Γιατί δεν θα ανθίσει το My Forsythia

0
Γιατί δεν θα ανθίσει το My Forsythia

Τι καλύτερο από το να φυτέψετε μια φορσύθια στον κήπο σας και να περιμένετε ένα ξέσπασμα κίτρινων και χρυσαφί λουλουδιών στην αρχή της ανοιξιάτικης περιόδου; Τι γίνεται όμως αν η φορσύθια που φυτέψατε δεν ανθίσει φέτος; Και ψάχνετε να μάθετε γιατί δεν θα ανθίσει η φορσύθια μου?

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να λύσετε όλη τη σύγχυσή σας σχετικά με το ότι το forsythia σας δεν ανθίζει.

Αυτό το άρθρο περιγράφει εν συντομία όλους τους πιθανούς λόγους για να σας δώσει την απάντηση στην ερώτησή σας γιατί δεν θα ανθίσει η φορσύθια μου?

Θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη

Οι θάμνοι Forsythia είναι γνωστοί για τα κίτρινα άνθη τους. Η εποχή του ενδιαφέροντός τους είναι νωρίς την άνοιξη. Είναι εύκολο να χειριστούν φυτά και φυτεύονται συνήθως λόγω της προσαρμοστικότητάς τους. Συχνά φυτεύονται σε ομάδες για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά μπορούν να φυτευτούν και μεμονωμένα.

Γιατί δεν θα ανθίσει η Forsythia μου;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε επτά συνήθεις λόγους για τους οποίους ένα φυτό forsythia αποτυγχάνει να ανθίσει την άνοιξη:

1. Θαμμένο στέμμα

Το μέρος του φυτού όπου οι ρίζες του ενώνονται με τους μίσχους ονομάζεται στέμμα. Εάν τοποθετηθεί σωστά, θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος μίας ίντσας πάνω από το έδαφος. Εάν το στέμμα είναι θαμμένο κάτω από το χώμα ή εάν καλύπτεται πολύ από σάπια φύλλα, υπάρχει πιθανότητα το φυτό forsythia σας να μην ανθίσει σωστά φέτος.

Θεραπευτική αγωγή

Για να αποφύγετε αυτό, δοκιμάστε να φυτέψετε το στέμμα με αρκετό χώρο γύρω του για σωστή ανθοφορία. Αφήστε τουλάχιστον ένα ή δύο εκατοστά χώρο γύρω από το στέμμα.

2. Υπερβολική Παροχή Αζώτου

Η παρουσία περίσσειας αζώτου στο έδαφος μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη του φυλλώματος με λίγα ή καθόλου άνθη.

Εάν το φυτό forsythia αποτύχει να ανθίσει εντελώς χωρίς την παρουσία λουλουδιών, τότε αυτό θα μπορούσε εύλογα να είναι το πρόβλημα.

Θεραπευτική αγωγή

Εάν σκοπεύετε να λιπάνετε τον κήπο σας, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλά ισορροπημένο λίπασμα που περιέχει τη σωστή ποσότητα όλων των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών χωρίς να προκαλεί υπερβολική ποσότητα αζώτου.

Εάν χρησιμοποιείται φυσικό έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να μην απαιτούνται λιπάσματα για να ανθίσει ένα φυτό forsythia.

3. Κλάδεμα

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που έρχεται με τη φύτευση ενός φυτού forsythia είναι το κλάδεμα. Το κλάδεμα είναι η διαδικασία αφαίρεσης ανεπιθύμητων τμημάτων φυτών ή δέντρων που είναι

  • δεν απαιτείται για την ανάπτυξη ή την αναπαραγωγή των φυτών
  • δεν είναι οπτικά ελκυστικό
  • επιβλαβής για την υγεία

Τα άνθη ενός φυτού forsythia που υποτίθεται ότι ανθίζουν την άνοιξη τοποθετούνται το έτος πριν ανθίσουν. Εάν το κλάδεμα δεν γίνει έγκαιρα, υπάρχει πιθανότητα να καταλήξετε να κόψετε το ξύλο που έχει λουλούδια να φυτρώνουν πάνω του.

Θεραπευτική αγωγή

Συνιστάται το κλάδεμα να γίνεται δύο εβδομάδες μετά την άνθηση του φυτού forsythia ή στις αρχές της άνοιξης όταν μπορείτε να δείτε τι να κλαδέψετε.

Θεωρείται επίσης σημαντικό να κλαδεύετε τα κλαδιά του φυτού forsythia μέχρι το έδαφος και να αποφεύγετε να κόβετε μόνο τις άκρες των κλαδιών.

4. Ανεπαρκές ηλιακό φως

Τα φυτά Forsythia χρειάζονται πλήρη ήλιο για να αναπτυχθούν. Αναζητήστε ένα κατάλληλο μέρος στον κήπο σας για να φυτέψετε ένα φυτό forsythia, όπου μπορεί να έχει εύκολη περίσσεια στο ηλιακό φως όλη την ημέρα.

Θεραπευτική αγωγή

Εάν παρέχεται λίγο ή καθόλου ηλιακό φως στο φυτό, μπορεί να μην ανθίσει ή να ανθίσει με λίγα ή καθόλου λουλούδια. Εάν το φυτό σας δεν δέχεται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός για να αναπτυχθεί, θα πρέπει να σκεφτείτε να το μετακινήσετε σε διαφορετική τοποθεσία.

5. Χαμηλή θερμοκρασία

Την πρώιμη εποχή της άνοιξης, όταν τα άνθη του φυτού forsythia βρίσκονται σε διαδικασία άνθισης ή πρόκειται να ανθίσουν και η θερμοκρασία πέφτει, υπάρχει πιθανότητα οι μπουμπούκια να παγώσουν και να μην ανοίξουν ποτέ.

Θεραπευτική αγωγή

Μια ασυνήθιστη μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να αποτρέψει την ανθοφορία και την ανθοφορία σε ένα φυτό forsythia.

Για να μετριαστεί η επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας σε ένα φυτό forsythia, μπορείτε να τυλίξετε λινάτσα γύρω από τους μικρότερους θάμνους ή μπουμπούκια. Αυτό θα αποτρέψει το φυτό από το να παγώσει και να μην ανθίσει ποτέ ξανά.

Επίσης, εάν συνεχίσετε να ποτίζετε το φυτό forsythia περιστασιακά τους χειμώνες, το πάγωμα είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί. Η ζημιά από το πάγωμα συμβαίνει κυρίως σε πολύ ξηρά φυτά.

6. Παλιό φυτό

Το φυτό forsythia που φτάνει σε ώριμες διαστάσεις και δεν κλαδεύεται τακτικά μπορεί να αναπτύξει κλαδιά που δεν παράγουν πλέον άνθη. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό επιβραδύνει στα γηρατειά του.

Θεραπευτική αγωγή

Σε αυτή την περίπτωση, το βαθύ κλάδεμα ενός παλαιότερου φυτού μπορεί να αποδειχθεί ότι βοηθά στην αναζωογόνηση του παλιού φυτού. Κόψτε περίπου το ένα τρίτο του φυτού forsythia και κάντε βαθιές τομές ανάμεσα στα κλαδιά, ώστε το φυτό να μπορεί να λάβει το κατάλληλο ηλιακό φως.

Μπορεί να χρειαστεί έως και ένα χρόνο για να ανθίσει και να δώσει φρέσκα λουλούδια.

7. Μυκητιακές παθήσεις

Μερικές μυκητιασικές ασθένειες μπορούν να βλάψουν ένα φυτό forsythia και να το καταστήσουν ανίκανο να ανθίσει. Η χολή είναι μια κοινή ασθένεια που εμφανίζεται στα φυτά στην οποία ένας μύκητας που ονομάζεται «phomopsis» μπορεί να σκοτώσει ορισμένα κλαδιά και να σχηματίσει πυκνές καφέ συστάδες στους θάμνους.

Θεραπευτική αγωγή

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί ελέγχοντας τα κλαδιά ενός φυτού forsythia και κλαδεύοντας το φυτό περιστασιακά. Τα κλαδιά που προσβάλλονται από τη μυκητίαση πρέπει να αφαιρεθούν από το φυτό.


συμπέρασμα

Ένα φυτό forsythia μπορεί να είναι μια όμορφη προσθήκη στον κήπο σας εάν συντηρηθεί σωστά. Εάν φτάσει η εποχή της άνοιξης και το φυτό forsythia σας εξακολουθεί να μην ανθίζει, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το φυτό σας. Ψάξτε προσεκτικά για τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί να ανθίσει και ξεκινήστε να εργάζεστε για την αφαίρεση μιας τέτοιας αιτίας.

Οι πιθανοί λόγοι που εμποδίζουν το φυτό σας να ανθίσει μπορεί να είναι η περίσσεια αζώτου, η έλλειψη ηλιακού φωτός, οι μυκητιακές ασθένειες, ένα παλιό φυτό ή η διακύμανση της θερμοκρασίας. Όλα αυτά τα προβλήματα περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω.

Αυτό το άρθρο περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαντήσετε στην ερώτηση γιατί δεν θα ανθίσει η φορσύθια μου. Εάν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με το φυτό σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε.

Schreibe einen Kommentar