Γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti; (5 Αιτίες και Λύσεις)

0
Γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti;  (5 Αιτίες και Λύσεις)

Ο Σενέτι ανεβαίνει σταθερά τη σκάλα της φήμης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η δημοτικότητα στον κόσμο του κήπου οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ένα από αυτά είναι ότι το Senetti είναι εύκολο να αναπτυχθεί και μπορεί να ανεχθεί ένα ευρύ φάσμα καιρικών συνθηκών. Ένας άλλος λόγος είναι η πολύχρωμη ομορφιά αυτού του φυτού. Το φυτό Senetti διατίθεται σε διάφορα φωτεινά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των αποχρώσεων του μπλε, του μωβ και του ματζέντα. Η προσθήκη αυτών των φυτών στον κήπο σας είναι εύκολη, απαιτεί χαμηλή συντήρηση και κάνει τον χώρο σας πιο ζωντανό.

Ωστόσο, ακόμη και αφού βάλετε τα δυνατά σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φυτά Senetti σας πεθαίνουν και χάνουν τη λάμψη τους, αφήνοντάς σας να αναρωτιέστε – γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti? Εάν αυτή η ερώτηση σας έχει προβληματίσει, μην ανησυχείτε πια, καθώς θα λάβετε όλες τις απαντήσεις σας σε αυτόν τον οδηγό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την απάντηση στο πρόβλημά σας – γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti.

Γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti;

Αν και ο Σενέτι είναι α πολυετές φυτό, καλλιεργείται όλο το χρόνο λόγω της υψηλής ανοχής του στις ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Αλλά και το Senetti είναι φυτό και χρειάζεται ορισμένες συνθήκες για να αναπτυχθεί σωστά. Εάν δεν παρέχονται αυτές οι συνθήκες, το φυτό μπορεί να επηρεαστεί άσχημα και μπορεί ακόμη και να είναι θανατηφόρο. Επομένως, φροντίστε να κρατάτε σημειώσεις καθώς ανακαλύπτουμε τους λόγους για την ερώτησή σας, «γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti». Ας ξεκινήσουμε.

1. Ανεπαρκής Ποσότητα Νερού

Τα φυτά Senetti χρειάζονται ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού. Για να αναπτυχθούν αυτά τα πολυετή φυτά στη βέλτιστη κατάστασή τους, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό και υγρό, αλλά δεν πρέπει να είναι βρεγμένο ή μουσκεμένο. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο. Εάν το σύστημα αερισμού ή οι τρύπες αποστράγγισης είναι φραγμένα, το νερό θα παραμείνει και θα προκαλέσει το θέμα του υπερβολικού ποτίσματος. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε μαύρη σήψη της ρίζας στα χειρότερα σενάρια. Σε άλλες περιπτώσεις, το φυτό μπορεί να γίνει καφέ ή θαμπό και να χάσει τη ζωτικότητά του.

Εκτός από το υπερβολικό πότισμα, το φυτό Senetti θα μπορούσε επίσης να γίνει θύμα υποβρύχιας. Εάν δεν ποτίζετε αρκετά και το χώμα παραμένει στεγνό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, το φυτό μπορεί να αρχίσει να χάνει το σθένος του, να μαυρίζει και ακόμη και να πεθάνει στο τέλος. Το χειμώνα, πρέπει να ποτίζετε το φυτό Senetti το μεσημέρι για να μην το σοκάρετε με κρύο νερό.

Το πότισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετό όταν ο καιρός είναι πιο κρύος. Την καλοκαιρινή περίοδο, το πότισμα πρέπει να είναι πιο τακτικό. Φροντίστε να δίνετε νερό τακτικά. Συνεχίστε να ελέγχετε το χώμα με το δάχτυλό σας. Τουλάχιστον τα παραπάνω 2 εκατοστά του εδάφους πρέπει να είναι υγρά. Αν όχι, είναι καλή στιγμή να ποτίσετε τα φυτά.

2. Συνθήκες παγετού και θερμοκρασίας

Τα φυτά Senetti είναι πολύ ανεκτικά στις ακραίες συνθήκες και συχνά θα τα δείτε να ευδοκιμούν στην καυτή ζέστη του Ιουνίου και στους παγωμένους χειμώνες του Ιανουαρίου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζεστε με τις απαιτήσεις θερμοκρασίας και καιρού για τα φυτά και να τα αφήνετε να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η καλύτερη θερμοκρασία ανάπτυξης και ανθοφορίας αυτού του φυτού είναι κάτω από 10 βαθμούς, καθώς ευδοκιμούν σε πιο κρύο καιρό. Για να παρέχετε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το φυτό διατηρείται μακριά από φωτεινό, άμεσο ηλιακό φως τις περισσότερες φορές, αλλά το έμμεσο ηλιακό φως θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στο φυτό για καλύτερη ανάπτυξη.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτά τα πολυετή φυτά μπορούν να επιβιώσουν σε σκληρούς χειμώνες και να ζουν σε θερμοκρασίες έως και -1 βαθμού Κελσίου, πρέπει να προσέχετε να μην τα αφήνετε έξω στον παγετό, καθώς ο μεγάλος παγετός μπορεί να βλάψει τα φυτά και μπορεί ακόμη και να τα σκοτώσει.

Γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti 2
Ο Σενέτι υπέστη ζημιά από τον παγετό – μέσω Reddit

3. Λοίμωξη που προκαλείται από Leafminers

Τα Leafminers είναι μικρά έντομα που μοιάζουν με σκουλήκια που μπορεί να αρχίσουν να κατοικούν στο φυτό σας Senetti. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στο φυτό. Οι Leafminers γεννούν αυγά στα φύλλα και οι προνύμφες εκκολάπτονται από αυτά τα αυγά. Οι προνύμφες παίρνουν την τροφή τους από τον ιστό των φύλλων. Μετατρέπεται σε νύμφη η οποία στη συνέχεια ταξιδεύει κάτω στο έδαφος. Από το έδαφος, τα έντομα εξαπλώνονται σε άλλα φυτά του κήπου και δημιουργούν μια μόλυνση σε όλο το γρασίδι.

Ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η μόλυνση και πόσο γρήγορα Leafminers έχουν απλωθεί, μπορεί να μπορέσετε ή να μην μπορέσετε να σώσετε τα φυτά σας. Τα πρώτα σημάδια αυτών των εντόμων στα φυτά σας είναι τα λευκά μονοπάτια που θα μπορείτε να δείτε στα φύλλα. Εάν η μόλυνση εξακολουθεί να περιορίζεται και δεν βλέπετε σημάδια αγωνίας σε άλλα φυτά, πάρτε λίγο λάδι neem σε ένα μπουκάλι, ψεκάστε καλά σε όλα τα φύλλα και φροντίστε να μην χάσετε την κάτω πλευρά των φύλλων.

Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, όπου η μόλυνση έχει εξαπλωθεί πλήρως στο φυτό ή αρχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα, πρέπει να βγάλετε αυτό το φυτό ή να κόψετε τα φύλλα και να το πετάξετε. Μην κρατήσετε ούτε ένα μικρό κομμάτι από το μολυσμένο φυτό και ψεκάστε έλαιο neem στα γειτονικά φυτά για προφύλαξη πάντως.

4. Black Root Rot

Η μαύρη σήψη της ρίζας δεν είναι μια ασυνήθιστη εμφάνιση στο φυτό Senetti. Μπορεί εύκολα να προκληθεί λόγω του θέματος του υπερβολικού ποτίσματος. Απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα, ποτίστε με μέτρο, ελέγξτε προσεκτικά και τα φυτά σας θα σωθούν από αυτή τη σήψη.

5. Μυκητιασικές λοιμώξεις

Μερικοί διαφορετικοί τύποι μυκητιασικών λοιμώξεων εμφανίζονται στο φυτό Senetti. Η κηλίδα στα φύλλα Alternaria προκαλείται από μυκητιασική μόλυνση όπου σχηματίζονται σκούρες καφέ ή μαύρες κηλίδες στα φύλλα. Αυτές οι κηλίδες εισβάλλουν σε ολόκληρο το φύλλο προκαλώντας το θάνατο του φυτού. Φροντίστε να αφαιρέσετε το μολυσμένο φυτό το συντομότερο δυνατό και ελέγξτε τα γειτονικά φυτά για τυχόν πρώιμα συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης.

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να προκληθούν από διάφορους λόγους, όπως η διατήρηση του εδάφους πολύ εμποτισμένο με νερό. Αποφύγετε αυτό και χρησιμοποιήστε ανθεκτικές ποικιλίες.

Μια άλλη μυκητιασική μόλυνση είναι ο περονόσπορος που φέρνει κίτρινες κηλίδες στα φύλλα. Αυτές οι κηλίδες σχηματίζονται συνήθως στην κάτω πλευρά του φύλλου και μαυρίζουν με την πάροδο του χρόνου. Για να αποφευχθεί αυτό, προσθέστε νερό στη βάση του φυτού κοντά στο έδαφος και όχι στα φύλλα.


συμπέρασμα

Ελπίζω να βρήκατε την απάντησή σας στο «γιατί πεθαίνει το φυτό μου Senetti» σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό. Τώρα που γνωρίζετε τη ρίζα του προβλήματος, μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα για να εξασφαλίσετε την καλύτερη ανάπτυξη για τα νέα σας φυτά Senetti. Κάνουν μια εξαιρετική επιλογή και μια υπέροχη προσθήκη στον ανθισμένο κήπο. Το φυτό Senetti είναι μια υπέροχη διακόσμηση για το σπίτι σας και ο τέλειος τρόπος για να δώσετε στο σπίτι σας μια πραγματικά υπέροχη εμφάνιση.

Εάν έχετε μοναδικές εμπειρίες με το φυτό Senetti, μοιραστείτε τις μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Schreibe einen Kommentar