Έγγραφο πρακτικής για τα κέρδη και τις ζημίες για το CLAT 2020

1
Έγγραφο πρακτικής για τα κέρδη και τις ζημίες για το CLAT 2020

Έγγραφο πρακτικής για τα κέρδη και τις ζημίες για το CLAT 2020

  1. Εάν η Sneha αγόραζε 15 σημειωματάρια για Rs. 400. Και τα πούλησε με τιμή 10 σημειωματάρια σε Rs. 300. Βρείτε το κέρδος/ζημία%.
  2. Ένας καταστηματάρχης κερδίζει 5% κέρδος, που ανέρχεται σε Rs. 50. Εάν η απώλεια είναι 15%, τότε πόσο είναι το ποσό της απώλειας.
  3. Εάν ένας πωλητής αυξήσει την τιμή κόστους του προϊόντος κατά 10% (τιμή καταλόγου) και στη συνέχεια δώσει έκπτωση 10%. Σε ποια τιμή αγοράζει ο πελάτης το προϊόν;
  4. Στην Προηγούμενη ερώτηση ποια είναι η ζημιά, και σε ποια SP πρέπει να πουλήσει ο μαγαζάτορας το προϊόν για να βγάλει κέρδος 10%; Επίσης, με τη νέα προϋπόθεση τι πρέπει να είναι ο βουλευτής με έκπτωση 10%;
  5. Εάν η τιμή κόστους των 10 μπαλονιών είναι ίση με την τιμή πώλησης των 8 μπαλονιών. Ποιο είναι το κέρδος/ζημία 5 που πραγματοποιεί ο πωλητής;
  6. Με την πώληση 5 κουλούρια, ο πωλητής κερδίζει το SP των 2 ψωμιών. Βρείτε το κέρδος %.
  7. Ένας καταστηματάρχης ζυγίζει 990 γραμμάρια αντί για 1000 γραμμάρια ενώ πουλά Ρύζι. Αν πούλησε το ρύζι στην τιμή κόστους του, βρες το κέρδος/ζημία% που κέρδισε.
  8. Ένας έμπορος λιανικής αγοράζει Κασκόλ με έκπτωση 20% στην τιμή της ετικέτας. Αν θέλει κέρδος 25% αφού επιτρέψει έκπτωση 10%, τότε ποια πρέπει να είναι η αναγραφόμενη τιμή;
  9. Εάν ένα προϊόν έχει επισημανθεί προς πώληση σε Rs. 120 στο οποίο η έκπτωση που δίνεται είναι 5%. Ποια είναι η τιμή πώλησης και η τιμή κόστους του προϊόντος εάν η ζημιά που προέκυψε είναι 3%.
  10. Ένας καταστηματάρχης P κάνει δύο διαδοχικές εκπτώσεις 20% και 10% ενώ ένας άλλος καταστηματάρχης Q κάνει δύο φορές έκπτωση 15%. Ποιος καταστηματάρχης ένας πελάτης θα σκεφτόταν να αγοράσει το προϊόν.

Απάντηση και λύσεις:

  1. Απάντηση: Κανένα κέρδος ούτε ζημιά

Λύση: CP για 15 σημειωματάρια = Rs. 400

Cp για 1 σημειωματάριο = Rs. 450/15 = Rs. 30

SP για 10 σημειωματάρια = Rs. 300

Sp για 1 σημειωματάριο = Rs.300/10 = Rs. 30

Ως CP για 1 βιβλίο = SP για 1 βιβλίο

Ως εκ τούτου, χωρίς κέρδος χωρίς ζημία.

  1. Απάντηση: 150

Λύση: Κέρδος = Rs. 50 (SP – CP) …(i)

P% = 5%, (SP – CP)/CP (χρησιμοποιώντας την παραπάνω εξίσωση (i)

5% = (SP-CP) *100/CP

0,05 = 50 /CP

CP = Rs. 1000

Απώλεια % =15%

Απώλεια = Απώλεια% *CP = 15%*1000 = 150

Ποσό απώλειας = Rs. 150

  1. Απάντηση:

Λύση: Έστω η τιμή κόστους του στοιχήματος Rs. 100 και σημείωσε κατά 10%

Τιμή καταλόγου = CP * (1+Επισήμανση %) = 100* (1+0,1) = Rs. 110

Η έκπτωση είναι 10%,

Τιμή πώλησης = Τιμή καταλόγου(1-d%) = 110(1-0,1) = 110*0,9 =Rs. 99

  1. Απάντηση: Απώλεια 1%

SP= Rs. 110 & MP = Rs. 122,22

Λύση: Απώλεια = CP- SP = 100-99 = 1

Απώλεια % = 1/100 = 1%

Για να έχετε κέρδος 10%, SP = CP*(1+P%) = 100*(1+0,1) = Rs. 110

Με έκπτωση 10%, MP = SP/(1-d%) = 110/(1-0,1) = 110/0,9 = Rs. 122,22

  1. Απάντηση: 25%

Λύση: CP των 10 μπαλονιών = SP των 8 μπαλονιών

Αφήστε την τιμή κόστους ενός μπαλονιού να είναι Rs. 1

CP 10 μπαλονιών = Rs. 10

SP 8 μπαλονιών = Rs. 10

SP 1 άρθρου = Rs. 10/8 = Rs. 1.25

Κέρδος = Rs. 1,25 – Rs. 1 = Rs. 0,25

% κέρδους = 0,25*100/1 = 25%

  1. Απάντηση: 66,66%

Λύση: Έστω SP από 1 ένα κουλούρι Rs. 1

SP από 5 ψωμάκια = Rs. 5

Κέρδος = SP 2 κουλούρια = Rs. 2 = SP (5 άρθρα) – CP

CP = Rs. 5 – Rs. 2 = Rs. 3 (χρησιμοποιώντας την παραπάνω εξίσωση)

Κέρδος = 2*100/3 = 66,66%

  1. Απάντηση: 1%

Λύση: Αφήστε την τιμή κόστους των 1000 γραμμάρια να είναι Rs. 100

CP των 10 g = Rs. 1

Τιμή πώλησης για 990 γραμμάρια ρυζιού = Rs. 1*99 =Rs. 99

Ακόμα κι αν ο καταστηματάρχης ζυγίζει λιγότερο ρύζι, έχει ζημιά,

Απώλεια= CP-SP = 100-99 = Rs.1

Απώλεια % = 1*100/100 = 1%

  1. Απάντηση: Rs. 111

Λύση: Σε τέτοιες ερωτήσεις ξεκινήστε από την κορυφή όταν ο λιανοπωλητής αγόρασε το αντικείμενο και ξεκινήστε να λύνετε από εκεί.

Αφήστε την τιμή της ετικέτας να είναι Rs. 100

Μετά την έκπτωση του 20%, ο λιανοπωλητής το αγοράζει σε Rs. 100 (1-0,2) = Rs. 80

Ο έμπορος λιανικής θέλει κέρδος 25%, αλλά σημείωσε την τιμή έτσι ώστε να μπορεί να κάνει έκπτωση 10%, επομένως πρώτα θα βρούμε SP στο οποίο μπορεί να πάρει 25% και το σημείωμα μέχρι το d% σε αυτό το SP.

SP για το Κασκόλ = Rs. 80(1+0,25) = Rs. 100

Για να πουλήσετε στα 100 μετά από έκπτωση 10%, Σήμανση = 100/(1- 0,1) = Rs. 111.1

  1. Απάντηση: 117,5 Rs

Λύση: MP = Rs. 120

Έκπτωση = 5%

SP = MP(1-d%) = 120 (1-0,05) = 120*0,95 = 114

Απώλεια = 3%

L% = (C – S)*100 /C

Ή C= S/(1-L%) = 114/(1-0,03) = 114/0,97 = Rs.117,5

  1. Απάντηση: Ο καταστηματάρχης Π

Λύση: Η αναγραφόμενη τιμή του άρθρου και για τους δύο καταστηματάρχες είναι Rs. 100

Καταστηματάρχης P Τιμή πώλησης= Mp(1-d1%)(1-d2%) = Rs. 100(1-0,2)*(1-0,1)

= 100*0,8*0,9 = Rs. 72

Καταστηματάρχης Q Τιμή πώλησης= Mp(1-d1%)(1-d2%) = Rs.100(1-0,15)(1-0,15)

= 100*0,85*0,85 = Rs. 72,25

Ως πελάτης SP για Shopkeeper P είναι καλύτερη επιλογή καθώς είναι μικρότερος από SP του Shopkeeper Q

Σας άρεσε το Έγγραφο πρακτικής μας για τα κέρδη και τις ζημίες για την CLAT; Σχολιάστε παρακάτω.

Διαβάστε τις υπόλοιπες αναρτήσεις μας σχετικά με το μοτίβο ερωτήσεων ποσοτικών τεχνικών και τις δοκιμαστικές εργασίες.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε σχετικά με το μοτίβο ερώτησης ποσοτικών τεχνικών από τον επίσημο ιστότοπο του CLAT.

Schreibe einen Kommentar