Γιατί τα Daylilies μου δεν ανθίζουν – 4 λόγοι γιατί!

2
Γιατί τα Daylilies μου δεν ανθίζουν – 4 λόγοι γιατί!

Παρά το ότι το όνομά τους περιέχει κρίνους, τα κρίνια δεν είναι αληθινά κρίνα. Είναι δημοφιλή πολυετή φυτά που χρησιμοποιούνται ως μπορντούρες και μπορντούρες λόγω των ελκυστικών λουλουδιών τους.

Τα κρινάκια ανέχονται την ξηρασία και το υγρό έδαφος και ευδοκιμούν σε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, δεν είναι ανθεκτικά σε συγκεκριμένα θέματα και μπορεί να χρειαστούν βοήθεια. Επομένως, δεν είναι σπάνιο να ακούσουμε την ερώτηση, «Γιατί τα κρίνια μου δεν ανθίζουν?‘

Γιατί δεν ανθίζουν τα γλυκά σου; Ένας συνηθισμένος λόγος μπορεί να είναι η ανεπαρκής ηλιακή ακτινοβολία. Μια προφανής έλλειψη επαρκούς ηλιακού φωτός μπορεί να οδηγήσει στο να μην ανθίσουν τα κρίνια σας. Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε ποιο είναι το πρόβλημα, οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτόν τον οδηγό θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε το πρόβλημα και τι να κάνετε.

Γιατί τα Daylilies μου δεν ανθίζουν?

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε ότι τα κρίνια σας βρίσκονται σε στενοχώρια. Ένα από τα σημάδια που εμφανίζονται είναι η έλλειψη ανθοφοριών. Σε αυτό το σημείο, ξέρετε ότι τα κρίνια σας δεν είναι υγιή. Το να καταλάβουν τι τους ταλαιπωρεί, ωστόσο, μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μάθετε παρακάτω τον κοινό λόγο.

1. Ανεπαρκές ηλιακό φως

Η πιο πιθανή αιτία που τα κρίνια σας δεν ανθίζουν είναι επειδή δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. Εάν φυτέψετε τα κρίνια σας σε μια τοποθεσία όπου υπάρχει σκιά, δεν θα ανθίσουν. Είτε φυτεύονται σε παρτέρια είτε σε γλάστρες, τα κρίνια απαιτούν τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός.

Τα ημερήσια που δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως δεν θα ανθίσουν αν και θα συνεχίσουν να ζουν. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι τα κρίνια σας προηγουμένως παρήγαγαν λουλούδια, αλλά άρχισαν να έχουν κακή απόδοση και δεν παράγουν πλέον άνθη. Το φυτό σας που δεν ανθίζει μπορεί να οφείλεται στο ότι τα κοντινά δέντρα τα σκιάζουν εντελώς από τον ήλιο.

Πώς να φτιάξεις

Εάν ανακαλύψετε ότι τα κρίνια σας δεν ανθίζουν οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς ηλιακού φωτός, κάντε τα εξής. Πρώτον, εάν το ημερήσιό σας είναι φυτεμένο σε γλάστρα σε εσωτερικό χώρο, τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο που λαμβάνει το φως του ήλιου όλη την ημέρα.

Εάν το κρίνι σας φυτεύεται σε ένα παρτέρι σε εξωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία πληροί τις απαιτήσεις φωτός τους. Θέλετε επίσης να κρατήσετε το ημερήσιό σας μακριά από την εγγύτητα με τα δέντρα τριγύρω. Αυτό θα αποτρέψει την απρογραμμάτιστη σκιά στα λουλούδια σας στο μέλλον.

Εάν τοποθετείτε το κρινάκι σας σε σκιερό μέρος, φροντίστε να μετακινήσετε το φυτό σε θέση με καλύτερη έκθεση στο ηλιακό φως. Θα μπορούσατε επίσης να το μετακινήσετε σε ένα παράθυρο όπου αντανακλάται το φως του ήλιου. Το φυτό σας μεταφυτεύεται καλύτερα την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι δροσερός.

2. Υπερπλήρης

Μια κοινή απάντηση στην ερώτηση „γιατί δεν ανθίζουν τα γλυκά μου;“ είναι συνωστισμός. Εάν τα λουλούδια σας παρήγαγαν προηγουμένως λουλούδια αλλά δεν το κάνουν πλέον, το φυτό σας μπορεί να είναι υπερπληθυσμένο. Τα Daylilies είναι πολυετή φυτά, και έτσι συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Κάποια στιγμή θα γεμίσουν κόσμο και θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται για χώρο και θρεπτικά συστατικά.

Όταν συμβεί αυτό, το δυναμικό ανθοφορίας των κρινιών μειώνεται σημαντικά. Αυτό μειώνει τον αριθμό των λουλουδιών που παράγει το φυτό. Εναλλακτικά, το φυτό μπορεί να μην ανθίσει. Ίσως χρειαστεί να διαιρείτε το φυτό κάθε λίγα χρόνια.

Πώς να φτιάξεις

Εάν το φυτό σας είναι γεμάτο, θα χρειαστεί να το χωρίσετε και να το ξαναφυτέψετε σε άλλο κομμάτι του παρτέρι σας ή σε μια νέα γλάστρα. Γενικά, μπορείτε να διαιρέσετε τα κρίνια κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αν και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να εδραιωθεί το ημερήσιο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε θάψει το στέμμα στο σωστό επίπεδο εδάφους κατά το διαχωρισμό και τη μεταφύτευση του ημερήσιου κρινιού σας. Μειωμένη ή αποτυχημένη ανθοφορία θα συμβεί όταν τα κρίνια είναι πολύ βαθιά, 12 ίντσες μέσα στο έδαφος αρκετά για το μεταφυτευμένο κρίνι.

3. Hemerocallis Gall Midge

Μια αποτελεσματική απάντηση στην ερώτηση «γιατί δεν ανθίζουν τα λουλούδια μου» είναι η χοληδόχου χοληδόχου hemerocallis. Το One Gall midge γεννά τα αυγά του απευθείας σε μπουμπούκια ανθέων, κυρίως από τον Μάιο έως τον Ιούλιο. Η χοληδόχος χολή οδηγεί σε ένα διογκωμένο και κλειστό μπουμπούκι καθώς οι προνύμφες μεγαλώνουν στους οφθαλμούς.

Αυτές οι προνύμφες κάνουν τα λουλούδια να μην ανθίζουν. Η πιθανότητα να ανθίσει το μπουμπούκι είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό το παράσιτο μπορεί να είναι γιατί τα κρίνια σας δεν ανθίζουν.

Πώς να φτιάξεις

Εάν υποψιάζεστε ότι τα κρίνια σας έχουν σκνίπες χοληδόχου, πρέπει να λάβετε άμεση δράση. Το πρώτο βήμα θα ήταν να κόψετε τους προσβεβλημένους οφθαλμούς. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εντομοκτόνο για να ελέγξετε την εξάπλωση των χοληδόχων σκνίων. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσετε ότι κανένας γνωστός έλεγχος ή θεραπεία της χοληδόχου κύστης δεν είναι εγγυημένος.

4. Υπερπληθυσμός από άλλα φυτά

Μερικές φορές τα κρίνια σας δεν ανθίζουν επειδή άλλα φυτά και δέντρα ή θάμνοι υπερπλήρουν το φυτό σας. Η πιθανότητα τα κρίνια σας να είναι υπερπληθυσμένα αυξάνεται εάν τα φυτέψετε κοντά σε εγκατεστημένα δέντρα και θάμνους.

Αυτά τα καλά εδραιωμένα δέντρα απορροφούν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που είναι διαθέσιμο καθώς έχουν ένα τεράστιο δίκτυο ριζών. Μερικές φορές, τα μεγάλα δέντρα καταλαμβάνουν όλο το νερό γύρω από τη μάζα των ριζών τους, αφήνοντας τα κρίνια σας να αγωνίζονται. Επιπλέον, όταν τα κρίνια σας βρίσκονται ανάμεσα σε επιθετικούς ανταγωνιστές, πιθανότατα δεν θα ανθίσουν.

Πώς να φτιάξεις

Θα θελήσετε να μεταμοσχεύσετε τα κρίνια σας εάν ανακαλύψετε ότι άλλα φυτά υπερπλήρουν το φυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προσεκτικά τη νέα τοποθεσία για να αποτρέψετε την ίδια κατάσταση.

Αναζητήστε ένα μέρος με άφθονο χώρο, ώστε το ημερήσιό σας να απλώσει τις ρίζες του. Μέσω αυτού, ο αριθμός των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνει το ημερήσιο κρίνο θα είναι αρκετός για να το βοηθήσει να ανθίσει.


συμπέρασμα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα κρίνια σας δεν μεγαλώνουν τόσο μεγάλα όσο παλιά. Θα μπορούσε να σας έκανε να σκεφτείτε, „Γιατί δεν ανθίζουν τα κρίνια μου;“ Όμως, τις περισσότερες φορές, το μόνο που χρειάζεται το φυτό σας είναι μια απλή προσαρμογή στη φροντίδα του. Στον παραπάνω οδηγό μας, μπορείτε να βρείτε τους κοινούς λόγους για τους οποίους τα κρίνια σας δεν ανθίζουν τόσο πολύ.

Ελπίζουμε αυτή η οξυδερκής ανάρτηση να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πρόβλημα με το φυτό σας. Σημειώστε τα συμπτώματα σε αυτόν τον οδηγό και συγκρίνετέ τα με το φυτό σας.

Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια ενέργεια πρέπει να κάνετε. Περιλαμβάνεται επίσης η καλύτερη λύση για κάθε αιτία για να γαλουχήσετε τα κρίνια σας σε λίγο χρόνο. Τέλος, μοιραστείτε τα σχόλια και τις απορίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Schreibe einen Kommentar