Βρήκατε ένα τσιμπούρι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

0
Βρήκατε ένα τσιμπούρι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

Τώρα που αρχίζει να παραμένει πιο ζεστό, εσείς, η οικογένειά σας και τα κατοικίδιά σας μπορεί να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω. Είτε κάνετε πεζοπορία, είτε κάνετε ποδήλατο ή απλώς χαλαρώνετε στην αυλή σας, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε τόσο τους ανθρώπους όσο και τα κατοικίδια για τσιμπούρια πριν μπείτε μέσα. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν έχετε εντοπίσει ένα;

Βήμα 1: Αφαιρέστε το τσιμπούρι από το δέρμα σας

Εάν μόλις βρήκατε το τσιμπούρι και δεν πρόλαβε να σας δαγκώσει και να αρχίσει να ρουφάει το αίμα σας, αφαιρέστε το από το σώμα σας, Μην χρησιμοποιείτε γυμνά χέρια σας – χρησιμοποιήστε γάντια, τσιμπιδάκια ή χαρτομάντιλο για να το αφαιρέσετε .

Εάν το τσιμπούρι έχει ήδη προσκολληθεί, είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε εντελώς. Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) έχει μερικές συμβουλές για το πώς να απομακρύνετε τα τσιμπούρια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια:

 1. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια με λεπτές μύτες για να πιάσετε το τσιμπούρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.
 2. Τραβήξτε προς τα πάνω με σταθερή, ομοιόμορφη πίεση. Μην στρίβετε ή τραντάζετε το τσιμπούρι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο των τμημάτων του στόματος και την παραμονή τους στο δέρμα. Εάν συμβεί αυτό, αφαιρέστε τα μέρη του στόματος με τσιμπιδάκια. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα το στόμα με καθαρό τσιμπιδάκι, αφήστε το ήσυχο και αφήστε το δέρμα να επουλωθεί.
 3. Απορρίψτε ένα ζωντανό τσιμπούρι βυθίζοντάς το σε οινόπνευμα, τοποθετώντας το σε σφραγισμένη σακούλα/δοχείο, τυλίγοντάς το σφιχτά με ταινία ή ξεπλύνοντάς το στην τουαλέτα. Ποτέ μην συνθλίβετε ένα τσιμπούρι με τα δάχτυλά σας.
 4. Εάν φοβάστε ότι σας έχει δαγκώσει ένα τσιμπούρι που μεταφέρει έναν ιό ή μια ασθένεια, μπορείτε να το στείλετε σε ένα εργαστήριο για περαιτέρω έλεγχο.

Είστε έτοιμοι για την προστασία των κουνουπιών, των ψύλλων και των κροτώνων στο σπίτι; Κάντε κλικ εδώ ή καλέστε στο 888-976-8853 τώρα!

Βήμα 2: Καθαρίστε τη θέση τικ

Καθαρίστε την περιοχή όπου σερνόταν το τσιμπούρι όπου σας δάγκωσε με σαπούνι και νερό. Συνεχίστε με τρίψιμο της περιοχής με ιώδιο ή λίγο οινόπνευμα. Είναι σημαντικό να απολυμάνετε αμέσως την περιοχή σε περίπτωση που το τσιμπούρι ήταν φορέας ασθένειας.

Βήμα 3: Σημειώστε Αναγνώριση

Μερικά τσιμπούρια φέρουν μολυσματικές ασθένειες. Τα τσιμπούρια με μαύρα πόδια ή ελάφια μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο του Lyme. Τα αμερικανικά τσιμπούρια σκύλων μπορούν να φέρουν τον Πυρετό των Βραχωδών Βουνών. Και τα μοναχικά τσιμπούρια μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο αλλεργία στο κόκκινο κρέας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Εκτός από την αποθήκευση του σφάλματος για εργαστηριακές δοκιμές, μπορείτε χρησιμοποιήστε τη Modern Pest’s Pest Library για να αναγνωρίσετε τα τσιμπούρια. Απλώς κάντε κλικ εδώ.

Βήμα 4: Κοιτάξτε την περιοχή του τσιμπήματος

Αφού απολυμάνετε την περιοχή του τσιμπήματος, κοιτάξτε προσεκτικά το δέρμα σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ερυθρότητας, εξάνθημα ή πρήξιμο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Βήμα 5: Επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν υπάρχουν ορατά σημάδια

Εάν έχετε αναπτύξει εξάνθημα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι μόλυνσης των ιστών ή ακόμα και νόσου του Lyme και ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας δώσει μια συνταγή για αντιβιοτικά. Ο γιατρός πιθανότατα θα χρειαστεί τις ακόλουθες πληροφορίες από εσάς:

 • Ποια είναι τα σωματικά σας συμπτώματα
 • Πριν πόσο καιρό σε δάγκωσαν
 • Πού σας δάγκωσαν (φυσική τοποθεσία) – αυτό είναι σημαντικό για να δείτε εάν η περιοχή είναι γνωστή για ασθένειες που σχετίζονται με τσιμπούρια όπως η νόσος του Lyme ή όχι
 • Εάν λαμβάνετε κάποιο ισχυρό φάρμακο που μπορεί να μειώσει το ανοσοποιητικό σας, όπως η χημειοθεραπεία
 • Εάν έχετε ιατρικές παθήσεις που σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε ασθένειες, όπως ο διαβήτης

Βήμα 6: Λάβετε προφυλάξεις

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις ασφαλείας όλο το χρόνο, όταν ο καιρός ζεσταίνει και βρίσκεστε σε περιοχές όπου ζουν τσιμπούρια, όπως δασώδεις ή χλοώδεις περιοχές και σωρούς φύλλων.

 • Φορέστε μακριά παντελόνια και μακριά μανίκια και βάλτε τα κολάν σας στις κάλτσες σας.
 • Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά που περιέχουν DEET, πικαριδίνη ή έλαιο από ευκάλυπτο λεμονιού.
 • Αντιμετωπίστε τα ρούχα με περμεθρίνη για να σκοτώσετε τα τσιμπούρια, αλλά έχετε κατά νου ότι είναι επιβλαβές για τις γάτες.
 • Πάντα να κάνετε ντους και να κάνετε ενδελεχή έλεγχο στον εαυτό σας, στα παιδιά και στα κατοικίδια όταν επιστρέφετε σε εσωτερικούς χώρους.

Προγραμματίστε την υπηρεσία φροντίδας κουνουπιών, ψύλλων και κροτώνων στο σπίτι σας τώρα! Απλώς καλέστε το 888-976-8853 ή κάντε κλικ εδώ

Το τελικό βήμα: Επαγγελματικός έλεγχος κροτώνων

του μοντέρνου Φροντίδα στο σπίτι για κουνούπια, ψύλλους και κρότωνες η υπηρεσία προστατεύει και από τα τρία παράσιτα που μεταδίδουν ασθένειες. Θα σας βοηθήσουμε να απολαύσετε την αυλή σας ενώ ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους για την υγεία για την οικογένεια και τα κατοικίδια σας. Η υπηρεσία αποτελείται από έξι μηνιαίες υπηρεσίες, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Κλήση 888-976-8853 να προγραμματίσετε το σέρβις.

Το CDC προτείνει να μην χρησιμοποιείτε λαϊκές θεραπείες για τσιμπούρια. Δεν θέλετε να περιμένετε να αποκολληθεί το τσιμπούρι, θέλετε να το αφαιρέσετε γρήγορα.

 • Μη βάψετε το τσιμπούρι με βερνίκι νυχιών ή να το καλύψετε με βαζελίνη.
 • Μην κολλάτε πάνω του ένα καυτό σπίρτο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας.
 • Εάν αναπτύξετε πυρετό, εξάνθημα ή πόνους και πόνους μέσα σε αρκετές εβδομάδες από το δάγκωμα, ενημερώστε το γιατρό σας για το τσίμπημα του τσιμπουριού
 • Θέλετε να περάσετε το καλοκαίρι σας απολαμβάνοντας την ύπαιθρο, όχι μέσα με τη νόσο του Lyme ή τον κηλιδωτό πυρετό των Rocky Mountain.

Schreibe einen Kommentar