυθίζοντάς το σε νερό.

Εάν το νερό στραγγίσει σε δευτερόλεπτα μετά το μούλιασμα, η λεβάντα σας είναι έτοιμη για φύτευση. Φυτέψτε ξανά τη λεβάντα σας και μετά από μερικές εβδομάδες, η πεσμένη εμφάνιση θα εξαφανιστεί.

Γιατί πέφτει το φυτό μου λεβάντας 2
Ο συνάδελφός μου πήρε αυτό το φυτό λεβάντας. Γιατί είναι τόσο πεσμένο. – μέσω Reddit

3. Πάνω από γόνιμο έδαφος

Μια άλλη πιθανή αιτία για την πεσμένη εμφάνιση του φυτού λεβάντας σας είναι ότι το χώμα σας είναι υπερβολικά γόνιμο. Ή λιπαίνεις άσκοπα το έδαφος. Ενώ άλλα φυτά αγαπούν τους τύπους εδάφους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά, τέτοιοι τύποι εδάφους είναι ακατάλληλοι για λεβάντες.

Τα φυτά λεβάντας προτιμούν αμμώδεις τύπους εδάφους με χαμηλή έως μέτρια περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά παρόμοια με την εγγενή προέλευσή τους. Ως εκ τούτου, οι λεβάντες δεν απαιτούν πρόσθετο λίπασμα καθώς λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το αμμώδες έδαφος όπου αναπτύσσονται.

Ως εκ τούτου, η περίσσεια θρεπτικών ουσιών στο έδαφος ή η προσθήκη λιπασμάτων για τον εμπλουτισμό του εδάφους οδηγεί σε αυξημένη ανάπτυξη φυλλώματος. Όμως, ο αριθμός των παραγόμενων λουλουδιών θα μειωθεί επίσης, δίνοντας στο φυτό μια πεσμένη εμφάνιση.

Πώς να φτιάξεις

Εάν υποψιάζεστε από την παρατήρησή σας ότι η λεβάντα σας έχει τοποθετηθεί σε γλάστρα σε γόνιμο έδαφος ή ότι έχετε προσθέσει λίπασμα, κάντε τα εξής. Ξεκινήστε με το κλάδεμα του πλεονάζοντος φυλλώματος. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το φυτό και ανακατέψτε 30% άμμο με 70% χώμα. Η ανάμειξη θα βοηθήσει στη μείωση του πλούτου των διαθέσιμων θρεπτικών συστατικών, επειδή η άμμος είναι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά.

Η ανάμειξη του εδάφους θα δημιουργήσει ένα κατάλληλο περιβάλλον για τη λεβάντα σας και θα μιμηθεί τις προτιμώμενες συνθήκες για την παραγωγή ανθοφοριών. Στη συνέχεια, ξαναφυτέψτε τη λεβάντα αφού ρυθμίσετε το χώμα και ποτίστε την σωστά. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι την επόμενη περίοδο ανθοφορίας, θα είναι πολύ καλύτερα.

4. Μεταμοσχευτικό Σοκ

Αν και τα φυτά της λεβάντας είναι ανθεκτικά, ένας άλλος λόγος που μπορεί να είναι πεσμένα είναι λόγω του σοκ από τη μεταμόσχευση. Μετά την αγορά, η λεβάντα σας θα βιώσει μια διαφορά στο κλίμα και τις συνθήκες όπως το έδαφος, το πότισμα, η θερμοκρασία και η υγρασία. Αυτή η πτώση συμβαίνει για να δώσει στο φυτό χρόνο να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και είναι προσωρινή.

Τα φυτά λεβάντας σας θα πέσουν επίσης όταν μεταμοσχευθούν πρόσφατα λόγω υπερβολικού ποτίσματος ή υψηλών θερμοκρασιών.

Πώς να φτιάξεις

Με το κατάλληλο πότισμα, αποστράγγιση και θρεπτικά συστατικά, περιμένετε τα φυτά λεβάντας σας να απολαύσουν σε δύο εβδομάδες. Εάν μεταμοσχεύετε τη λεβάντα σας το καλοκαίρι, πρέπει να ποτίζετε το φυτό κάθε δεύτερη μέρα για τις πρώτες εβδομάδες.

Καθώς εδραιώνεται το φυτό λεβάντας, μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα ποτίσματος σε μία φορά την εβδομάδα. Η καλύτερη εποχή για μεταφύτευση λεβάντας είναι η άνοιξη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες βοηθούν τις ρίζες των φυτών να προσαρμοστούν στο νέο έδαφος.

https://www.youtube.com/watch?v=4umlrV_r0xk


συμπέρασμα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το φυτό λεβάντας σας γέρνει. Θα μπορούσε να σας κάνει να σκεφτείτε, „Γιατί το φυτό μου λεβάντας γέρνει;“ Όμως, τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται το φυτό σας είναι απλές προσαρμογές στη φροντίδα του. Στον παραπάνω οδηγό μας, μπορείτε να βρείτε κοινούς λόγους για τους οποίους το φυτό λεβάντας σας πέφτει.

Ελπίζουμε αυτή η οξυδερκής ανάρτηση να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πρόβλημα με το φυτό λεβάντας σας. Δημιουργήστε μια σημείωση για τα συμπτώματα σε αυτόν τον οδηγό και συγκρίνετε τα με το φυτό σας. Θα σας υποδείξει προς την κατεύθυνση της δράσης που πρέπει να κάνετε.

Επίσης, σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε την καλύτερη λύση για κάθε αιτία, ώστε να μπορέσετε να φροντίσετε τη λεβάντα σας να είναι υγιής σε χρόνο μηδέν. Τέλος, μοιραστείτε τα σχόλια και τις απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Πηγές:

Schreibe einen Kommentar