Αναλογία εικονικών ερωτήσεων προς πρακτική άσκηση για την ποσοτική ενότητα του CLAT 2022

3
Αναλογία εικονικών ερωτήσεων προς πρακτική άσκηση για την ποσοτική ενότητα του CLAT 2022

Αναλογία εικονικών ερωτήσεων προς πρακτική άσκηση για την ποσοτική ενότητα του CLAT 2020

  • Με το θάνατο του πατέρα, ολόκληρη η περιουσία μοιράζεται στους γιους Α, Β, Γ και, Δ σε, η αναλογία 4:1:3:2. Εάν η αξία ολόκληρου του ακινήτου είναι Rs., 35, lakh, πόσο περισσότερο θα έπρεπε, να δοθεί στον Β, ώστε το Β και το Γ να έχουν ίση ιδιότητα;

  • Αν η αμαξοστοιχία Α και , Η αμαξοστοιχία Β έχει ίση ταχύτητα και η αμαξοστοιχία Β καλύπτει απόσταση 500 km. σε 12 ώρες λοιπόν , πόσο καιρό θα χρειαστεί για το τρένο Α για να διανύσει την απόσταση των 1000 km;

  • Αν δύο αριθμοί είναι σε αναλογία 7:11 και, ο μικρότερος αριθμός είναι 90, περισσότερο από το 1/3 του μεγαλύτερου αριθμού. Βρείτε τους αριθμούς;

  • Στον τομέα των Μαθηματικών, παρατηρήθηκε ότι η αναλογία των, γυναίκες μελετήτριες προς την αναλογία των, άνδρες μελετητές είναι 2:9. Αν ο συνολικός αριθμός των μελετητών στον τομέα των μαθηματικών είναι 220, να βρείτε τη διαφορά μεταξύ του αρ. ανδρών και γυναικών μελετητών.

  • Εάν ένα κομμάτι γεωργικής γης ανήκει από κοινού σε δύο αδέρφια Χ και Υ σε αναλογία 3:7 και η συνολική έκταση του αγρού είναι 40 στρέμματα, και ο αδελφός Χ το πουλά σε Rs. 60000 ανά στρέμμα ενώ, Ο Brother Y το πουλάει σε Rs. 45000 ανά στρέμμα, βρείτε τα συνολικά χρήματα που ελήφθησαν.

  • Σε έναν θησαυρό κρυμμένο σε ένα φρούριο, τα χρήματα φυλάσσονταν με τη μορφή χρυσών, αργυρών και χάλκινων νομισμάτων, στο, αναλογία 4:9:15, όπου η αξία των χρυσών, αργυρών και χάλκινων νομισμάτων είναι Rs. 1000, Rs. 500 και Rs. 100 αντίστοιχα. Εάν η συνολική αξία του θησαυρού είναι Rs. 70000. Βρείτε το αρ. από ασημένια νομίσματα.

  • Εάν η τιμή των 7 δεκάδων μπανανών είναι Rs. 2800, βρείτε την τιμή των 25 μπανανών.

  • Σε 2 L shikanji, η αναλογία νερού προς άλλα περιεχόμενα σε 1: 4. Βρείτε την ποσότητα άλλων περιεχομένων σε 50 L Shikanji.

  • , Η τιμή δύο περιοδικών επικαιρότητας X και Y είναι σε αναλογία 5:2. Αν αυξήσουμε την τιμή του, Y κατά Rs. 75, η νέα αναλογία γίνεται, 10:7. Υπολογίστε την τιμή του Magazine X.

ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!

Εάν οι δύο αριθμοί είναι στην αναλογία 4:9 και ο μεγαλύτερος αριθμός είναι 108 μικρότερος από το τριπλάσιο του μικρότερου αριθμού, βρείτε τον μεγαλύτερο αριθμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΗ

  • Αφήστε το ακίνητο στο Α,, ΣΙ,, Τα C και D είναι 4x, x, 3x και 2x.

4x + x+3x+ 2x = 35 λαχ

10x = 35 lakh

x = 3,5 lakh

Ιδιότητα σε B = x = Rs. 3,5 λαχ

Ιδιοκτησία σε, C = 3x = 3 * 3,5 = Rs. 10,5 λαχ

Ίση ποσότητα με Β και Γ, = (3,5+ 10,5)/2 = 7 λαχ

Επομένως, στο Β πρέπει να δοθούν 3,5 lakh παραπάνω.

Απαιτούμενος χρόνος = 1000/ 41,6 = 24 ώρες (περίπου)

7x = (11x/3) + 90

x = 27

Μικρότερος αριθμός = 7x = 189

Μεγαλύτερος αριθμός = 11x = 297

Ως προς την ερώτηση,

2x+9x = 220

11x = 220,

x = 220/11 = 20

Αριθμός λογίων = 2x, = 40

Αριθμός ανδρών μελετητών = 9x = 180

Απαιτούμενη διαφορά = 180-40 = 140

3x + 7x = 40 στρέμματα

10x = 40

X = 4 στρέμματα

Οικόπεδο ιδιοκτησίας Χ = 3χ = 12 Στρεμ

Οικόπεδο ιδιοκτησίας Υ = 7x = 28 Στρεμ

Χρήματα που ελήφθησαν από X = 60000* 12 = Rs. 720000

Χρήματα που ελήφθησαν από Y = 45000* 28 = Rs., 1260000

Συνολικά χρήματα = Rs. 1980000

  • Ας το αρ. του, Χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα, να είναι 4x, 9x και 15 x αντίστοιχα.

Ως προς την ερώτηση,

4x (1000)+ 9x(500) + 15x(100) = 70000

4000x+ 4500x + 1500x = 70000

10000x = 70000

x = 7

Αρ. ασημιού, νομίσματα = 9x = 9*7 = 63

Τιμή 25 μπανανών = (2800/84) * 25

. = Rs. 833,33

x+ 4x = 2

5x = 2

X = 2/5 = 0,4 L

Άλλο περιεχόμενο σε 1 L = 0,4/2 = 0,2 L

Άλλο περιεχόμενο, σε, 50L=0,2*50=10L

5x/ (2x+75) = 10:7

35x = 20x + 750

x = 50

Επομένως, Τιμή περιοδικού X = 5x = 5* 50 = Rs. 250

Schreibe einen Kommentar